czat85 Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 moj kolega upiera sie, ze mial wirusa ktory zablokowal mu router (dzialalo tylko gg) co prawda sama idea wydaje mi sie glupia.. ale chcialem sie upewnic czy istnieje wirus ktory jest w stanie wgrac sie do pamieci routera i ingerowac w jego soft w sposob taki aby zablokowane zostaly wszystkie polaczenia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
st551 Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 A jaki to router? Kiedys mialem planeta 401 c i dzialo sie to samo tzn. GG dzialalo a reszta nie, po zrobieniu resetu bylo ok ale po kilku godzinach znowu to samo. I nie był to zaden wirus tylko wadliwe oprogramowanie routera... Zresztą o wirusie nie slyszalem ale program do tego jest, w 30s do kilku minut kazdy router odmawia posłuszenstwa jesli ma się denerwujacych sasiadow ktorzy celowo wieszaja router to nie ma rady, trzeba postawic serwer na linuxie, ale linuxa i tez da sie zalatwic, tylko tego byle lama juz nie zrobi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Galileusz Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 Urzadzenia sieciowe; router, switch, hub ... moga sie zawiesic z powodu zbyt wielkiej liczby polaczen. Niektore wirusy sa zdolne do generowania wielu polaczen. I jezeli kilka komputerow zainfekownych podlaczonych jest do switcha to mzoe sie on zawiesic jezeli zostanie przekroczony limit polaczen . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smither Opublikowano 25 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2004 Ano...Ja tez tak sadze ze to wina zle zrobionego softu. Mi tez wogle Ap-ec nie chcial dzialac albo mnie co chwile wywalalo z neta wiec sciagnolem nowe oprogramowanie i jest git. teraz to sie smigaaaa ;] Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...