DziuraWy71 Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 Mam plyte Lucky Star, kilka lat ma za soba... Model oznaczony 6V693N ver: 2.0. Problem jest tej materii, ze urwal mi sie port klawiatury na niej... ona nie ma usb, a ja nawet nie mam takiej klawy. Plyta jest oka, tylko ze nie mam gdzie podlaczyc nawet klawiatury :P Czy mozna jakos ja wsadzic w Seriala, Ps/2 ?? mam klawe na ps/2. Aha - tego kontrolera ps/2 tez nie mam :P wiem, ze lajza ze mnie ale tak wyszlo ze sie spalil... jesli to konieczne to moge skolowac. Problem w tym, ze ten port ps/2 na plycie jest przezbaczony na mysz...Najlepiej bylo by podlaczyc do COMa.... Czy da sie jakos ? Czy przejsciowa COM -> PS/2 nie spali klawy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bajus Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 jakis czas temu mialem podobny problem ps/2 od tak przestal dzialac :) rozwiazaniem problemu byla kupiona za 25zl klawiatura USB, ktora pozniej wymienilem na aktualnego Logitech'a, a w Twoim przypadku (do 'myszowego' ps/2 tez nie ma co nawet probowac) zamiast kabinowania z serialem proponowalbym kontroler USB na PCI, nie kosztuje duzo, a zawsze moze sie dodatkowo do czegos :) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 jak sie urwal , to robisz tak ... lapiesz jakas stara plyte ( zniszczona , byle by miala port ps2 ) i spokojnie przelutowywujesz , jezeli nie wiesz ja to dajesz panu elektonikowi i w 15 min masz gotowe , a koszta sa minimalne ... ok 10 zl . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziuraWy71 Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 tzn nie mam nawet gdzie przylotowac tego PS/2 bo to taka plyta stara, ze PS/2 byl na "wysiegniku" tzn. na kontrolerze, od ktorego szedl kabel do Mobo. Probowalem sie bawic w przelutowywanie DINa, ale cos nie moglem go wlutowac (bo naraz mus byc rozgrzane kilka wejsc w plycie, a nie zdarze tak - chyba ze wywale cyne z tych doleczkow. Wtedy wsadze ten port i przylutuje... Myslicie ze jak bede ostrozny to to bedzie dzialac ??) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...