Skocz do zawartości
Sewer

Battlefield 1942

Rekomendowane odpowiedzi

Ja tez nie mialem zadnych problemow i kumpel tez (jego sprzet: D1000. GF I DDR, 128DDR, soltek drv4).

Moze grales nie na tyle dlugo aby miec ten problem. Ja czasami gram w ta gre po pare godzin (wciaga jak nic) i tak jak napisalem wczesniej wyzuca mnie z gry bez powodu. Grafika sie zacina w jednym momencie, komputer jak by sie chwiel zastanawial co z robic i to konie jestem spowrotem w Windows. Czasami jest tak ze grafika sie zacina na chwile ale potem zaczynam grac z powrotem. (nie ma to nic wspolnego z internet lag)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem co uwazasz za 'dosyc dlugo', ale my z kumplem gralismy w te gre caly dzien i nic (raz nawet przyszlismy ja cala za jednym posiedzeniem). Juz chcialem napisac ze moze twoj sprzet jest troche nie 'wtenczas' i procesor mysli za co sie najpierw zabrac (:) ale spojrzalem na Twoja konfiguracje u dolu posta i... juz nie mam nic do dodania w sprawie sprzetu:). Ja pocieszenie moge dodac ze 'Windows tak ma', tzn. np. u mnie chodza rozne gierki a u kumpla nie i na odwrot.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zainstalowalem sobie tą gierke i jest spoko ale...... czy ona ma aż takie straszne wymagania że na mojej konfiguracji tej co poniżej . gierka szarpie? gram w max detalach na rozdzielczości 1024 : 768 filtrowanie anizotropowe i antylasing wyłączone i gierka szarpie gdy gram na minimum detale gra szarpie ale już mniej . w 3dmarku 2001 mam 11000 tys. i jeszcze jedno pytanie mam: jezeli w 3demarku mam 11000 to znaczy że komp jest wydajny i gierki musza chodzić super? ( jak się ma wydajność w 3demarku 2001 do gier?)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj strasznie ceki masz komp więc się nie dziw ze szarpie, a 11k w 3Dsmarku to wystarcza do gry w windowsowego pasjansa i co najwyżej obejrzenia menu w grach :lol: :lol: :wink:

PS. Just kidding :wink: :lol: ale strasznie śmieszą mnie takie pytania :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam w miare porownywalny do ciebie komp i w najwyzszych detalach gra nie przycina... dziwi mnie twoj problem :o moze sprawdz, jakie masz detonatory. Sproboj najnowsze ;) ja je sobie chwale :) :) :)

I co do 11k. pkt. to do Battelfielda powinno starczyc. BTW haczy ci jedna plansza, czy wszystkie? Moze inne dane podasz? Tzn. czy masz jakies patche do gry, na ile botow grasz, jaki os itd. itp. poza tym... dawanie kompowi wiekszej inteligencji spowalnia gre. Pokombinuj i powiedz co i jak.

Pozdr

MeHow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przy wlaczaniu mapy single sprawdz na ile masz ustawiona liczbe botow, bo mam prawie identyczny komp jak ty, a jak ustawie na 300% to tez mi sie przycina (normalnie to chodzi mi na 150% ale tez nie perfekcyjnie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam taki sam problem, powodem u mnie jest dzwiek, jak go wylacze to jest cudo. Podobno gra zle wsolpracuje z SB Live!, jest na to patch ale ja mam pirata...

Litości! Chociaż byś się do tego nie przyznawał :x Moim zdaniem powinno się za takie teksty banować , bo głupota ludzka w oczy kole 8O

PS- ja nie jestem święty- ale żeby na oficjalnym forum pisać o tym, że ma się pirata......Znajdź sobie jakieś forum warezowe i sobie pisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam taki sam problem, powodem u mnie jest dzwiek, jak go wylacze to jest cudo. Podobno gra zle wsolpracuje z SB Live!, jest na to patch ale ja mam pirata...

Litości! Chociaż byś się do tego nie przyznawał :x Moim zdaniem powinno się za takie teksty banować , bo głupota ludzka w oczy kole 8O

PS- ja nie jestem święty- ale żeby na oficjalnym forum pisać o tym, że ma się pirata......Znajdź sobie jakieś forum warezowe i sobie pisz.

sie mowi mam kopie zapasowa :) a orginal lezy w pudelku zeby sie nie kurzyl ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam problem z podlaczeniem sie do serwerow. Gdy sie podłączam wyskakuje mi ze nie moge sie podlaczyc

moze ktos wie dlaczego? :cry:

Czasem się tak zdarza, być może też próbujesz się podłaczyć do serwera pełnego (nie zawsze pokazuje się komunikat, że serwer jest pełny), albo do wyłączonego (nie podświetlony).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najnowszy Patch to 1.4 (70MB) - jest wymagany do grania po necie, pozatym musisz mieć płyte w napędzie

Zobacz nahttp://battlefield1942.pl

Właśnie o to chodzi, że mam juz zainstalowany patch 1.4 i też nie chodzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwne jest to conajmniej, bo kiedyś u kumpla ta kopia działała, i działa nadal, tyle, że na Geforce 2 MX i Win 98 SE. Czy to nadal chodzi o bug 60 Hz ( Patch 1.45.18 go nie wyeliminował?!), czy też może jednak jakaś niekompatybilność z Radeonem? ;) Na żadnym Radeonie 8500 jaki miałem ( 3 sztuki w ciągu roku + klika formatów) ta gra nie odpaliła :?

Gierka po prostu nie działa u mnie=czarny ekran i powrót do pulpitu.

Co robić? :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez mam ten problem. Na R9800PRO nie idzie za diabla. Nie wiem po co sciagalem dodatek (niedawno wymienilem Karte i proca).ATI nie wydalo nic zeby to poprawic. Moze jakis nowszy Rage3DTweak go odpali. v3.9 niestety nie robi tego:((

Ja mam R9800Pro i BF1942 pracuje mi bez problemowo. Nie zdazylo mi sie raz aby z gry mnie wyzucilo. Zawsze gram w ta gre przy czestotliwosci 100Hz (ustwilem override w sterownikach do karty)

A co do twojego problemu to tutaj znajdzisz pewnie odpowiedz

If the trouble persists, you will need to adjust your monitor frame rate.

BF1942 (PC) VIDEO - Black screen with audio when launching game

WIN 98/ME:

Right click on your Desktop and Select "Properties". Then click the "Settings" tab. Click the "Advanced..." button. Then go to the "Adapter" tab. In the drop down box below where it Says "Refresh rate", change that box to 60 Hz and try running the game again. This should solve your issue.

WIN XP:

Right click on your Desktop and Select "Properties". Then click the "Settings" tab. Click the "Advanced..." button. Then go to the "Monitor" tab. In the drop down box below where it Says "Monitor Settings", change that box to 60 Hz and try running the game again. This should solve your issue.

The latest patch will allow you to change your in game refresh rate, however you would have to edit a game configuration file. If you wish to do so, please follow these steps below (not recommended if the game already launches correctly):

Go to: My computer, then C drive, then Program Files, EA GAMES, Battlefield 1942, then the Settings folder. In that folder you will see a file called VideoDefault.con. You will want to double click this file to open it. If it asks you what Program to use (in Windows XP you will first want to choose "Display a list of programs for me to choose from), choose Wordpad. In there you will see a line with this command:

renderer.allowAllRefreshRates 0

Change the 0 to a 1 and then Save the file. This will allow refresh rates above 60 Hz in the game.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Mam taki problem:

Grając w bf1942 na singlu lub multi gdy nie jestem blisko jakis jednostek mam fps-y w granicach 60-80 na ustawieniach High 1024 a gdy podejde np. pod wrogi czołg to fps-y gigantycznie spadają do granic 5-20 i gra mi się strasznie wolno chodzi...Co więcej, nawet jak ustawiłem na LOW i 640x480 to działo się to samo! Jak miałem poprzedniego kompa to chodziło mi o wiele lepiej (gf2mx40064mb, 256mb, shuttle ak32dot, athlon1700+)..

Obecnie gram na: Athlon1700+,Radeon9800pro128mb/256bit,asrockk7upgrade880, 512ddr 400 kingstone. WinXP, catalysty najnowsze, stery do plyty 4 in 1 hyperion.

Dodam jeszcze że podwyższyłem taktowanie w grafie o jakies 40mhz w gpu i pamieciach( Dla pewnosci zmniejszylem do dawnego stanu ale problem był nadal)

Wyłączam zawsze niepotrzebne procesy w pasku zadań. Próbowałem różnych sterów.

PISAŁEM już o tym problemie na forum bf.pl

moj problem ale nikt mi nie umiał mi pomóc :sad:

Pisze tutaj ponieważ mam nadzieje że są tutaj na forum ludzie dobrze obeznani z komputerami i mam nadzieje że ktoś z Was zna powód tak drastycznego spadku fps-ów.

Z góry THX.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi