m4lyq3 Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 własnie kupiłem nową zasiłke niestety na anteka i na chifteca mi nie starczyło ale na aktywne pfc sie złapałem wiec chce troche pogonic tego slimaka i najlepiej by było magistralą na 166 ale trzeba by zejsc z mnoznikiem do okoł0 12-12,5 nie wiem czy to nie bedzie smierc dla niego wiec jezeli ktos probował to chetnie posłucham rady i na ile napiecie narazie mam na 1,700z 1,65 podobno mozna nawe do 1,900 a bezpiecznie do 1,75 Pomocy!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 Na standardowym biosie 1,85V to max i tyle spokojnie możesz dać. Wgraj Bios Ubera 1.4 i poczytaj: Asus A7N8X (-E i Deluxe) - zlote rady, codzienne problemy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4lyq3 Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 spox a z mnoznikiem na ile moge zejsc zeby podniesc magistrale i czy ten biosik poleci na mojej płytce bo ty masz deluxa i widze ze tesz maz adnotacje ze masz biosika ubera PS jak poczytam to odpisze wiecej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4lyq3 Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 z tego co przeczytałem to masz racje co do tego biosu ubera jet niezły zastanawiam sie tylko czy w moim przypadku jezeli mam fsb 133 i chce podniesc na 166 i mam odblokowany mnoznik czy ta aktualizacja biosu oprocz utraty gwarancji bedzie mi pomocna w kreceniu tego procka ? eraz siedze nie na swoim kompie i nie moge sprawdzic kilku rzeczy co do wartości uzyskiwanych na napieciach jezeli jestem w błędzie to mnie popraw .. z góry dzieki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin5611 Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 a czemu zmniejszenie mnoznika to smierc dla proca? o ile proc bedzie chcial chodzic to mozesz dac 10x200:) i tez bedzie dobrze:) vcore do 1.8v jest bezpieczne o ile temp jest ok czyli jak dla mnie max 55stopni w stresie:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 utrata gwarki po update biosa ??? ty wiesz co ty mowisz m4lyq3 ?? w serwisie jak jest problem z prockiem ze zle wykrywa czy cos to od razu klienta pytam czy zrobil sobie update biosu , spokojnie updejtuj :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<SmILek> Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 ta zasilka to nic dobrego.. ja bym sie na tym 1.85V bał zapuscic:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 Musisz sprawdzić, czy w Probe nie skaczą napięcia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4lyq3 Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 co do tych 55 stopni w stresie to nie wiem czy wypali !!! Będe musiał posmarować jeszcze raz pastą termoprzewodzącą proca bo tamta juz mi sie wykruszyła i zaczyna mi dochodzic do 53 stopni przy 2000@2133 przy mnozniku 15X7 zastanawiam sie tylko czy mógłbym mnoznikiem podjechac jeszcze oczko wyzej po ustawieniu napiecia z 1.700 na 1,800 a i czy nie lepiej zostawic mnoznik w spokoju i zająć sie magistralą? skorzystałem z pewnej podpowiedzi i zamówiłem nówke zasiłke chifteca 420 moze na jakis czas starczy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...