GenghisKhan Opublikowano 14 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2002 Chodzi mi o to jak najszybciej wasze lacza dzialaja... DLS oder CABLE oder other:) piszcie jakie mieliscie rekordy - transfer - tylko bez jaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 14 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2002 Neostrada 256 (błąd telekomunikacji - brak ograniczenia transferu :) ), więc z Wirtualnej Polski z serwera FTP 220-280KB/s. Najszybszy transfer przy jednym pliku to 350-400KB/s. Testując na 4 plikach każdy był ciągnięty z prędkością ok.200Kb/s czyli w sumie 800KB/s. Kto nie wierzy zapraszam..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 14 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2002 chello 512/128 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 14 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2002 Neostrada 256 ...z prędkością ok.200Kb/s ... 800KB/s...sorry za pytanie ale piszesz o k.bajtach czy k.bitach ??? moje: AsterCity - 128/96 Kbit/s, a z PROXY Aster 512/? Kbit/s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucas0 Opublikowano 14 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2002 Neostrada 256 (błąd telekomunikacji - brak ograniczenia transferu :) ), więc z Wirtualnej Polski z serwera FTP 220-280KB/s. Najszybszy transfer przy jednym pliku to 350-400KB/s. Testując na 4 plikach każdy był ciągnięty z prędkością ok.200Kb/s czyli w sumie 800KB/s. Kto nie wierzy zapraszam..... Gdzie zapraszasz ???? Ja mam net przez LaN i transferki do 200kb/s , a place 38 zeta :mrgreen: Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 14 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2002 [Gdzie zapraszasz ???? Ja mam net przez LaN i transferki do 200kb/s , a place 38 zeta :mrgreen: Pozdrawiam Zapraszam do mnie - Rybnik. Ja płace 33zł na miesiąc i sieć też przez LAN bo łącze dzielimy na 8 osób. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 14 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2002 Neostrada 256 ...z prędkością ok.200Kb/s ... 800KB/s...sorry za pytanie ale piszesz o k.bajtach czy k.bitach ??? moje: AsterCity - 128/96 Kbit/s, a z PROXY Aster 512/? Kbit/s w kilobajtach - 800kilobajtów to chyba 0,8mega bajta lub coś około. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 14 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2002 Ściągałem przed chwilą UNREALT2003 bo ktoś wrzucił linka na forum GRY więc zrobiłem zrzut ekranu (transfer188.jpg) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 14 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2002 w kilobajtach - 800kilobajtów to chyba 0,8mega bajta lub coś około. czyli co masz Neo256 i lacze o przepustowosci ponad 3 Megabity/s 8O 8O 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 14 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2002 w kilobajtach - 800kilobajtów to chyba 0,8mega bajta lub coś około. czyli co masz Neo256 i lacze o przepustowosci ponad 3 Megabity/s 8O 8O 8O tak by z tego wyniokalo :D ja mam chelo 512/128 najwiekshy transfer, to 512 kilobitow na seqnde (zazwyczaj tyle mam na wp :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 14 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2002 :( A ja mam [najwięcej] 4 kb/s. [a norma to 3 kb/s] :D ale lepsze to niż nic :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi186 Opublikowano 14 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2002 Kabel 256/128 włączone proxy - maxymalny transfer ciągły (nie chwilowy) w granicach 60kb/s. Powinno być koło 30, ale proxy działa cuda ( a konkretnie w tym przypadku podwaja max transfer) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 14 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2002 hahaa ale ile zaplaciles za instalacje - jo bede mial zalozone za 10 zl:)))) a lacze prawdopodobnie na 4MBit'y podkrecone - tzn. realny transfer to z 0.5Megabajta/sek.... no zobaczymy jak to bedzie chodzilo - za jakies 2 tyg juz to bede mial.... hyhhy - sasiad chcial zrobic serwer na solarisie - ale mowi ze procka alpha na razie nie ma........... a z tymi transferami to roznie bywa - bo z kompresja jak sciagalem ze strony tele2 plik (cennik czy co) to mialem na jednym kanale ISDN (bo narazie mam ISDN) 30 kilo - ale to z kompresja - czasem w imeshu mi nawet wyskakuje 130kb/s ale to jak cos sie krzywo sciaga i jest juz w cache'u........ ale norma na isdn to 7.8 kilo - caly czas:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotras Opublikowano 14 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2002 kabel 256/128 (echostar) Kabel 256/128 włączone proxy - maxymalny transfer ciągły (nie chwilowy) w granicach 60kb/s. Powinno być koło 30, ale proxy działa cuda ( a konkretnie w tym przypadku podwaja max transfer)Mozesz mi podac instrukcje jak włączyć proxy ? :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 umnie rekord byl 7kbit/sec a norma to 4-3kbit/s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 :( A ja mam [najwięcej] 4 kb/s. [a norma to 3 kb/s] :D ale lepsze to niż nic :twisted: nawet nie wiesz jak czasami marze o tym zeby przecinek przesunal sie o oczko w lewo 3,4 = 34 ................... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayek Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 Lacze mam 100/100 kbps, kablowka Teleton, max transfery 12,5 kB/s w obie strony jednoczesnie w weekendzie :) glownie na dc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 Ja mam synchroniczne 2Mbit na 10 userow , ale wiecej jak 4 naraz na sieci nie widziałem :lol: :lol: transfery ok 200 kb/s (czasem 250 :D ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 Wolę nic nie pisać, bo ,,Wielki Brat " patrzy 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CeglA Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 Neostrada 512Kb/s ,chodzi duzo lepiej niz mozna sie po tym spodziewac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 Buuuuuuuuuu A ja mam stały madem i stale za wyskoie rachunki!! Stale się rozłącza i stale ma prędkość żółwia :cry: :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesio Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 A ja właśnie wróciłem zza zachodniej granicy gdzie miałem 100Mb/s przez wiekszosc czasu tylko dla siebie :lol: A teraz sie bujam z SDI :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 Heh :) A ja mam łącze 460 kbps od lokalnego providera, a od niego to już tepsa... Tylko, że to łącze dzielone jest na 10 kompów chyba (w tym że 3 + serwer u mnie)... ale już niedługo będzie przerzutka na 1 Mbps. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novy Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 Razem z kumplami stworzylismy wlasna siec i wzielismy wlasnego providera, teraz mamy prawie 1 Mbit na okolo 30 kompow. Sredni transfer okolo 60-70 KB/s, max jakie uzyskalem to ok 110 KB/s. A teraz sa jakies problemy z providerem, kisi net jak cholera :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldwinc Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 Wolę nic nie pisać, bo ,,Wielki Brat " patrzy 8O Wielki Brat przymknie oko :wink: .. moze ja powiem... Pan Slayer jest podpiety do lokalnego LAN'u gdzie jest najwiekszym sciagaczem :wink: lacze na zewnatrz to 2Mb/s (Polpak-T).. max realny transfer to ~256KB/s.. i tyle Pan Slayer moze wyciagnac ... :wink: Andrzejku bez urazy.. Peace :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 ale te polpaki sa cienkie w porownaniu z 8Mbit Neostrada(krecana) - w takiej neostradzie max transfer 1MB/s.... ja sie bede cieszyl jak mi to w koncu zalaza - no moze nawet 4 Mbit'y beda:)))) juz niedlugo ale to bedzie jazda...... - obawiam sie tylko jednego - w 1 dzien dysk mi sie skonczy a wypalarka nie bedzie nadazac:))))))))) a kiedys mialem analogowe lacze i modem zew. Zoom 56FLEX chyba to mialem na max 5.6 kilo na sekunde - podczas gdy kiedys na zoltrixie spirycie :twisted: :twisted: :twisted: mialem max 4.kilo:))))) a i tak powinno byc mozliwe podlaczenie sie do miedzynarodowej sieci szkieletowej:)) hyhy to jest to co tygryski lubia najbardziej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 aha slyszeliscie cos moze o internet 2???? podobna gdzies w stanach to maja - kiedys troche czytalem w enetrze chyba??// moze ktos wie cos wiecej na ten temat ???? :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 aha slyszeliscie cos moze o internet 2???? podobna gdzies w stanach to maja - kiedys troche czytalem w enetrze chyba??// moze ktos wie cos wiecej na ten temat ???? :roll: W Chip'ie był artykuł na ten temat. Podobno to zrobiona całkiem od podstaw siec która ma zapewniać niesamowitą przepustowość umożliwiającą przesyłanie nieskompresowanych filmów DVD w czasie kilku sekund. Już teraz główne ośrodki naukowe w USA są połączone takimi łączami. Tylko kiedy to będzie u nas :? ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 Wolę nic nie pisać, bo ,,Wielki Brat " patrzy 8O Wielki Brat przymknie oko :wink: .. moze ja powiem... Pan Slayer jest podpiety do lokalnego LAN'u gdzie jest najwiekszym sciagaczem :wink: lacze na zewnatrz to 2Mb/s (Polpak-T).. max realny transfer to ~256KB/s.. i tyle Pan Slayer moze wyciagnac ... :wink: Andrzejku bez urazy.. Peace :wink: Ok ok...ja nie narzekam, nawet przy tym co teraz mam. I tak mało zciagam ostatnio......szkoda, że Kazaa tak ciężko chodzi...i to w określonych porach. Ja nic nie sugeruję......jesteście super i to, co zaoferowaliście nawet teraz spełnia z nawiązką moje oczekiwania ( i nie tylko moje). Każdy, kto zakładać chce net z moich znajomych, to wysyłam po informację do was- serio. :) Tylko trochę słabo( ale jak nie ma innej możliwości to jest i tak nie mogę mieć nic przeciwko), że ta nieszczęsna Kazaa z której mam transwer ostatnio nocą do 4 kilo/s( możliwe że do 30 teoretycznie by wyciągnęło) zdecydowania wydłuża czas i możliwość pobierania danych z sieci. No i czas możliwy działania tej sieci P2P jest....ech..krótki. Minie ze 3 tygodnie zanim coś się zciagnie licząc pory działania 7:30-11 rano - nie licząc dni, kiedy mam wolną chatę :wink: No ale jak nie ma innej możliwości, no to ja NIC nie mam przeciwko. Wyciagałem 100%? Hmmmm......ale jestem zdolny :lol: 8) Tyle, że mam ostatnio problemy z komputerem( a dokładnie z wydajnością) więc łącze mi jest potrzebne na razie na zciąganie patchy, sterowników, hot-fixów i takich tam....nic więcej. PS. wiedziałem, jakie mam łącze i znam jego konfiguracje- Cisco na coś się przydaje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 to przy takim i-2 ta podkrecona neostrada sie chowa :oops: :oops: nieskompersowane dvd w sekundy - kurde Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...