keiename Opublikowano 14 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2002 To miala byc moja ostatnia proba odblokowywania Athlona. Wlasciwie robilem to dla swietego spokoju i sie udalo :!: Teraz mam dwa pytania: Na mojej plycie glownej nie mam mozliwosci wyboru mnoznika 12.5 tylko 13. Wybranie tego mnoznika odczytywane jest jako... 12.5 :?: o co chodzi nie wiem. Mam jeszcze dostepny mnoznik 14 ale po jego wybraniu czarny ekran i nic. Bios byl zmieniany na nowszy (poprzedni nie wykrywal Athlonow powyzej 1900+). P.S. Bede musial zmienic podpis :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 14 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2002 W takim razie ustawiaj FSB 166 !!!!! i smigaj . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 14 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2002 W takim razie ustawiaj FSB 166 !!!!! i smigaj . narazie na FBS>151 nie udalo mi sie odpalic kompa. Chyba kontrolery dyskow nie wyrabiaja :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 14 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2002 No i nowa zagadka :lol: Na FBS 144 (AXP 2200) ladowanie windy konczy sie niebieskim ekranem i restartem :( Vcore 1.85, Vmem 2.7. Mnoznik 12.5. Jakies pomysly? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 14 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2002 Nie mam pomyslu 8O Mi na zablokowanym uruchamia sie na max 151 MHz, na 152 juz koniec :? Moze to RAM ?? ale tez mam taki i cholera, normalnie wyrabia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 14 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2002 Moze to RAM ?? Pewnie tak bo te moje kosci to sa jakies zwalone :( Musze wymienic na porzadne. Moze od razu na 512 :) . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 14 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2002 Z Elixirami to tak jest, roznie sie kreca :o :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 14 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2002 Z Elixirami to tak jest, roznie sie kreca :o :? To moze zainwestuje w jakies "firmowe"? Tylko jakie? Przeraza mnie przepasc cenowa miedzy noname a firmowkami :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 14 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2002 Z Elixirami to tak jest, roznie sie kreca :o :? To moze zainwestuje w jakies "firmowe"? Tylko jakie? Przeraza mnie przepasc cenowa miedzy noname a firmowkami :cry: NANYA :?: :o Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 14 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2002 bede jutro na wgk wiec sie popytam a ceny i wtedy zobaczymy. trzeba kase dobrze liczyc :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 Sprzedalem elixiry i kupilem Kingstony na kosciach Nanya. Na razie windowsy odpalaja sie na FBS 141Mhz. Powyzej niebieski ekran :( Mam jeszcze pytanie jakie sa czasy dostepow tych pamieci. Pamieci chodza na CL2. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 E to mnie są potrzxebne jakieś co by chodziły na 183MHz na Cas 2 2-5-2. Ale to już chyba tylko lepsze samsungi i winbondy. Zna ktośoznaczenia kości Winbondów które sie tak dobrze kręcą. Ta częstotliwość dla pamięci na KT333 to jest FSB+(1/4)FSB czy tek? Bo jeśli dobrze licze jeśli procka na Epoxie na KT333 puszcze na magistrali 166 to pamięci chodzą na 207,5? Czy tylko FSB+33MHz = 200 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 A tak wogóle to moje Elixiry 256MB chodzą na 150MHz na max czasach Cas 2 2-5-2 i 4 interlave. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piszczel Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 NA Epoxie KT333 Przy FSB166MHz możesz sobie ustawić pamięci jak chcesz tzn. na 266 lub 333 :P . Chociarz nawiasem mówiąc czasem samo się przestawia na 166 (333MHz) (w BIOSie tak pokazuje), ale przy ekranie startowym pisze 266 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...