Skocz do zawartości
|\/|ASO|\|

PC Alert III nie pokazuje obrotów ...

Rekomendowane odpowiedzi

NIe gwarantuje Ci, ze na pewno bedzie czytac te informacje. WIem tylko, ze jest nowa wersja...

Sproboj wsadzic wtyczke do wentylka do innego gniazdka na plycie gl. u mnie jest tak, ze z 2 gniazdek widzie, a pozostalych 2 nie ;(

DZIWNE...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zainstalowałem PC Alert 4 i to nic niedało!, pokazuje tylko szybkosc colera na chipsecie.

MeHow:

Zeby przepiąć do inego gniazda musiał bym przedłużyć kabel od coolera bo to na drugim koncu płyty.

Ja na swojej plycie (patrz podpis) swobodnie moge przepiac - jedno gniazdko przed ramem, drugie za.

Sproboj.

GL!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Racja, podpiełem do gniazda chłodzenia chipseta pokazywało obroty coolera CPU w PC Alert 4 (tyle ze jako obroty chipset-a) mógł bym to zamienić jednak kabel od chipset-a jest za krótki zeby go podłączyć tam gdzie był cooler CPU ... hmm ... a w BIOSIE pokazuje wszystkie obroty ludzie z MSI sie niepopisali :( z tym PC Alertem, wogóle jest jakiś dupiaty tem program :evil: .

Znacie jakis dobry program do odczytywania obrotów, temperatur i napięć który mozecie polecic z czystym sumieniem ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ty mnie Xon przesladujesz ?

Nie rozumiem, naprawde :)

Heh zartuje - na ostatniego mojego posta tez odpisałeś Ty :P

A co do SpeedFana-a to dalej mi niepokazuje obrotów coolera CPU :(

Nic z tego nierozumiem w biosie pokazuje a w programie NIE :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra zmieniłem program na MBM 5.1.9.1 i pokazuje wszystkie obroty :) i nawet jakieś nowe temperatury :lol: np. temp. procka jest na minusie lecz wartość sie zgadza tyle ze minus.

Acha i jeszcze jedno co w kompie moze miec temperature 15C po mam tez taki pomiar :?

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi