wadim Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 Witam dostałem ofetrte wykupu zew. IP za 8 zł na miesiac, prosze mi doradzic jakie sa wady i zalety zewnetrzengo stałego adresu IP :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 Zalety .. glownie przy p2p wady moga cie latwiej namierzyc .. co przy maskaradzie tez jest mozliwe , ale odrobinke trudniejsze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 Witam dostałem ofetrte wykupu zew. IP za 8 zł na miesiac, prosze mi doradzic jakie sa wady i zalety zewnetrzengo stałego adresu IP :) Zewn IP ? A co teraz masz ? Chodzi chyba o przekierowanie portow. Jakis koles chce na swojej sieci jeszcze zarobic ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MasheX Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 zalety.. Mozesz postawic dowolny serwer(http, ftp, shoutcast, gry itp.). Mozesz wysylac pliki przez gg do osob za NAT'em :] p2p.. ok 70% wiecej zrodel do sciagania :D WADY: Jesli nawet teraz all bylo dobrze bez firewalla to przy zewnetrznym ip bez niego ani rusz. W ogole przy stalym ip jest o tyle wada ze jak dostaniesz gdzies bana to juz niewiejdziesz. ale zapewne teraz za serwer tez ma stale ip wiec na jedno wyjdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 zalety.. Mozesz postawic dowolny serwer(http, ftp, shoutcast, gry itp.). Mozesz wysylac pliki przez gg do osob za NAT'em :] p2p.. ok 70% wiecej zrodel do sciagania :D WADY: Jesli nawet teraz all bylo dobrze bez firewalla to przy zewnetrznym ip bez niego ani rusz. W ogole przy stalym ip jest o tyle wada ze jak dostaniesz gdzies bana to juz niewiejdziesz. ale zapewne teraz za serwer tez ma stale ip wiec na jedno wyjdzie. hmm jak mowicie ze przy p2p szybiciej to biore :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 Nie szybciej, tylko wiecej widac. Po za tym mozesz stawiac serwery gdy bedziesz mial swoje zew. ip. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 zadam głupie pytanie :) wiem ze niebiezpieczenstwo sie zwieszkyło napewno :) i tak p2p nie sciagam, czy pozatym moze mnie jakas organizacja namierzyc za targanie z jakiegos servera ftp itp.?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajgon Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 Nikt sie nie bawi w sciganie ludzi ktorzy sciagaja warezy. To nie Ameryka ;] A jesli sie obawiasz, to lacz sie przez jakies proxy w abudabi :mrgreen:. I bierz jak tylko jest mozliwosc - naprawde, warto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 zadam głupie pytanie :) wiem ze niebiezpieczenstwo sie zwieszkyło napewno :) i tak p2p nie sciagam, czy pozatym moze mnie jakas organizacja namierzyc za targanie z jakiegos servera ftp itp.?? moze , ale rownie dobrze jak si upra to moga cie dorwac jak jestes za maska :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 no i sie zaczeło dostalem zewnetrzne ip :) i odrazu mam problem wiec chce wysyłac pliki do ludzi z gg :) ale gdy nie ustawie fowardowania i nie wpisze nowego adresu ip to pisze ze obie storny sa za firewallem a jak ustawie to fowardowanie i port powyzej 8k bo tak mi kazał admin to pisze ze nie mozna nawiazac połaczenia co jest nie tak? UPDATE UDAŁO SIE :) JUZ DZIAŁA :) ustawiłem otwarte porty i adres ip :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...