grzesiek Opublikowano 14 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2002 kupiłem sobie własnie tą płytę główną i chciałbym skonfigurować optymanlnie bios, bo win XP prof mi kaleczy. Użyłem już kilku porad dotyczących konfiguracji windy ale w biose nic nie przestawiałem do tej pory. (28 razy musi przelecieć pasek[te niebieskie kwadraciki] podczas uruchamiania windy). :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 14 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2002 kupiłem sobie własnie tą płytę główną i chciałbym skonfigurować optymanlnie bios, bo win XP prof mi kaleczy. Użyłem już kilku porad dotyczących konfiguracji windy ale w biose nic nie przestawiałem do tej pory. (28 razy musi przelecieć pasek[te niebieskie kwadraciki] podczas uruchamiania windy). :twisted: ile???? 28 razy???!!!!!!!!!!!!! no nie wiem czy tu coś bios pomoże pobaw się raczej tweak-xp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 moze masz dysk na fat 32 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 podaj swój konfig może masz za mało ramu do xpka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
|\/|ASO|\| Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 Mi juz przy 14-stym sie ładuje. A jak u Was to wygląda ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek Opublikowano 17 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2002 podaję swój konfig: msi kt3 ultra 2 (msi 6380e)ver: 1.0 256 MB DDR 333 durak 1,2 Gh GF2 mmx 400 :( HDD 20 GB SEGATE :( cd-rom LG 52x :evil: sieciówka AT-2500 muzyczka: nightingale zoltrixa dysk jest na fat 32 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 podaję swój konfig: msi kt3 ultra 2 (msi 6380e)ver: 1.0 256 MB DDR 333 durak 1,2 Gh GF2 mmx 400 :( HDD 20 GB SEGATE :( cd-rom LG 52x :evil: sieciówka AT-2500 muzyczka: nightingale zoltrixa dysk jest na fat 32 wyjmij sieciówkę i policz wtedy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 a według ciebie który slot PCI będzie najlepszy pod sieciówkę, gdyż jednak ona tak opóznia uruchamianie się systemu. obecnie sieciówka (na układzie realteka ) teraz jest na PCI slot 2 a muzyczka na ostatnim. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walczy Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 z tym paskiem od XP to wielki LOL, u mnie leci (na kompie z podpisu) 2,5 raza. Mam w tej chwili w jeszcze chacie nie swojego kompa (jeszcze klient nie przyszedł po niego) na mobo KT3 Ultra-C (zintegrowana sieciówka) pasek leci 2 razy i pojawia się pulpit. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 ja z ta płytą od początku mam jazdę, to sie komp nie wyłącza sam, to sie długo uruchamia system, to znikający cd-rom podczas wkładnia płyty do napędu i teraz te błędy w sytemie o których napiszę w następnym wątku. może jakieś rady z twojej strony co do jej konfiguracji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 ja z ta płytą od początku mam jazdę, to sie komp nie wyłącza sam, to sie długo uruchamia system, to znikający cd-rom podczas wkładnia płyty do napędu i teraz te błędy w sytemie o których napiszę w następnym wątku. może jakieś rady z twojej strony co do jej konfiguracji. a jednak ten msi nie taki rózowy jak go malują!!!!(ja tam wiedziałem o tym od początku) ale spróbuj jeszcze sciągnąc ze strony microsoftu bootvis i dzieki niemu zoptymalizujesz uruchamianie kompa moze cos pomoże Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 a jednak ten msi nie taki rózowy jak go malują!!!!(ja tam wiedziałem o tym od początku) ale spróbuj jeszcze sciągnąc ze strony microsoftu bootvis i dzieki niemu zoptymalizujesz uruchamianie kompa moze cos pomoże spoko, ja bym tej mobo nie przekresal tak szybko ja z ta płytą od początku mam jazdę, to sie komp nie wyłącza sam, to sie długo uruchamia system, to znikający cd-rom podczas wkładnia płyty do napędu i teraz te błędy w sytemie o których napiszę w następnym wątku. może jakieś rady z twojej strony co do jej konfiguracji. jak bootvis nie pomorze (a chyba nie) to zainstaluj jeszcze raz 4in1 jaesli nadal nic to ja bym walnal formata i od nowa zaladowal wszystko, pewnie niektorzy sie oburza na to ale w sumie moze to zajac mniej czasu niz szukanie przyczyny dlaczego sie system wali :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 wystepuje u mnie to w podglądzie zdarzeń w aplikacje i jak to zrozwiązać ? może nie jest powarzne ale denerwujące. :evil: Typ zdarzenia: Ostrzeżenie Źródło zdarzenia: Userenv Kategoria zdarzenia: Brak Identyfikator zdarzenia: 1517 Data: 2002-09-21 Godzina: 14:56:16 Użytkownik: ZARZĄDZANIE NTSYSTEM Komputer: GOOFER Opis: System Windows zapisał rejestr użytkownika GOOFERgrzesiek, kiedy aplikacja lub usługa nadal użytkowała rejestr podczas wylogowania. Pamięć używana przez rejestr użytkownika nie została zwolniona. Rejestr zostanie zwolniony, kiedy nie będzie używany. i jeszcze jedno dlaczego jak dodałem urzadzenie "obsługa NT apm/legacy to nie mogę tego urządzenia włączyć bo wywala mi komunikat że brakuje jakiś sterwoników do tego i co naj dziwniejsze kompa i tak sie sam wyłącza a formatowanie odpada system ma ze 2 tygodnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 a według ciebie który slot PCI będzie najlepszy pod sieciówkę, gdyż jednak ona tak opóznia uruchamianie się systemu. obecnie sieciówka (na układzie realteka ) teraz jest na PCI slot 2 a muzyczka na ostatnim.To nie problem, który PCI tylko problem logowania się do sieci przy automatycznym uzyskiwaniu IP. Skonfiguruj IP ręcznie o ile nie masz przydzielanego dynamicznie. Poczytaj inne posty na ten temat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 27 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2002 windy sie dlugo uruchamiaja jak siec niejest skonfigorowana tylko jest automatyczne przydzielanie ip wtedy winda skanuj esiec czy cos takiego i szuka jakie ip moze przydzielic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...