Skocz do zawartości
Puffy

Powrót do starych ustawień!

Rekomendowane odpowiedzi

Mam Athlona1500+ i płyte Via KT266 PRO i jak podkręcam ją do 1700+ lub nawet mniej to po paru restartach wywala error check rom i marudzi wciśnij F1 aby powrócić do poprzesnich ustawień.<span style="color:red;">[ciach!]</span>a jak zrobić żeby nie wracał i nie marudził.Producent płyty to MSI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam Athlona1500+ i płyte Via KT266 PRO i jak podkręcam ją do 1700+ lub nawet mniej to po paru restartach wywala error check rom i marudzi wciśnij F1 aby powrócić do poprzesnich ustawień.kurcze jak zrobić żeby nie wracał i nie marudził.Producent płyty to MSI

a zwiększałeś napięcie???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi mi o to że nawet jak przetaktuje się o pare mhz to już chce wrócić do starych ustawień to chyba jakaś ochrona w biosie ale jak wyłączam bios protect to tez wariuje.Czyżbym miał pier...nięty sprzet?

eee gdzie tam walnięty!!! producent zapewnia cię że sprzęt będzie ci chodził w standardowych ustawieniach a jak go podkręcisz to nikt ci nie da gwarancji. Ja mam tak ze swoim athlonem przy vcore=1.75 max szyna to 140mhz (standard 133) kiedy zwieksze napiecie obojetnie czy na 1.80 czy na 1.85 to max szyna wynosi 144mhz i to jeszcze nie za każdym razem komputer "wstaje" Tez mnie to dziwi i nic z tym nie moge zrobic. Osobiście u siebie podejrzewam procesor po prostu pechowy model.

BTW jednak na twoim miejscu podejrzewałbym bios zalecany update!!!! Powinien pomódz!!! A jeśli nie to.. "sorry no bonus" loool

pozdraw

Lagier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...