Puffy Opublikowano 14 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2002 Mam Athlona1500+ i płyte Via KT266 PRO i jak podkręcam ją do 1700+ lub nawet mniej to po paru restartach wywala error check rom i marudzi wciśnij F1 aby powrócić do poprzesnich ustawień.<span style="color:red;">[ciach!]</span>a jak zrobić żeby nie wracał i nie marudził.Producent płyty to MSI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 14 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2002 Mam Athlona1500+ i płyte Via KT266 PRO i jak podkręcam ją do 1700+ lub nawet mniej to po paru restartach wywala error check rom i marudzi wciśnij F1 aby powrócić do poprzesnich ustawień.kurcze jak zrobić żeby nie wracał i nie marudził.Producent płyty to MSIa zwiększałeś napięcie??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puffy Opublikowano 14 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2002 Chodzi mi o to że nawet jak przetaktuje się o pare mhz to już chce wrócić do starych ustawień to chyba jakaś ochrona w biosie ale jak wyłączam bios protect to tez wariuje.Czyżbym miał pier...nięty sprzet? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 14 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2002 Chodzi mi o to że nawet jak przetaktuje się o pare mhz to już chce wrócić do starych ustawień to chyba jakaś ochrona w biosie ale jak wyłączam bios protect to tez wariuje.Czyżbym miał pier...nięty sprzet?eee gdzie tam walnięty!!! producent zapewnia cię że sprzęt będzie ci chodził w standardowych ustawieniach a jak go podkręcisz to nikt ci nie da gwarancji. Ja mam tak ze swoim athlonem przy vcore=1.75 max szyna to 140mhz (standard 133) kiedy zwieksze napiecie obojetnie czy na 1.80 czy na 1.85 to max szyna wynosi 144mhz i to jeszcze nie za każdym razem komputer "wstaje" Tez mnie to dziwi i nic z tym nie moge zrobic. Osobiście u siebie podejrzewam procesor po prostu pechowy model. BTW jednak na twoim miejscu podejrzewałbym bios zalecany update!!!! Powinien pomódz!!! A jeśli nie to.. "sorry no bonus" loool pozdraw Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maybach Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 >> error check rom kiedys sie tez spotkalem z takim komunikatem podczas startu kompa, wymienilem baterie w BIOS-ie i jest do dzis wszystko OK to tak, jakby BIOS nie pamietal ustawien i chcial sie na defaulta przestawic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...