Skocz do zawartości
michu19

jak moge rozwiazac problem z kingstonami 2 x 512 ???

Rekomendowane odpowiedzi

czesc.no wlasnie posiadam 2 x 512 kingston KVR400X64C3/512 NA ABICIE NF-7(2.0) problem lezy w tym,ze obie te kosci zarowno w dualu jak w single nie chca chodzic powyzej 400mhz ,max co wycisnalem podczas kiedy sa dwie w plycie to 400mhz na timingach 7 3 2 2.5 - ale idziemy dalej.....jezeli wloze kosc jedna albo druga osobno to ide na ok 440mhz-445mhz max przy timingach 8 3 3 3

jedna pamiec kingstona jest na kosciach kingstona,a druga pamiec kingstona jest na kosciach........wlasnie nie wiem(na kosciach narysowane jest kólko i na krawedzi tego kolka w lewym gornym rogu jjest kwadrat zbudowany z 9 punktow -co to sa za kosci?????

tak to wyglada nie wiem dlaczego na 2 x 512 nic nie moge zrobic ponad???a kosci nawet nawet ładnie sie kreca jak sa wlozone z osobna

co mozecie mi poradzic w tej sprawie???/

bios mam najnowszy firmowy,abita d26

chodzi przy jedej kosci 220fsb x 11 przy dwoch kosciach jedynie 200fsb x 11 i nic wiecej nie moge bo pojawia sie po jakim czasie blue screen

kosci z osobna przetestowalem kreca sie podobnie

pomozcie mi fachowcy,dzieki za odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chcesz wiecej fsb na Bios-ie Abita? Zapomnij!

Tylko Bios Merlina. Polecam 09.09.2004...

Pozatym "Kingi" lubią prąd! dlatego polecam 2.7V!

Druga sprawa w Dualu 2x512 to norma, że dużo nie wyciągniesz na Kingston-ach :cry:

Zacznij od Biosu i napięciu na pamiątkach!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chcesz wiecej fsb na Bios-ie Abita? Zapomnij!

Tylko Bios Merlina. Polecam 09.09.2004...

Pozatym "Kingi" lubią prąd! dlatego polecam 2.7V!

Druga sprawa w Dualu 2x512 to norma, że dużo nie wyciągniesz na Kingston-ach  :cry:  

Zacznij od Biosu i napięciu na pamiątkach!

bios merlina juz załadowany 03.08.2004 2..0.1 3.19 cpc off - jednym slowem znakomity

teraz kingstony leca mi na 450mhz 10 x 225fsb timings 7 3 2 2.5 zle nie jest

jeszcze powalecze o + 2-3 fsb w gore

merlin jestes genialny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

te drugie pamieci napewno sa kingstona ? sakd wiesz ? sprawdz to programem cpu z

czy nie wiesz, ze firma kingston robi swoje moduly kupujac od roznych produsentow gotowe moduly i naklejajac swoje nalepki? teraz juz wiesz.

Te drugie kości są marki Infenion.

bzdura! to sa Mosele.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

te drugie pamieci napewno sa kingstona ? sakd wiesz ? sprawdz to programem cpu z

czy nie wiesz, ze firma kingston robi swoje moduly kupujac od roznych produsentow gotowe moduly i naklejajac swoje nalepki? teraz juz wiesz.

Te drugie kości są marki Infenion.

bzdura! to sa Mosele.

Dokładnie.

To kości Mosel,są stabilne ale nie kręcą się rewelacyjnie.

Mnie udało się wycisnąć 456,na konfigu jak w podpisie.

Oczywiście na cl3 ,na cl2,5 przy tym taktowaniu padaka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi