Skocz do zawartości
emes

Dwustronna pamiec

Rekomendowane odpowiedzi

Kość "dwustronna" będzie wykryta przez bios jako dwa banki pamięci (np. 0 i 1), a jednostronna tylko w jednym banku. Jakiś rok temu miałem BE6 i bez problemów działała na niej kość 256MB. Zwróć uwagę, że ostatnio dużo jest w sklepach pamięci, w których płyty na BX rozpoznają tylko połowę pojemności :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kość "dwustronna" będzie wykryta przez bios jako dwa banki pamięci (np. 0 i 1), a jednostronna tylko w jednym banku. Jakiś rok temu miałem BE6 i bez problemów działała na niej kość 256MB. Zwróć uwagę, że ostatnio dużo jest w sklepach pamięci, w których płyty na BX rozpoznają tylko połowę pojemności :(

No i to mnie wlasnie martwi, ja chce to widziec w chwili zakupu

a nie w domu, nie che mi sie dmuchac na gielde w ta i z powrotem

a pamietasz czy kosci w tej twojej byly po jednej , czy po dwoch stronach, no i w koncu ile bankow zajmowala ?

--

emes

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a pamietasz czy kosci w tej twojej byly po jednej , czy po dwoch stronach, no i w koncu ile bankow zajmowala ?

To było zbyt dawno temu, poprostu nie pamiętam... Pozbyłem się ten płyty razem z pamięcią. Natomiast opisany przeze mnie wcześniej problem z pamięciami ma miejsce w przypadku pamięci noname ostatnio rozprowadzanych m.in. przez Action, co ciekawsze z płytami pod amd te pamięci działają prawidłowo...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...