wujekoswiecim Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 Witam!!! Założyłem sie z ... a zreszta, przejde od razu do rzeczy: Istnieje na rynku jakas płyta główna pod P4 która obsługuje 6 kanałów IDE (12 napędów) i 4 SATA (4 napędy) ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 Moze Abit IC7-MAX3 - stymze ona ma 6 kanalow SATA i 4 kanaly ATA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oteek Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 o ile mi wiadomo nie ma 3 kanalow zwyklego ata......... zawsze masz primary i secondary...... co do sata to tu jush jest calkiem inaczej... tak jak mowi kolega turzol ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 Do azdej plyty mozesz dolozyc odzielny kontroler ata na pci. NA każdym jest co najmniej dwa kanały, a pci kilka masz ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złodziej Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 o ile mi wiadomo nie ma 3 kanalow zwyklego ata......... zawsze masz primary i secondary...... Ale mogą być 4 poprzez dodatkowy kontroler zintegrowany z płytą (Gigaraid na płytach Gigabyte). To prawie tak jakby 2 dodatkowe kanały były podpięte pod mostek południowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...