Skocz do zawartości
GenghisKhan

Jakie macie łacza

Rekomendowane odpowiedzi

ale te polpaki sa cienkie w porownaniu z 8Mbit Neostrada(krecana) - w takiej neostradzie max transfer 1MB/s.... ja sie bede cieszyl jak mi to w koncu zalaza - no moze nawet 4 Mbit'y beda:)))) juz niedlugo

ale to bedzie jazda...... - obawiam sie tylko jednego - w 1 dzien dysk mi sie skonczy a wypalarka nie bedzie nadazac:)))))))))

a kiedys mialem analogowe lacze i modem zew. Zoom 56FLEX chyba to mialem na max 5.6 kilo na sekunde - podczas gdy kiedys na zoltrixie spirycie :twisted:  :twisted:  :twisted: mialem max 4.kilo:)))))

a i tak powinno byc mozliwe podlaczenie sie do miedzynarodowej sieci szkieletowej:)) hyhy to jest to co tygryski lubia najbardziej

chyba nie wiesz o czym mowisz... Polpak-T to inaczej Frame Relay... czyli w tej chwili max transfer do przylacza mozna (teoretycznie) ustawic na 155Mb/s (tylko kogo by bylo na to stac :wink: ) ... TPsa ostatnio powoli acz sukcesywnie podnosi przepustowosci na laczach miedzymiastowych... Za kilka lat przejda na ATM (Biaman bialostocki chodzi na ATM'ie (ATM - rozwiniecie techologi Frame Relay) i to smiga b. ladnie tym bardziej ze posiadajac wlasna struktore szkieletowa POL-34/POL-155 teraz) mzga sobie pozwolic.. np. w tej chiwli obciazenie sieci POL-155 nie przekracza 30%.. wiec jest jeszcze troche zapasu :wink: . Narazie TPsa przycina w "huja" na polaczeniach brzegowych z siecia POL i czasem sa absurdalne numery.... ale to temat na inne opowiadanie :wink:

aaaa... Andrzejku chodzisz na Cisco czy juz zdobyles certyfikat CCNA a moze cos wiecej? :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam lacze 1Mbit/s (1024kbps / 8 = 128kB/s) na 30-40 kompow w sieci, ale trzeba zaznaczyc ze maxymalnie w godzinach popoludniowych siedzi 6-7 osob :) Po 24:00 mam lacze praktycznie tylko dla siebie - wszystko jest na auto-switch'ach :)

Srednio mam transfer 30-60kB/s, 70-80kB/s zdarza sie rzadziej, 100kB/s i wzwyz to juz rzadkosc, a moj rekord (ktory mnie z reszta dziwi bo to troche niemozliwe) ktory zdarzyl sie jakies 5-6 razy to 204-208kB/s :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aaaa... Andrzejku chodzisz na Cisco czy juz zdobyles certyfikat CCNA a moze cos wiecej? :wink:

Wszystko w swoim czasie. Został mi rok tego Cisco, bo jestem na dziennych, a i studia z informatyki zaocznie zaczynam na Polibudzie. Te wszystkie certyfikaty postaram się pozdawać po zakończeniu kursu, raczej nie powinno być większych problemów :) No i zniżkę dostanę jak będzie dobrze na ten główny egzamin 50% :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko w swoim czasie. Został mi rok tego Cisco, bo jestem na dziennych, a i studia z informatyki zaocznie zaczynam na Polibudzie. Te wszystkie certyfikaty postaram się pozdawać po zakończeniu kursu, raczej nie powinno być większych problemów :) No i zniżkę dostanę jak będzie dobrze na ten główny egzamin 50% :)

to sie ucz.. i to dokladnie.. kocowy egzam z CCNA nie jest latwy.. to nie to samo co zaliczenia z kolejnych semestrow...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale te polpaki sa cienkie w porownaniu z 8Mbit Neostrada(krecana) - w takiej neostradzie max transfer 1MB/s.... ja sie bede cieszyl jak mi to w koncu zalaza - no moze nawet 4 Mbit'y beda:)))) juz niedlugo

ale to bedzie jazda...... - obawiam sie tylko jednego - w 1 dzien dysk mi sie skonczy a wypalarka nie bedzie nadazac:)))))))))

a kiedys mialem analogowe lacze i modem zew. Zoom 56FLEX chyba to mialem na max 5.6 kilo na sekunde - podczas gdy kiedys na zoltrixie spirycie :twisted:  :twisted:  :twisted: mialem max 4.kilo:)))))

a i tak powinno byc mozliwe podlaczenie sie do miedzynarodowej sieci szkieletowej:)) hyhy to jest to co tygryski lubia najbardziej

chyba nie wiesz o czym mowisz... Polpak-T to inaczej Frame Relay... czyli w tej chwili max transfer do przylacza mozna (teoretycznie) ustawic na 155Mb/s (tylko kogo by bylo na to stac :wink: ) ... TPsa ostatnio powoli acz sukcesywnie podnosi przepustowosci na laczach miedzymiastowych... Za kilka lat przejda na ATM (Biaman bialostocki chodzi na ATM'ie (ATM - rozwiniecie techologi Frame Relay) i to smiga b. ladnie tym bardziej ze posiadajac wlasna struktore szkieletowa POL-34/POL-155 teraz) mzga sobie pozwolic.. np. w tej chiwli obciazenie sieci POL-155 nie przekracza 30%.. wiec jest jeszcze troche zapasu :wink: . Narazie TPsa przycina w "huja" na polaczeniach brzegowych z siecia POL i czasem sa absurdalne numery.... ale to temat na inne opowiadanie :wink:

no ja wiem przeciez tylko to byla z ironia - wiem ze taka neostradka to qfno...... ale lepsze to niz nic - a do polpaka bezposrednio trudno sie dostac no chyba ze jestes tepsiazem siadasz na serwer polowa jakiegos miasta zwalnia bo ty w pare sekund sciagasz sobie filma z netu - wiem o tym bo znajomy tak czasem robi :lol: :lol: :lol:

.............

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ściągałem przed chwilą UNREALT2003 bo ktoś wrzucił linka na forum GRY więc zrobiłem zrzut ekranu (transfer188.jpg)

to dziala tak:

stoi u was serwer ktory sie laczy przez neostrade 256 z netem a do was net idzie przez serwer, a poniewaz serwer ma wlaczona usluge proxy, a wasze przegladarki sa ustawione na proxy waszego serwera, w momencie gdy juz ktos jakis plik sciagal jest on zachowywany w cash -u serwera proxy i kazdy nastepny sciagajacy ten plik sciaga go nie z netu tylko z HDD waszego serwera. a predkosc neo 256 to ok 25-30kb/s.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:D heh... dziwne ? 8O modem łączy się z prędkością 56Kb/s a mi się łączy czasami z ok.112kb/s !!! :twisted: :D co to ma być ??? :D

aaa... te ok.3-4kb/s to jest prędkość z jaką ściągają się pliki a prędkoś połączenia to różnie :D np. teraz mam 24.0Kb/s a czasami mam 112.0Kb/s :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wlasnie po dlugiej przerwie znow mam dostep do neta. Przez kablowke, nie w Polsce. Wlasnei ciagne 14 plikow w kazie i programik (Net Medic) pokazuje mi od 800 do 1400kbps. Najwiecej ile mialem to przy uaktualnianiu Nortona skoczylo do 3500 a stale bylo 2500-2700. Srednio idzie 70 - 130 KB/s.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja posiadam łącze 2 Mbit i 15 userów. Transferki średnie 50-70 kilobajtów/s, max 230 (tylko przez chwilę). Czasem jednak zdarza się, że zdycha, np. jak ściągałem demo UT z waszego FTP to spadło poniżej jednego kilobajta, by po chwili wskoczyć na 50 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i sie doczekalem mam juz neostradke narazie ja testuje jest ustawiona na 2 mega to jest 200 kilo transfer

w najblizszym czasie zostanie ustawiona na 4 mega - no wreszcie moge soebie pochasac po necie

w godzine ok 500 mega sie sciaga!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:(  A ja mam [najwięcej] 4 kb/s. [a norma to 3 kb/s]  :D ale lepsze to niż nic  :twisted:

nawet nie wiesz jak czasami marze o tym zeby przecinek przesunal sie o oczko w lewo 3,4 = 34 ...................

chyba w prawo ;) w lewo to by dalo 0,34 a tego to chyba nie chcesz...

ja najwiecej u siebie uwidzialem 56k ;) a lacze to niesmiertelny modem... :( :( :( (btw z tym niesmietelny to przesadzilem ;) zawsze jest mlotek :lol: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam SDI przez siec ale jak znajde jeszcze 10 osob (narazie 4) to zalozymy 2mbit lacze :)

A oto jakie transfery mozna uzyskac (i to wcale nie jest skok  :twisted: )

HAHA na SDI taki transfer chyba cie pogielo - fakt ze swojego serwera mozna uzyskac takie niesamowite transfery duzy LOOOOOOOL dla ciebie :o :o :o :o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam SDI przez siec ale jak znajde jeszcze 10 osob (narazie 4) to zalozymy 2mbit lacze :)

A oto jakie transfery mozna uzyskac (i to wcale nie jest skok  :twisted: )

HAHA na SDI taki transfer chyba cie pogielo - fakt ze swojego serwera mozna uzyskac takie niesamowite transfery duzy LOOOOOOOL dla ciebie :o :o :o :o

No i sie wydalo :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi