Skocz do zawartości
tequila66

Jak zalozyc titana d5tb na Socket A?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich!

Wczoraj kupilem Msi kt3 ultra2 i axp1700+ oraz titana d5tb. I tu wlasnie mam problem z jego zalozeniem na proca. ma on strasznie sztywne zapiecie. Gdy z jednej strony zaczepiam o srodkowy zabek socket A, z drugiej strony zapiecie jes na wysokosci ok 1.5cm. Wiem,ze trzeba trzeba docisnac radiator do procka aby przylegal do rdzenia i wtedy zapiac z drugiej strony, ale jak juz wczesniej pisalem zapiecie jest baaardzo sztywnwe. Mam prosbe, aby ktos mi powiedzial w kilku slowach jak to zrobic zeby wszystko bylo ok tzn. zeby zapiac i zeby radiator dobrze przylegal do rdzenia.

Z gory dziekuje!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... zapiecie jest baaardzo sztywnwe. Mam prosbe, aby ktos mi powiedzial w kilku slowach jak to zrobic zeby wszystko bylo ok tzn. zeby zapiac i zeby radiator dobrze przylegal do rdzenia...

"szoruj" do sklepu/na gielde i kup to

Dołączona grafika

tylko jak bedziesz kupowal tego CopperShim'a to bierz wersje dla XP

BTW a sztywne zpiecie to dobrze - radiator bedzie dobrze przylegal i ni e zapomnij dac troszke pasty na rdzen procka :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam tego titana na mojim p2 a zapinke wlasnie wrekach zeczywiscie strasznie cierzko sie zgina wiesz co zrob zdejmij wiatrak wylmij zapinke powykinaj ja troche w rekach potem powinno poj latwiej a zakladasz to palcami czy srobokrentem???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja po prostu wzialem i nałożyłem zapinke z jednej strony a potem trzymając cooler jedną ręką,drugą śrubokretem przycisnąłem płaskim śrubokrętem zapinke do ząbków i gra 8)

ale dla pewności kup lepiej copper shima :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam tego titana na mojim p2 a zapinke wlasnie wrekach zeczywiscie strasznie cierzko sie zgina wiesz co zrob zdejmij wiatrak wylmij zapinke powykinaj ja troche w rekach potem powinno poj latwiej a zakladasz to palcami czy srobokrentem???

a to ciekawe w jaki sposób go zamontowałeś

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki za rady!

Sprobuje zalozyc go srobokretem. Ale mam jeszcze jedno pytanko. Jak to jest z tym copper shim'em? slyszalem, ze przed jego zalozeniem nalezy zerwac wszystkie naklejki z procka. To prawda? Jesli tak to musialbym zerwac plambe gwarancyjna?

Jaka jest szansa, ze przy zakladaniu tego titana bez copper shim'a ukrusze rdzen?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki za rady!

Sprobuje zalozyc go srobokretem. Ale mam jeszcze  jedno pytanko. Jak to jest z tym copper shim'em? slyszalem, ze przed jego zalozeniem nalezy zerwac wszystkie naklejki z procka. To prawda? Jesli tak to musialbym zerwac plambe gwarancyjna? 

Jaka jest szansa, ze przy zakladaniu tego titana bez copper shim'a ukrusze rdzen?

Ależ wy się cackacie. NA chama śrubokrętem i już. żadnego wyginania. Robiłem to dzis 3 razy. FAkt, że raz mało procka nie spaliłem bo założyłem w pośpiechu krzywo i cooler zachaczał o krawędź gniazda, a na procku opierał się w 1/4 powierzchni. NA szczęscie ani nie ukruszyłem rdzenia nia nie spaliłem procka... Zresztą nie wiem co trzeba zrobić (poza t=włąśnie takim krzywym założeniem) aby ukruszyć rdzeń.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

slayne gdy procek byl w swojej fabrycznej obudoweie to posrotku radiatora byla pasta a na bokach sylikon a teraz jest przyklejony kropelka bezposredno do jadra :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...