emes Opublikowano 14 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2002 jak jednozncznie to rozpoznac ? (obecnosc kostek po dwoch stronach nie swiadczy o jej dwustronnosci) abit be6 i 256MB trza dokupic(chipset BX) kto ma taka plyte ? -- emes Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 14 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2002 Kość "dwustronna" będzie wykryta przez bios jako dwa banki pamięci (np. 0 i 1), a jednostronna tylko w jednym banku. Jakiś rok temu miałem BE6 i bez problemów działała na niej kość 256MB. Zwróć uwagę, że ostatnio dużo jest w sklepach pamięci, w których płyty na BX rozpoznają tylko połowę pojemności :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emes Opublikowano 14 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2002 Kość "dwustronna" będzie wykryta przez bios jako dwa banki pamięci (np. 0 i 1), a jednostronna tylko w jednym banku. Jakiś rok temu miałem BE6 i bez problemów działała na niej kość 256MB. Zwróć uwagę, że ostatnio dużo jest w sklepach pamięci, w których płyty na BX rozpoznają tylko połowę pojemności :( No i to mnie wlasnie martwi, ja chce to widziec w chwili zakupu a nie w domu, nie che mi sie dmuchac na gielde w ta i z powrotem a pamietasz czy kosci w tej twojej byly po jednej , czy po dwoch stronach, no i w koncu ile bankow zajmowala ? -- emes Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 14 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2002 a pamietasz czy kosci w tej twojej byly po jednej , czy po dwoch stronach, no i w koncu ile bankow zajmowala ?To było zbyt dawno temu, poprostu nie pamiętam... Pozbyłem się ten płyty razem z pamięcią. Natomiast opisany przeze mnie wcześniej problem z pamięciami ma miejsce w przypadku pamięci noname ostatnio rozprowadzanych m.in. przez Action, co ciekawsze z płytami pod amd te pamięci działają prawidłowo... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrux Opublikowano 14 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2002 Jak kupisz kingstona KVR133X64C2/256 lub C3 to bedzie dzialal na 100% wiem bo ostatnio musialem dolozyc 256 do 21 kompow z BX, sa drogie ale tak jak mowie dzialaja na 100% Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...