Kamilek Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 Witam.Mam pytanko związane z kupnem nowego dysku na Sata 200Gb. Z podłaczeniem raczej nie będzie problemu, mój asusik i szef mają wszystko to co potrzebne :) Ale co dalej ? Włączam kompa i ... ?? Co zrobic zeby dysk był widziany przez windę ??Juz mam dysk ATA i na nowym nie chce instalować windy.Przez instalatora go sformatowac ?? Czy moze odrazu będzie znaleziony w windzie ? Mam W2k.Czy moze trzeba wczesniej instalować jakieś sterowniki ??Czy w zależności od tego czym go sformatuję będzie miał inną wielkość ??Chyba powininen mieć około 182 GB na NTFS ??Jeszcze jedno czy jeżeli kupiłbym dysk z NCQ to trzeba coś doinstalować żeby ta funkcja działała ?? Piszcie. Pozdro.Kamil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^BerZerK^ Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 Ncq musi byc wspierane przez mobo.. A i tak da niewiele jesli wogole cos. Wiadomo ze przy instalacji windows xp i 2k trzeba podac na fdd stery do sata. Chcesz miec jedna partycje na calym dysku?? jakos niezbyt.. I oczywiscie wtedy tylko ntfs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilek Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 Tak jedna partycja na całym dysku oczywiscie ze w NTFS. A te stery to skod i od czego ??Od kontrolera ??A co sądzicie jak bym wszystko zrobił w Disc Wizardzie od Seagate ??Wtedy jest wykorzystywane 100 % dysku.Sprawdzał juz ktos ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 Wszystkie sterowniki są na płytce dołączonej od mobo, a jak chcesz nowse wersje to możesz ściągnąć z ASUS Podłączasz dysk->wgrywasz stery->zakładasz partycje->formatujesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...