M.A.R.C.I.N. Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 Witam Planuje zakupic wreszcie stale lacze. W mojej okolicy od pazdziernika bede mial dostepne nastepujace oferty - Net24 (Netia) oraz PSInternet (zakladaja na osiedlach w moim regionie). Chcialbym, drodzy forumowicze, abyscie ocenili i pomogli wybrac mi korzystniejsza opcje (jestem w stanie wydac ok. 80 zl na miesiac). Tak wiec zaczynamy: =>>Net24 Komfort: download: 128 kbps ("sciagalnosc" do 16kB/s) up: 64 kbps (wysylka do 8kB/s) ograniczenia: zadnych abonament: 55 zl/mies. aktywacja: promo 1 zl (umowa na 24 mies.) modem ADSL: promo 1 zl (umowa na 24 mies.) =>> PSInternet: download: 256 kbps ("sciagalnosc" do 32kB/s) up: 256 kbps (wysylka do 32kB/s) ograniczenia: w dzien sciaganie z p2p do 10kB/s, od g.23-7 pelen transfer abonament: 74 zl/mies. (umowa na rok) aktywacja: 99 zl karta sieciowa: 30 zl Dopiero kilka dni temu dowiedzialem sie, ze ten drugi dostawca naklada limit transferu na p2p (tylko w dzien), jednak mozliwe, ze jak sie rozbuduja, to zlikwiduja ograniczenie. Raczej nie jestem wielkim "ssaczem", ale nie usmiecha mi sie sciagac raz po raz filmu przez 2 doby:(, dlatego 256kbps by mnie satysfakcjonowalo, a w dodatku jest to lacze symetryczne (rownie szybka wysylka danych). Zreszta zawsze mozna ssac z emula i innych torentow w nocy, a w dzien korzystac z www (i liczyc, ze w koncu zdejma limit). Ktora z wymienionych ofert wydaje sie byc wartosciowsza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bajus Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 Witam =>> PSInternet: download: 256 kbps ("sciagalnosc" do 32kB/s) up: 256 kbps (wysylka do 32kB/s) ograniczenia: w dzien sciaganie z p2p do 10kB/s, od g.23-7 pelen transfer abonament: 74 zl/mies. (umowa na rok) aktywacja: 99 zl karta sieciowa: 30 zl z dwojga ta jest imho o niebo lepsza, mimo ze 'podobno' ma te ograniczenie przy sciaganiu najwiekszy + to to, ze jest laczem symetrycznym i gdy ktos bedzie od Ciebie sciagal np 3/4 szybkosci pasma, to Tobie nie download nie ograniczy sie tak znaczaco jak w przypadku kiedy download/upload nie rowna sie sobie :) poza tym ofc. stala predkosc wieksza, zawsze to lepiej niz w 1).. acha no i nawet ograniczony do 10 transfer, to prawie taka szybkosc jak 1) 8) z - to wysoka cena za k.sieciowa i to, ze w niektorych sytuacjach lepiej jest podpisac umowe na czas nieokreslony pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 a nie ma innych okazji w okolicy dwnload 32 kbs to ciach jest na maxa ile to kosztuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.A.R.C.I.N. Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 Jednak znalazlem korzystniejsza oferte - normalna TV kablowa na moim osiedlu. 99zl aktywacja, umowa bezterminowa (zadnych zobowiazan!!!), 79zl mies. za 256/64 (no nie jest to symetryczne, ale nie ma zadnych limitow na p2p i w ogole), cena stala, niezalezna od VATu (tyle ile maja aktualnie, tyle bedzie nawet po wprowadzeniu 22% - tak powiedzieli:). Sa jeszcze 384 kbps za 99zl i 640 kbps za 122zl/mies (i jeszcze pare innych). Ide jutro zamowic:] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...