erbs Opublikowano 14 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2002 Witam. Niedawno przeczytałem artykuł na stronie Chip'a dotyczący własnej roboty odtwarzacza mp3. Była tam min. mowa o projekcie budowy w/w urządzenia na bazie starego PC 486 lub podobnym. Z artykułu dowiedziałem się, że aby sprzęt działał bez monitora trzeba zainstalować i odpowiednio skonfigurować linuksa. Spodobało mi się to, gdyż można w takim urządzeniu zastosować CD i HDD, urzywać pilota na podczerwień itp. A teraz moje pytanie: Artykuł w Chip'ie był ogólnikowy a o tym co napisałem było parę zdań, czy ktoś z was zrobił coś takiego lub widział gdzieś w sieci bardziej szczegółowy projekt takiego urządzonka? Jeśli tak, to bardzo proszę o namiary i porady. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Dres Opublikowano 14 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2002 ja takie coś mam tylko że na cdaudio wystarczy dos z zainstalowanymi sterami do cdromu tylko naciskasz strałke na napędzie i jedzie:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erbs Opublikowano 14 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2002 oki, ale nie odtwarza mp3, nie ma dysku, nie da się sterować z pilota itp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyberDe@th Opublikowano 14 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2002 Czytam CHIP'a dosc regularnie i pamietam, ze byly tam podane dwa sposoby zrobienia odtwarzacza MP3. Ten z kompem zajmuje wiecej miejsca, ale jest tanszy, drugi to wykorzystanie odpowiednich chip'ow za odpowiednia cene. Co do budowy - jest to zwykly PeCet. Odtwarzaniem zajmuje sie [brzydkie określenie na linuksa] i to wszystko... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erbs Opublikowano 14 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2002 Oki. Zgadzam się, tylko, że ja nigdy nie miałem do czynienia z pingwinem i nie wiem jak go skonfigurować żeby działał bez monitora i pełnej klawiatury itp. Może znacie jakiś adres gdzie mogę o tym poczytać /najlepiej po polsku/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyberDe@th Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 Z tego co pamietam to w CHIP'ie podano jak skonfigurowac tego [brzydkie określenie na linuksa]a. Nawet chyba podali adresy stron, na ktorych jest to opisane. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 Dużo linków na ten temat znajdziesz na stronce http://www.mp3projects.com/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvM Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 ja takie coś mam tylko że na cdaudio wystarczy dos z zainstalowanymi sterami do cdromu tylko naciskasz strałke na napędzie i jedzie:)do czegoś takiego to nie potrzeba wogóle płyty głównej - wystarczy sam zasilacz... Robiłem takie rzeczy jakieś 7 lat temu na napędach 2x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 Jeśli ma to być urządzenie oparte na komponentach PC, to proponuję projekt mpMan. Natomiast z urządzeń czysto sprzętowych ciekawy jest odtwarzacz mpFREE - jest stosunkowo prosty w budowie, a jako nośnik wykorzystuje dysk twardy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaka Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 RaF takie cos zrobil nawet calkiem fajne i jest na pilota Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maybach Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 ja takie coś mam tylko że na cdaudio wystarczy dos z zainstalowanymi sterami do cdromu tylko naciskasz strałke na napędzie i jedzie:)do czegoś takiego to nie potrzeba wogóle płyty głównej - wystarczy sam zasilacz... Robiłem takie rzeczy jakieś 7 lat temu na napędach 2x w chipie ostatnio napisali jak ze starego cd-ka zrobic sobie otwarzac plyt CD w samochodzie :) kurcze, mialbym auto to bym sobie wrzucil tam swego BTC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 RaF takie cos zrobil nawet calkiem fajne i jest na pilota zgadza sie projekt nazywa sie ELMP ja troche zmodyfikowalem oprogramowanie i teraz bez problemu odtwarza mp3 z VBR Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...