maLy88 Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 Jaką najlepie 17-stke CRT. Jak coś szukałem jak coś tylko to były stare wypowiedzi, a mi chodzi o teraz kokretnie. Jaki najlepszy, co polecacie i co sami macie 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kili^^ Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 jeśli ci się nie spieszy i interesuje cię takie rozwiązanie to w październikowym nr CHIPa bedzie test 17" CRT (wychodzi gdzie w okolicy 23 dnia miesiąca)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loobek Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 ja mu moge dzisiaj powiedziwc philips 107p50 brilliance :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kili^^ Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 hehe założe się że taki właśnie model sam posiadasz i jesteś z niego zadowolony :)... ale to wcale nie oznacza, że nie ma lepszych (pod wględem parametrów albo opłacalności) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 Nówki Eizo nie kupisz za grosze ale 4 letni tak (jest ja nowy) np. T 561. I to jest monit made by japan a nie china....... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loobek Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 Nówki Eizo nie kupisz za grosze ale 4 letni tak (jest ja nowy) np. T 561. I to jest monit made by japan a nie china....... wiesz chiny sa bardziej rozwinietym krajem od polski :lol: a jak mowisz zw made in china to sie mylisz skladane sa rzeczy w chinach zgodnie z zaleceniami i technologia producenta :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maLy88 Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 Dobra, pogadaliście se, a teraz jakby można jakieś kokretne modele, mi choidz o monit w granicach 600-800 zł. I nie żadne używane. To co polecicie :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loobek Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 Dobra, pogadaliście se, a teraz jakby można jakieś kokretne modele, mi choidz o monit w granicach 600-800 zł. I nie żadne używane. To co polecicie :roll:no mowie philips :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maLy88 Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 Ty Philipsa, a jaki model knretnie. A co inni na ten temat sadzą 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
levteam Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 17" Philips 107 P50 Brillance http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=10368 Tu masz cały opis i cennę. Monitorek pierwsza klasa. Oczywiście polecam go w 100%. Myślę że nie ma lepszego i to samo napewno potwierdzi CHIP. Zresztą co tu durzo mówić To jest Philips to raz po drógie 100hz przy 1024x768 a po trzecie Brillance. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maLy88 Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 A co sądzicie o Bielinach i Iyamach. Ceny mnie podobne. Niech inni właściciele monitrów się wypowiedzą, dziekowa z góry za to 8), na temat swoich maszyenk. :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 A ja Ci rowniez polece Philia 107 P50 Brilliance. Sam takeigo nabylem w marcu. Dla mnie super. Tez mialem ylemat co kupic, zdecydowalem sie na ten wlasnei, czego w tej chwili wogole nie zaluje. Nie jest on moze najtanszy niestety, no ale jednak jest b. dobry wg mnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loobek Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 Ty Philipsa, a jaki model knretnie. A co inni na ten temat sadzą 8)um iesz czytac ze zrozumieniem :?: :lol: przecierz ci napislalem :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maLy88 Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 A co sądzicie na temat Samsungów :? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sir Afeen Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 ja mam samsunga 757mb, jestem z niego... częściowo zadowolony. Parametry ma jak najbardziej dobre, bo max rozdziałka t0 1920x1440 i jak dobrze pamietam 1280x1024 w 100hz i 1600x1200 w 75hz ale ma problemy ze zbieżnością kolorów. Widziałem kilka i wszystkie miały podobny problem. Ciekawą funkcją jest MagicBright, pozwala na wybór czterech poziomów jasności jednym przyciskiem, nie trzeba grzebać przy kontraście i jasności. Druga strona medalu to rozmycie czcionek przy zabawie magicbrightem, ale ponoć u innych producentów stosujących podobne patenty jest to samo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRX Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 Samsung 757mb - bardzo dobry i nie za drogi - mój kumpel uzywa ale przy mnie wymięka Ja przez pewien czas używałem DELLa 17" 790P (bardzo dobry monitorek) ale zdechł w transporcie po nocce z STALKEREM, w sumie to się cieszę że padł bo wcześniej nawiązałem dobry kontakt z pewną firmą zajmującą się sprzętem IBMa - wszystko: stacje, monitory, laptopy itd oraz sprzęt po lisingowy. Po awarii DELLa kupiłem sobie uzywanego (z 2000 roku) 21" IBMa P260 z 6 miesięczną gwarancją. Pracuję na 1280x1024 przy 100Hz i czasami przy 1600x1200 przy 85Hz. Obraz niesamowity (DVI), filmy jak na TV i to wszystko za - uwaga !!! 790 pln brutto !!! Mogłem kupić za tę kasę samsunga 17", a sprawiłem sobie profesjonalne działo przeciwpancerne z miotaczem ognia i jestem zdecydowanie wiecej niż zadowolony. a monitor ma jedną wadę, waży 33 kilo i ciężko było na 4 piętro samemu :-) PZDR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maLy88 Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 A powiedzicie mi co tak w praktyce dają następujące parametry, bo na google to znalazłem tylko jakieś profesjonalne wytłumaczenia :?: - Częstotliwość pozioma - Częstotliwość pionowa - Pasmo przenoszenia 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maLy88 Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 Coraz mnie do wybierania mi zostaje 8) . Z tych monitrów co byście wybrali: 1.17" Philips 107 P50 Brillancehttp://sklep.benchmark.pl/pelny_10368.html 2. 17" Samsung SyncMaster 797 DFhttp://sklep.benchmark.pl/pelny_11819.html 3. 17" Samsung SyncMaster 795 DF szaro-czarnyhttp://sklep.benchmark.pl/pelny_12124.html 4. 17" Samsung SyncMaster 757 MBhttp://sklep.benchmark.pl/pelny_5680.html Mi jakoś najbardziej do gustu przyadpły 2 i 3 TCO 2003 dobre parametry. Co Wy byście z tego wybrali 8) Dzisiaj jeszcze zobaczyłem dosyć tani LCD z dobrymi parametrami 15 calowy http://www.maxdata.pl/?site=productInfo&id=101536. Co o tym LCD sądzicie również :lol:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 Ja bym wybral bramke nr 1, a wlasciwie to jak juz wczesniej wspomnialem, posiadam ten monitor. I tak na marginesie to onrowniez ma TCO '03. Co do zakupu jakiegos najtanszego panelu LCD, to bym sie raczej nie zdecydowal. Ale to juz jesli myslisz o tym, to moze troche poczytaj wlasnie o LCD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sir Afeen Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 Co do bramki nr4: ten sam model monitora ma mój kumpel, faktycznie jest zgodny z normą TCO99, ale mój jest zgodny z TCO03. Kupiłem go kilka tygodni później... Nie zagłębiałem się specjalnie w różnice między nimi, jedyną jaką znależliśmy z kumplem to "bardziej zaawansowany" Magic Bright w moim modelu. Różnica polega na jednym poziomie jasności więcej :D Czytając komentarze na benchmarku przypomniały mi się jeszcze dwie wady: faktycznie na rogach ekranu widać powiększającą się plamkę. Obraz w rogach jest nieco "ziarnisty". Druga sprawa to mora, w niektórych rozdziałkach nie udaje mi się jej ustawić na zadawalającym poziomie. Przyznaje, denerwuje mnie to na maxa :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perun Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 Nec FE791sb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kili^^ Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 Dzisiaj jeszcze zobaczyłem dosyć tani LCD z dobrymi parametrami 15 calowy jeżeli myślisz też o takim rozwiązaniu to proponuję ci odrobinkę droższy model belinea 101570... jest on na matrycy innego producenta... pracowałem na nim trochę i nie mam nic do zarzucenia - ostrość prawidłowa, kolory ok. no i naprawdę dobre kąty widzenia... smużenia raczej nie zauważyłem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...