pepek0206 Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 Czytajcie i płaczcie :( Jak widać marzenia o internecie bez Vatu okazały się być płonne. Teraz pozostaje kilka kwestii: Po pierwsze jak myślicie, czy po wprowadzeniu vatu będzie można zrezygnować z takiego, dajmy na to, neo bez odpłatności, argumentując to zmianą w zasadach świadczenia usługi... Po drugie, nie uśmiecha mi się płacić za taki internet jak 128kb i 5 GB limitu około 72 zł... Po trzecie, czy nie wydaje wam się, że ta cała promocja z neo miała na celu przyciągnąć klientów, a TPSA wiedziała dawno o planowanych zmianach... Reasumując.. nie wiem jak wy... ale ja prawdopodobnie zrezygnuję ze świadczonej usługi... czyżby radiówka miała okazać się jedynym wyjściem... zobaczymy... Co wy myslicie i jakie macie plany co do zmian...??? Ja pisaałem głównie o Neo, ale VAT zostaje wprowadzony rzecz jasna na wszelki internet... Tyle z mojej strony... Na razie, na razie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 Ja pisaałem głównie o Neo, ale VAT zostaje wprowadzony rzecz jasna na wszelki internet...Nie do konca sie zgodze. Wszelkie legalnie dzialajace sieci osiedlowe (placace podatek za lacze. Nie mam tutaj na mysli sieci opartej o neo+), radiowe, kablowe placily 22% nawet po zniesieniu vatu na internet. Powodem bylo dosc spore zamieszanie. Uzytkownicy indywidualni 0%, firmy czerpiace zysku z internetu, czyli roznej masci providerzy 22%. Patrzac od tej strony ceny dla niektorych nie powinny ulec zmianie. Na poczatku bylo to do tego stopnia absurdalnie, ze ustaleniu stawki 0% na internet, u mnie w kablowce podniesiono cene o 10z ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drawid Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 A ja sie nie zgodze z pogladami zalozyciela topica, jak i autora nastepnego postu. Pepek0206 nie mozesz zrezygnowac z uslugi, bo tresc umowy sie nie zmienia. Jezeli to zrobisz, to placisz kare (polowe abonamentu przez caly rok). TP-sa nie zwieksza ceny, tylko panstwo. A ustawa o vat jest nadrzedna w stosunku do twojej umowy. W dodatku w umowie jest, ze cena nie moze ulec zmianie, ale nie dotyczy to podatku - nawet w osiedlowkach te podpunkty w umowach maja. Ja rowniez posiadam neo128, wiec nie mysl, ze nie wiem co pisze, bo wiem. Natomiast co do posta kolegi KrzychuG , to masz tam napisane, ze uzytkownicy indywidualni placa 0%, a to nieprawda. Uzytkownicy indywidualni sa zwolnieni z vat-u, a to wielka roznica - to prez to zwolnienie ceny wzrosly, gdyby bylo 0%, nie byloby podwyzek. Jezeli mi nie wierzysz, to spytaj sie swojego dostawce netu. Z reszta wypowiedzi sie zgodze w 100%. pozdro, DRAWID Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 Pytalem, tlumaczyli sie wzrostem cen sprzetu i wlasnie 22% podatkiem, ktory oni, jako provider musza placic. W efekcie cena nie powinna sie u mnie zmienic kiedy naloza na odbiorcow indywidulanych 22%. Natomiast wszelkie DSL'e, ADSL'e, ktore do tej pory oblozone byly stawka 0% dla uzytkownikow indywidualnych moga podrozec. Co do roznicy ze zwolnienem i 0% podatkiem, to owszem przyznaje sie, moje niedopatrzenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chris1987 Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 Specjanie pisałem do TP e-mail w celu zorientowania się jak to będzie po wprowadzeniu vat-u i dostałem taką odpowiedź: "Witam, Opłata jaka będzie Panu/Pani naliczana za korzystanie z usługi to opłata, która widnieje na umowie. " Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvir Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 Wlasnie zadzwonilem na blekitna linie (9393) i kolo ktory odebral twierdzi, ze jezeli internet jest zarejestrowany na osobe prywatna, to: POZOSTAJE BEZ ZMIAN czyli (mam neo 128) 59PLN!:roll: to wkoncu jak to jest; bo ja juz nie wiem :? :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 Owszem zostaje bez zmian cena netto, dolicza tylko podatek :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvir Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 Owszem zostaje bez zmian cena netto, dolicza tylko podatek :PHehe, no wlasnie pytalem z podatkiem - stwierdzil, ze cena jaka bedzie do zaplaty nie ulegnie zmianie... :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 Pozyjemy, zobaczymy. Moze nie bedzie az tak zle ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xalpha Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 A nasz "mądry inaczej" rząd juz podał od kiedy bedzie 22% vatu na net?? kurde, po co nam ta unia była, tylko sie stosowac do tych ich wymogów. A ja kiedys byłem za ue Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
floyd Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 pewnie od nowego roku podakowego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepek0206 Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 Po pierwsze dzięki za informacje o tym, jak to z tym vatem było wcześniej, bo rzeczywiście nie byłem dobrze zorientowany... Po drugie, zanim zmiany wejdą, pewnie skończy mi się umowa (wielu z was też zapewne), a może pokaze się na rynku jakaś ciekawsza oferta... Wynika z tego tyle, że nie ma co zbytnio panikować... żyjemy w kraju, w którym powinniśmy być świadomi i przygotowani na takie niespodzianki... Może za dwa, trzy pokolenia to się zmieni. Tyle mojego na razie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...