oldwinc Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 ale te polpaki sa cienkie w porownaniu z 8Mbit Neostrada(krecana) - w takiej neostradzie max transfer 1MB/s.... ja sie bede cieszyl jak mi to w koncu zalaza - no moze nawet 4 Mbit'y beda:)))) juz niedlugo ale to bedzie jazda...... - obawiam sie tylko jednego - w 1 dzien dysk mi sie skonczy a wypalarka nie bedzie nadazac:))))))))) a kiedys mialem analogowe lacze i modem zew. Zoom 56FLEX chyba to mialem na max 5.6 kilo na sekunde - podczas gdy kiedys na zoltrixie spirycie :twisted: :twisted: :twisted: mialem max 4.kilo:))))) a i tak powinno byc mozliwe podlaczenie sie do miedzynarodowej sieci szkieletowej:)) hyhy to jest to co tygryski lubia najbardziej chyba nie wiesz o czym mowisz... Polpak-T to inaczej Frame Relay... czyli w tej chwili max transfer do przylacza mozna (teoretycznie) ustawic na 155Mb/s (tylko kogo by bylo na to stac :wink: ) ... TPsa ostatnio powoli acz sukcesywnie podnosi przepustowosci na laczach miedzymiastowych... Za kilka lat przejda na ATM (Biaman bialostocki chodzi na ATM'ie (ATM - rozwiniecie techologi Frame Relay) i to smiga b. ladnie tym bardziej ze posiadajac wlasna struktore szkieletowa POL-34/POL-155 teraz) mzga sobie pozwolic.. np. w tej chiwli obciazenie sieci POL-155 nie przekracza 30%.. wiec jest jeszcze troche zapasu :wink: . Narazie TPsa przycina w "huja" na polaczeniach brzegowych z siecia POL i czasem sa absurdalne numery.... ale to temat na inne opowiadanie :wink: aaaa... Andrzejku chodzisz na Cisco czy juz zdobyles certyfikat CCNA a moze cos wiecej? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 Najszybsze transfery jakie mialem to do serwerow micro$oftu i Suna: 3,0 do 3,5 mbyte/s (w nocy). Lacze w firmie 34mbits/s. To byly czasy ;) A teraz na sdi w domciu 10,5 kilo hehehe :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Nat- Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 Ja mam lacze 1Mbit/s (1024kbps / 8 = 128kB/s) na 30-40 kompow w sieci, ale trzeba zaznaczyc ze maxymalnie w godzinach popoludniowych siedzi 6-7 osob :) Po 24:00 mam lacze praktycznie tylko dla siebie - wszystko jest na auto-switch'ach :) Srednio mam transfer 30-60kB/s, 70-80kB/s zdarza sie rzadziej, 100kB/s i wzwyz to juz rzadkosc, a moj rekord (ktory mnie z reszta dziwi bo to troche niemozliwe) ktory zdarzyl sie jakies 5-6 razy to 204-208kB/s :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 aaaa... Andrzejku chodzisz na Cisco czy juz zdobyles certyfikat CCNA a moze cos wiecej? :wink: Wszystko w swoim czasie. Został mi rok tego Cisco, bo jestem na dziennych, a i studia z informatyki zaocznie zaczynam na Polibudzie. Te wszystkie certyfikaty postaram się pozdawać po zakończeniu kursu, raczej nie powinno być większych problemów :) No i zniżkę dostanę jak będzie dobrze na ten główny egzamin 50% :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldwinc Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 aaaa... Andrzejku chodzisz na Cisco czy juz zdobyles certyfikat CCNA a moze cos wiecej? :wink: Wszystko w swoim czasie. Został mi rok tego Cisco, bo jestem na dziennych, a i studia z informatyki zaocznie zaczynam na Polibudzie. Te wszystkie certyfikaty postaram się pozdawać po zakończeniu kursu, raczej nie powinno być większych problemów :) No i zniżkę dostanę jak będzie dobrze na ten główny egzamin 50% :) to sie ucz.. i to dokladnie.. kocowy egzam z CCNA nie jest latwy.. to nie to samo co zaliczenia z kolejnych semestrow... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 ale te polpaki sa cienkie w porownaniu z 8Mbit Neostrada(krecana) - w takiej neostradzie max transfer 1MB/s.... ja sie bede cieszyl jak mi to w koncu zalaza - no moze nawet 4 Mbit'y beda:)))) juz niedlugo ale to bedzie jazda...... - obawiam sie tylko jednego - w 1 dzien dysk mi sie skonczy a wypalarka nie bedzie nadazac:))))))))) a kiedys mialem analogowe lacze i modem zew. Zoom 56FLEX chyba to mialem na max 5.6 kilo na sekunde - podczas gdy kiedys na zoltrixie spirycie :twisted: :twisted: :twisted: mialem max 4.kilo:))))) a i tak powinno byc mozliwe podlaczenie sie do miedzynarodowej sieci szkieletowej:)) hyhy to jest to co tygryski lubia najbardziej chyba nie wiesz o czym mowisz... Polpak-T to inaczej Frame Relay... czyli w tej chwili max transfer do przylacza mozna (teoretycznie) ustawic na 155Mb/s (tylko kogo by bylo na to stac :wink: ) ... TPsa ostatnio powoli acz sukcesywnie podnosi przepustowosci na laczach miedzymiastowych... Za kilka lat przejda na ATM (Biaman bialostocki chodzi na ATM'ie (ATM - rozwiniecie techologi Frame Relay) i to smiga b. ladnie tym bardziej ze posiadajac wlasna struktore szkieletowa POL-34/POL-155 teraz) mzga sobie pozwolic.. np. w tej chiwli obciazenie sieci POL-155 nie przekracza 30%.. wiec jest jeszcze troche zapasu :wink: . Narazie TPsa przycina w "huja" na polaczeniach brzegowych z siecia POL i czasem sa absurdalne numery.... ale to temat na inne opowiadanie :wink: aaaa... Andrzejku chodzisz na Cisco czy juz zdobyles certyfikat CCNA a moze cos wiecej? :wink: no ja wiem przeciez tylko to byla z ironia - wiem ze taka neostradka to qfno...... ale lepsze to niz nic - a do polpaka bezposrednio trudno sie dostac no chyba ze jestes tepsiazem siadasz na serwer polowa jakiegos miasta zwalnia bo ty w pare sekund sciagasz sobie filma z netu - wiem o tym bo znajomy tak czasem robi :lol: :lol: :lol: ............. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 17 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2002 Ściągałem przed chwilą UNREALT2003 bo ktoś wrzucił linka na forum GRY więc zrobiłem zrzut ekranu (transfer188.jpg)to dziala tak: stoi u was serwer ktory sie laczy przez neostrade 256 z netem a do was net idzie przez serwer, a poniewaz serwer ma wlaczona usluge proxy, a wasze przegladarki sa ustawione na proxy waszego serwera, w momencie gdy juz ktos jakis plik sciagal jest on zachowywany w cash -u serwera proxy i kazdy nastepny sciagajacy ten plik sciaga go nie z netu tylko z HDD waszego serwera. a predkosc neo 256 to ok 25-30kb/s. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 17 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2002 :D heh... dziwne ? 8O modem łączy się z prędkością 56Kb/s a mi się łączy czasami z ok.112kb/s !!! :twisted: :D co to ma być ??? :D aaa... te ok.3-4kb/s to jest prędkość z jaką ściągają się pliki a prędkoś połączenia to różnie :D np. teraz mam 24.0Kb/s a czasami mam 112.0Kb/s :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misialaczek Opublikowano 17 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2002 a ja mam gwarantowane 256/256. Największy transfer 70kbit/s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoza Opublikowano 18 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2002 Ja wlasnie po dlugiej przerwie znow mam dostep do neta. Przez kablowke, nie w Polsce. Wlasnei ciagne 14 plikow w kazie i programik (Net Medic) pokazuje mi od 800 do 1400kbps. Najwiecej ile mialem to przy uaktualnianiu Nortona skoczylo do 3500 a stale bylo 2500-2700. Srednio idzie 70 - 130 KB/s. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 18 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2002 Do genghiskhan'a: Masz genialny emblemat :!: (sorry że nie na temat) Mr. Been rulez :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 happy neo+ user :) max transfer 70kb(ajtow) / s srednio 55-60 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 thx mateoosh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killer Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 128kbit/s i lan (40 serków ftp ze wszystkim) 10mbit/s to wszysko za 40zeta misięcznie vline rulez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mic_s Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Ja posiadam łącze 2 Mbit i 15 userów. Transferki średnie 50-70 kilobajtów/s, max 230 (tylko przez chwilę). Czasem jednak zdarza się, że zdycha, np. jak ściągałem demo UT z waszego FTP to spadło poniżej jednego kilobajta, by po chwili wskoczyć na 50 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoza Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Jak ktos chce sprawdzic szybkosc swojego lacza to zapraszam na: http://www.mordax.nl/, "test uw downloadsnelheid". Tylko bez oszukanstw prosze :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 no i sie doczekalem mam juz neostradke narazie ja testuje jest ustawiona na 2 mega to jest 200 kilo transfer w najblizszym czasie zostanie ustawiona na 4 mega - no wreszcie moge soebie pochasac po necie w godzine ok 500 mega sie sciaga!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
=L@win@h= Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 A ja mam net przez modem i ostatnio rachunek = 488 zl... wynikiem tego jest to ze we wtorek instaluja mi stale :))) wkoncu przekonalem starych (metoda dosc drastyczna, ale co najwazniejsze skuteczna) :twisted: :twisted: :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 :( A ja mam [najwięcej] 4 kb/s. [a norma to 3 kb/s] :D ale lepsze to niż nic :twisted: nawet nie wiesz jak czasami marze o tym zeby przecinek przesunal sie o oczko w lewo 3,4 = 34 ................... chyba w prawo ;) w lewo to by dalo 0,34 a tego to chyba nie chcesz... ja najwiecej u siebie uwidzialem 56k ;) a lacze to niesmiertelny modem... :( :( :( (btw z tym niesmietelny to przesadzilem ;) zawsze jest mlotek :lol: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 ja mam lacze przez lan 2mbits zaz 60 zł trtansfery 200/300 kb/s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 Ja mam SDI przez siec ale jak znajde jeszcze 10 osob (narazie 4) to zalozymy 2mbit lacze :) A oto jakie transfery mozna uzyskac (i to wcale nie jest skok :twisted: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 Ja mam SDI przez siec ale jak znajde jeszcze 10 osob (narazie 4) to zalozymy 2mbit lacze :) A oto jakie transfery mozna uzyskac (i to wcale nie jest skok :twisted: ) HAHA na SDI taki transfer chyba cie pogielo - fakt ze swojego serwera mozna uzyskac takie niesamowite transfery duzy LOOOOOOOL dla ciebie :o :o :o :o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 Ja mam SDI przez siec ale jak znajde jeszcze 10 osob (narazie 4) to zalozymy 2mbit lacze :) A oto jakie transfery mozna uzyskac (i to wcale nie jest skok :twisted: ) HAHA na SDI taki transfer chyba cie pogielo - fakt ze swojego serwera mozna uzyskac takie niesamowite transfery duzy LOOOOOOOL dla ciebie :o :o :o :o No i sie wydalo :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...