tomas13 Opublikowano 14 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2002 Na poczatku witam wszystkich - to moj pierwszy post tutaj. A teraz do sedna. Mam plyte Abit BE6, ktora obsluguje AGP 2x, ktore jest zasilane napieciem 3,3 V. Dziala na niej obecnie GF 2 MX. Mam tez karte MSI GF 4 Ti 4200 (ta dziala w trybie AGP 4x), przy ktorym napiecie powinno wynosic (z tego co wiem) 2,2 V. Po ewentualnym wlozeniu tej karty w plyte wlaczy sie oczywiscie tylko tryb 2x. Jest jednak pytanie jakie ma tu znaczenie napiecie? Czy to ktore zapewnia plyta nie bedzie za wysokie? Czy zostanie ono w jakikolwiek sposob zmienione? A moze wogole nie wplynie to na prace karty? Szukalem informacji na ten temat ale nie znalazlem takiej ktora by w jednoznaczny sposob rozwiala moje watpliwosci. A nie chcialbym przez niewiedze np,. sfajczyc karty. PS. Do nowej karty dolaczy wkrotce nowa plyta i procesor i wtedy na 100% nie bedzie problemu ale to jeszcze troche potrwa a chcialbym sie juz pobawic karta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dru8d Opublikowano 14 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2002 nie masz co sie obawiać, ponieważ wszystkie karty graficzne na AGP są kompatybilne wstecznie (zwrotnie, czy jakos tak ;))... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 14 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2002 dokładnie nie masz powodów do obaw niekiedy jest tylko tak ze jak masz nową płytę to stara grafika nie bedzie działała ale w twoim przypadku bedzie ok a jesli chodzi o napięcie na APG przy x4 to jest wtedy 1,5V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...