Skocz do zawartości
Strongmen

Radeon 9500pro ==> 9800se@MODING czy WARTO ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ja pisze w Sprawie kolegi , ktory to nie ma neta ... a dreczy go jedna sprawa

Posiada on Karte RADEON 9500PRO chodzi na 380/680 mhz

Ostatnio trafila mu sie offerta sprzedazy tej karty za 550 zl ... karta ma jeszcze prawie 2 lata gwaranci , poniewaz nie jest stara ma ok 6 miesiecy

i tu pytanie numer 1

CZY OPLACA SIE SPRZEDAWAC JEMU KARTE ZA TA CENE ??

i sprawa nastepujaca gdyby ja sprzedal to zamierza kupic taka karte z PC SERVICE jest nia RADEON firmy Xpert VISION czy jakos tak KArta ta to 9800 se .. na pamieciach 2,5 ns z 128 mb na szynie 256 ... i ma GWARANTOWANE modowanie na 8 potokow ... jej cena to 720 zl

I tu Rodzi sie jego 2 pytanie ...

Czy jest SENS sprzedawac tego radka za 550 zl i dokladanie do 720 zl ??

jaka to bedzie roznica w wydajnosciach tych dwoch kart ??

I ogolnie czy cala gra jest warta Zabawy ?

Prosze o Wyczerpujace i szybkie odpowiedzi bo kolega chce jutro sprzedac i zamowic nowa i nie wie co robic .. jest w Kropce ...

i chcial sie WAs expertow doradzic ...

Pozdrawiam

P.S

Pisalem juz w jednym poscie o tym samym lecz nikt nie udzielal odpowiedzi wiec pomyslalem ze tutaj to zamieszcze jako topic . Bardzo prosze oszybkie Odpowiedzi bo Dzisaj Kolega musi sie zdecydowac ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No witam!!!Poważny problem.... :lol: Wiesz jesli ma radka 9500 pro o takich taktowaniach jak podajesz to jego wydajnosc wystarcza w tej chwili do granie we wszystkie nowe gry. W dokladnym doradzeniu bez wątpienia pomógłby mi jego wynik w 3dmarku 2003. Ale jeśli ten radeon 9800se bedzie na pewno modowany na 9800 pro to mozna sie na taki krok decydowac!!!Ale jeśli nie to wtedy nie ma o czym mówić!!! 8) Jeśli jeszcze masz jakies pytania wal śmiało!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no cóż ja miałem taki sam problem czy sprzedać mojego medionka :D i kupić 9800pro ale po testach w FC i D3 stwierdziłem że nie warto skoro w obu tych grach mam min. 30 fps na full detalach a na 9800 pro jakieś 10 więcej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odnośnie głównego pytania czy warto...

Oczywiście że warto pod warunkiem gwary na poprawną pracę jako 9800pro, czyli na 8 potokach

Potoki robią swoje, no i szybsze pamiątki. Teraz bedzie mógł komfortowo pograć w AA i Aniso w rozdzialce do 1280(wiem z własnego doświadczenia- i nie licze gier o zjeb....kodzie)

A za rok czy dwa i tak ta karta jeszcze wystarczy

Wg mnie jak najbardziej warto

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi