Skocz do zawartości
Sewer

Battlefield 1942

Rekomendowane odpowiedzi

hmmm mi też nie działało na dentkach 30.82 bez certyfikatu, teraz jadę na sterach z windowsa XP i działa :) ,a aktualnie zainstalowałem już 30.82 z certyfikatem i zobaczymy ,na razie nie restartuje kompa :)

Zrobiłemtak jak poradziłeś .Zmieniłem steryt!!Działa !!Ale jak uruchomie NVRefresh Tool v2.01 znowu nie działa, to ten programik coś sie gryzie z grą!!Poszukać trzeba innego!!

Hmm to naprawde bardzo ciekaw sprawa :roll: jak ustawie odświezanie jakimś programikiem np? NVRefresh Tool lub innym to gra nie działa!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mozesz podac jakieś adresy polskich serwów ??

Jasne że moge.

Na razie jedynym działającym jest serwer

156.17.98.2

Hasło pl

tylko coś mają zwalone i co jakiś czas są 2-4 sekundowe przerwy transmisji. Jest to dosyć zabawne kiedy lecisz samolotem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a może wiecie dlaczego u mnie BF1942 strasznie tnie, praktycznie nie da się grać. Sprzęta jak mi się wydaje odpowiedni: XP1600, Herculel8500LE, 256MB RAM i stary Seagate

Nawet na niskich rozdzielczościach kaszana.

Sterowniki do wszystkiego najnowsze itd i kupa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a może wiecie dlaczego u mnie BF1942 strasznie tnie, praktycznie nie da się grać. Sprzęta jak mi się wydaje odpowiedni: XP1600, Herculel8500LE, 256MB RAM i stary Seagate

Nawet na niskich rozdzielczościach kaszana.

Sterowniki do wszystkiego najnowsze itd  i kupa

a wiesz ze mam to samo ... mysle ze wydajnosciowo to sprzety mamy calkiem niezle ... np 3dmark2001 to w granicach 6000 pkt bije ale w ta gre nawet . przy 640x480 16bit min detail (.........) sa momenty gdzie po prostu jak na 486... (choc to nie mozliwe)

sterowniki 40.41 (na mojej karcie NAJWYDAJNIEJSZE)

pomozcie..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na moim sprzecie (patrz nizej) gierka chodzi w miare plynnie na 800x600x16 srednie detale, max widocznosc. Power CPU na AI dalem 20%, a liczba botow 200. Kombinujcie z botami moze to cos pomoze (tym co wolno chodzi). Jeszcze dodam ze czasem mam dziwne 1-2 sek przestoje ale nie przeszkadza to bardzo. Jak ktos dalej nie moze znalezc problemu czemu wolno chodzi to proponuje zmienic w opcjach grafy w panelu sterowania jakosc obrazu do szybkosci na "pośrednie"

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mojego kolegi na P IV 1.6 + GF3TI200 128Mb chodzi super płynnie na max detalach w 1024. Myśle że ta gra jest po prostu byle jak napisana bo taki naprzykład UT2003 cgodzi u mnie jak marzenie.

Macie może jakieś pomysły jak to rozwiązać bo gra fajna i pograłbym sobie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mojego kolegi na P IV 1.6 + GF3TI200 128Mb chodzi super płynnie na max detalach w 1024. Myśle że ta gra jest po prostu byle jak napisana bo taki naprzykład UT2003 cgodzi u mnie jak marzenie.  

nie jest beznadziejnie napisana, jak chcesz zobaczyc beznadziejnie napisana gre to wlacz sobie GTA3D, nie mozesz porownac UT2003 do tego bo to sa zupelnie rozne gry...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja wlasnie tak podobnie mysle, co bede zmniajszal detale jak nie ma dema w 3dmark2001 ktore by jakos nawet "zwlanialo" (mowa o grach)

a tu po prostu TNIE i juz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Tez mialem problem z plynnoscia Battlefield 1942 jednak wykazalem troche wlasnej incjatywy :P i przejrzalem oficjalne forum EA (oraz kilka nieoficjanych). Znalazlem tam kilka bardzo przydatnych informacji jak poprawic predkosc gry(wszystkie przetestowalem na swoim kompie i wszystkie zadzialaly) :

1. Nalezy wylaczyc sprzetowa akceleracje dzwieku w opcjach gry i poobnizac wszystkie parametry dzwieku na minimum (odciarzy to troche procka i bedzie grafa chodzila plynniej oczywiscie i dzwiek bedzie gorszej jakosci, ale ja dla plynnosci grafiki jestem w stanie poswiecic jakosc dzwieku)

2. Jak macie GeForce'a 3 albo 4 to zaisntalujce najnowsze drivery 40.41 ( u mnie dalo to durza poprawe w plynnosci gry i gram na high-detail w 1024x768 bez zadnych problemow)

3. Wylaczczie wszelkiego rodzaju antyalasingi i inne "upiekszacze obrazu"

(Jak macie problemy z nieczytelna czcionka gry to po wylaczeniu antalasingu[zakladka Direct3D] i filtrowania anizotropicznego[zakladka OpenGL] u mnie problem ten zniknal )

4. Zmiecie palete kolorow w grze z 16 na 32 bity (bedzie troche gorszy obraz ale i bedzie lekki przyrost FPS'ow)

5.No i standardowe proady : nalerzy zrobic defragmentacje dysku i grac ze swierzego restartu kompa bo gra ma fatalnie zoptymalizowane zarzadzanie pamiecia operacyjna i bardzo szybko sie ona zapycha

6.Gierka jest jeszcze bardzo zabugowana na innych Forum poswieconych grze trodno jest znalesc jakies slowa pochwaly a jedynie nawolywanie do bojkotu EA za wydanie gry w wersji BETA (trodno sie z tym nie zgodzic )

Po tych wszystkich zabiegach na moim athlonie 1800 xp, 256 ddr i karcie grafiki Gainward GF 4 ti 4200 gierka chodzi calkiem spoko nawet na mapkach gdzie jest po 64 graczy. Moge smialo powiedziec ze po tych wszstkich zabiegach zauwazylem u siebie 20-25 % przyrost predkosci gry.

To by bylo tyle

Mam nadzieje ze komus te porady sie przydaly (spedzilem caly dzien na przegladaniu ruznych forum zeby to wygrzebac)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BF 1942 może mieć problemy z uruchamianiem się w wyższych częstotliwościach ekranu (powyżej 60 Hz). ale można to obejść :)

1. wyłącz wszystkie programy typu Refresh Rate Fix, przywróć oryginalne ustawienia (czyli 60 Hz), restart, odpal grę - powinna ruszyć

2. potem trzeba znaleźć w katalogu GRASettings plik VideoDefault.con wyedytować go (np. notatnikiem) i zmienić wartość pozycji renderer.allowAllRefreshRates z 0 na 1.

i wtedy możemy przywrócić spowrotem odpowiednie parametry odświeżania i grać bez obawy utraty wzroku.

u mnie ten sposób zadziałał i śmigam na 1024x768@100 Hz - powodzenia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

www.battlefield1942.ea.com strona producenta  :lol:

grales w to kiedys przez net? jesli tak to powiedz gdzie i jak jest rozwiazane granie... czy sa lagi, czy duzo zalezy od pinga. W ogole powiedz jak to wyglada!

Pozdr MeHow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ma moze ktos jakiś pomysł co zrobić z grą battlefield 1942 - na athlonie 1,7+, 384 ramu i radku 8500 mam tam na oko 10 klatek... na razie kombinowałem ze sterami od ati, ma może ktoś jakieś sprawdzone? nie pomaga zmiana rozdzielczości ani detali non stop tak samo tnie, fsaa i anizo tez nic nie dają, patch 1.1 też nie :P wymiękam już :evil: ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam :)

Wlasnie zainstalowalem BF1942 + patcha 1.1

Gra poczatkowo w ogole nie chciala mi sie uruchmiac. Stwierdzilem, ze to cos ze sterownikami.

Po reinstalowaniu driverow wszystko dziala dobrze, tylko... no wlasnie - refresh rate mialem jedynie 60Hz.

Zapomnialem zainstalowac NVRefresh Tool 1.0

Po instalacji gra nie chciala mi sie uruchamiac tak jak na samym poczatku.

Z tego wynika, ze problem nie wynika z driverow, ale z programu ktory 'naprawia' odswiezanie :(

Usilowalem zainstalowac najnowszy:

Windows 2000/XP NVidia Refresh Rate Fix

Version 2.1 build 169 (19 Oct 2001)

Ale nie wiem dlaczego, po instalacji program mi mowi, ze moja karta graficzna nie znajduje sie na liscie suportowanych urzadzen?!... :(

Za bardzo nie wiem co w tym momencie mam robic. Probowalem odpalic gre na starszych sterownikach+refresh (29.42) ale nic to nie dalo :(

Uogolniajac...

Gra dziala bez zainstalowanego refresh fix'a... ale ja przynajmniej nie jestem w stanie wytrzymac przy monitorze co mi miga 60Hz :/

Ma ktos jakiegos pomysly?

Chyba jedyna droga to przez rejestr... cos chcialem juz zmieniac, ale bez rezultatow...

Moze mi ktos pomoc? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi