Skocz do zawartości
GenghisKhan

Jakie macie łacza

Rekomendowane odpowiedzi

Neostrada 256 (błąd telekomunikacji - brak ograniczenia transferu :) ), więc z Wirtualnej Polski z serwera FTP 220-280KB/s. Najszybszy transfer przy jednym pliku to 350-400KB/s. Testując na 4 plikach każdy był ciągnięty z prędkością ok.200Kb/s czyli w sumie 800KB/s. Kto nie wierzy zapraszam.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Neostrada 256 (błąd telekomunikacji - brak ograniczenia transferu  :) ), więc z Wirtualnej Polski z serwera FTP 220-280KB/s. Najszybszy transfer przy jednym pliku to 350-400KB/s. Testując na 4 plikach każdy był ciągnięty z prędkością ok.200Kb/s czyli w sumie 800KB/s. Kto nie wierzy zapraszam.....

Gdzie zapraszasz ????

Ja mam net przez LaN i transferki do 200kb/s , a place 38 zeta :mrgreen:

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Neostrada 256 ...z prędkością ok.200Kb/s ... 800KB/s...

sorry za pytanie ale piszesz o k.bajtach czy k.bitach ???

moje:

AsterCity - 128/96 Kbit/s, a z PROXY Aster 512/? Kbit/s

w kilobajtach - 800kilobajtów to chyba 0,8mega bajta lub coś około.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w kilobajtach - 800kilobajtów to chyba 0,8mega bajta lub coś około.

czyli co masz Neo256 i lacze o przepustowosci ponad 3 Megabity/s 8O 8O 8O

tak by z tego wyniokalo :D

ja mam chelo 512/128

najwiekshy transfer, to 512 kilobitow na seqnde (zazwyczaj tyle mam na wp :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hahaa ale ile zaplaciles za instalacje - jo bede mial zalozone za 10 zl:))))

a lacze prawdopodobnie na 4MBit'y podkrecone - tzn. realny transfer to z 0.5Megabajta/sek.... no zobaczymy jak to bedzie chodzilo - za jakies 2 tyg juz to bede mial.... hyhhy - sasiad chcial zrobic serwer na solarisie - ale mowi ze procka alpha na razie nie ma...........

a z tymi transferami to roznie bywa - bo z kompresja jak sciagalem ze strony tele2 plik (cennik czy co) to mialem na jednym kanale ISDN (bo narazie mam ISDN) 30 kilo - ale to z kompresja - czasem w imeshu mi nawet wyskakuje 130kb/s ale to jak cos sie krzywo sciaga i jest juz w cache'u........

ale norma na isdn to 7.8 kilo - caly czas:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kabel 256/128 (echostar)

Kabel 256/128 włączone proxy - maxymalny transfer ciągły (nie chwilowy) w granicach 60kb/s. Powinno być koło 30, ale proxy działa cuda ( a konkretnie w tym przypadku podwaja max transfer)

Mozesz mi podac instrukcje jak włączyć proxy ? :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:(  A ja mam [najwięcej] 4 kb/s. [a norma to 3 kb/s]  :D ale lepsze to niż nic  :twisted:

nawet nie wiesz jak czasami marze o tym zeby przecinek przesunal sie o oczko w lewo 3,4 = 34 ...................

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Razem z kumplami stworzylismy wlasna siec i wzielismy wlasnego providera, teraz mamy prawie 1 Mbit na okolo 30 kompow. Sredni transfer okolo 60-70 KB/s, max jakie uzyskalem to ok 110 KB/s.

A teraz sa jakies problemy z providerem, kisi net jak cholera :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wolę nic nie pisać, bo ,,Wielki Brat " patrzy  8O

Wielki Brat przymknie oko :wink: .. moze ja powiem... Pan Slayer jest podpiety do lokalnego LAN'u gdzie jest najwiekszym sciagaczem :wink: lacze na zewnatrz to 2Mb/s (Polpak-T).. max realny transfer to ~256KB/s.. i tyle Pan Slayer moze wyciagnac ... :wink:

Andrzejku bez urazy.. Peace :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale te polpaki sa cienkie w porownaniu z 8Mbit Neostrada(krecana) - w takiej neostradzie max transfer 1MB/s.... ja sie bede cieszyl jak mi to w koncu zalaza - no moze nawet 4 Mbit'y beda:)))) juz niedlugo

ale to bedzie jazda...... - obawiam sie tylko jednego - w 1 dzien dysk mi sie skonczy a wypalarka nie bedzie nadazac:)))))))))

a kiedys mialem analogowe lacze i modem zew. Zoom 56FLEX chyba to mialem na max 5.6 kilo na sekunde - podczas gdy kiedys na zoltrixie spirycie :twisted: :twisted: :twisted: mialem max 4.kilo:)))))

a i tak powinno byc mozliwe podlaczenie sie do miedzynarodowej sieci szkieletowej:)) hyhy to jest to co tygryski lubia najbardziej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aha slyszeliscie cos moze o internet 2???? podobna gdzies w stanach to maja - kiedys troche czytalem w enetrze chyba??// moze ktos wie cos wiecej na ten temat

????

:roll:

W Chip'ie był artykuł na ten temat. Podobno to zrobiona całkiem od podstaw siec która ma zapewniać niesamowitą przepustowość umożliwiającą przesyłanie nieskompresowanych filmów DVD w czasie kilku sekund. Już teraz główne ośrodki naukowe w USA są połączone takimi łączami. Tylko kiedy to będzie u nas :? ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wolę nic nie pisać, bo ,,Wielki Brat " patrzy  8O

Wielki Brat przymknie oko :wink: .. moze ja powiem... Pan Slayer jest podpiety do lokalnego LAN'u gdzie jest najwiekszym sciagaczem :wink: lacze na zewnatrz to 2Mb/s (Polpak-T).. max realny transfer to ~256KB/s.. i tyle Pan Slayer moze wyciagnac ... :wink:

Andrzejku bez urazy.. Peace :wink:

Ok ok...ja nie narzekam, nawet przy tym co teraz mam. I tak mało zciagam ostatnio......szkoda, że Kazaa tak ciężko chodzi...i to w określonych porach. Ja nic nie sugeruję......jesteście super i to, co zaoferowaliście nawet teraz spełnia z nawiązką moje oczekiwania ( i nie tylko moje). Każdy, kto zakładać chce net z moich znajomych, to wysyłam po informację do was- serio. :) Tylko trochę słabo( ale jak nie ma innej możliwości to jest i tak nie mogę mieć nic przeciwko), że ta nieszczęsna Kazaa z której mam transwer ostatnio nocą do 4 kilo/s( możliwe że do 30 teoretycznie by wyciągnęło) zdecydowania wydłuża czas i możliwość pobierania danych z sieci. No i czas możliwy działania tej sieci P2P jest....ech..krótki. Minie ze 3 tygodnie zanim coś się zciagnie licząc pory działania 7:30-11 rano - nie licząc dni, kiedy mam wolną chatę :wink: No ale jak nie ma innej możliwości, no to ja NIC nie mam przeciwko. Wyciagałem 100%? Hmmmm......ale jestem zdolny :lol: 8) Tyle, że mam ostatnio problemy z komputerem( a dokładnie z wydajnością) więc łącze mi jest potrzebne na razie na zciąganie patchy, sterowników, hot-fixów i takich tam....nic więcej.

PS. wiedziałem, jakie mam łącze i znam jego konfiguracje- Cisco na coś się przydaje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi