tequila66 Opublikowano 14 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2002 Witam wszystkich! Wczoraj kupilem Msi kt3 ultra2 i axp1700+ oraz titana d5tb. I tu wlasnie mam problem z jego zalozeniem na proca. ma on strasznie sztywne zapiecie. Gdy z jednej strony zaczepiam o srodkowy zabek socket A, z drugiej strony zapiecie jes na wysokosci ok 1.5cm. Wiem,ze trzeba trzeba docisnac radiator do procka aby przylegal do rdzenia i wtedy zapiac z drugiej strony, ale jak juz wczesniej pisalem zapiecie jest baaardzo sztywnwe. Mam prosbe, aby ktos mi powiedzial w kilku slowach jak to zrobic zeby wszystko bylo ok tzn. zeby zapiac i zeby radiator dobrze przylegal do rdzenia. Z gory dziekuje! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colsbald Opublikowano 14 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2002 boshe tylko uwazaj na rdzen XP, one maja tendencje do kruszenia sie :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tequila66 Opublikowano 14 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2002 zapomialem dodac ze to jest wersja 3 z zapieciem tylko na srodkowe zabki Socket A Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 14 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2002 ... zapiecie jest baaardzo sztywnwe. Mam prosbe, aby ktos mi powiedzial w kilku slowach jak to zrobic zeby wszystko bylo ok tzn. zeby zapiac i zeby radiator dobrze przylegal do rdzenia... "szoruj" do sklepu/na gielde i kup to tylko jak bedziesz kupowal tego CopperShim'a to bierz wersje dla XP BTW a sztywne zpiecie to dobrze - radiator bedzie dobrze przylegal i ni e zapomnij dac troszke pasty na rdzen procka :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2002 mam tego titana na mojim p2 a zapinke wlasnie wrekach zeczywiscie strasznie cierzko sie zgina wiesz co zrob zdejmij wiatrak wylmij zapinke powykinaj ja troche w rekach potem powinno poj latwiej a zakladasz to palcami czy srobokrentem??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tequila66 Opublikowano 14 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2002 ... a zakladasz to palcami czy srobokrentem??? Palcami, a jak mi radzisz? srubokretem jest latwiej? jak? Czy dobrze bedzie przylegal radiator do rdzenia jak najpierw "wymietole" ta zapinke w lapach? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Dres Opublikowano 14 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2002 ja po prostu wzialem i nałożyłem zapinke z jednej strony a potem trzymając cooler jedną ręką,drugą śrubokretem przycisnąłem płaskim śrubokrętem zapinke do ząbków i gra 8) ale dla pewności kup lepiej copper shima :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2002 przyjrzyj sie zapince z jednej strony (krotszej) jest teke wystajajace cos w ktore mozez wsadic plaski srobokret Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 14 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2002 mam tego titana na mojim p2 a zapinke wlasnie wrekach zeczywiscie strasznie cierzko sie zgina wiesz co zrob zdejmij wiatrak wylmij zapinke powykinaj ja troche w rekach potem powinno poj latwiej a zakladasz to palcami czy srobokrentem??? a to ciekawe w jaki sposób go zamontowałeś Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tequila66 Opublikowano 14 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2002 Dzieki za rady! Sprobuje zalozyc go srobokretem. Ale mam jeszcze jedno pytanko. Jak to jest z tym copper shim'em? slyszalem, ze przed jego zalozeniem nalezy zerwac wszystkie naklejki z procka. To prawda? Jesli tak to musialbym zerwac plambe gwarancyjna? Jaka jest szansa, ze przy zakladaniu tego titana bez copper shim'a ukrusze rdzen? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvM Opublikowano 14 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2002 Dzieki za rady! Sprobuje zalozyc go srobokretem. Ale mam jeszcze jedno pytanko. Jak to jest z tym copper shim'em? slyszalem, ze przed jego zalozeniem nalezy zerwac wszystkie naklejki z procka. To prawda? Jesli tak to musialbym zerwac plambe gwarancyjna? Jaka jest szansa, ze przy zakladaniu tego titana bez copper shim'a ukrusze rdzen? Ależ wy się cackacie. NA chama śrubokrętem i już. żadnego wyginania. Robiłem to dzis 3 razy. FAkt, że raz mało procka nie spaliłem bo założyłem w pośpiechu krzywo i cooler zachaczał o krawędź gniazda, a na procku opierał się w 1/4 powierzchni. NA szczęscie ani nie ukruszyłem rdzenia nia nie spaliłem procka... Zresztą nie wiem co trzeba zrobić (poza t=włąśnie takim krzywym założeniem) aby ukruszyć rdzeń. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 slayne gdy procek byl w swojej fabrycznej obudoweie to posrotku radiatora byla pasta a na bokach sylikon a teraz jest przyklejony kropelka bezposredno do jadra :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...