Skocz do zawartości
$McFly$

Chłodzenie NB- test ThermalRight NB1, NB-1C oraz Swiftech MC

Rekomendowane odpowiedzi

Recenzjia i testy chłodzenia mostka pólnocnego mobo

http://www.pccom.pl/content.php?article.27.0

jak dla mnie tescik spoko, w dobrym momencie gdy był mi akurat potrzebny :D

w testach udział wzieli:

- ThermalRight NB1

- NB-1C

- Swiftech MC

Dołączona grafika

co sądzicie o tym chłodzeniu ? warte swojej ceny czy nie bardzo ? musze skołowac cos na swoj NB bo mam temp czasami 55C :| a t omoze byc nie bezpieczne :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja zrobiłbym obie sam jakiś coolerek z chłodzenia ze starego CPU.

Musisz zmierzyć odl. między dziurkami w mobo, poszukac w serwisach komp. odp radiatora , przyciąć piłką do metalu, wywiercić dziurki, ew. w elektronicznym jakiś mały wentyl zakupić i można mieć ekstra chłodzenie za max. 20PLN.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja zrobiłbym obie sam jakiś coolerek z chłodzenia ze starego CPU.

Musisz zmierzyć odl. między dziurkami w mobo, poszukac w serwisach komp. odp radiatora , przyciąć piłką do metalu, wywiercić dziurki, ew. w elektronicznym jakiś mały wentyl zakupić i można mieć ekstra chłodzenie za max. 20PLN.

Można i tak, ale wymaga to poświęcenia kilku godzin czasu i posiadania chociaż minimum warsztatowego (takiego radiatora nie da się pociąć piłką do metalu trzymając wszysko w rękach).

Czasem wydanie 30 PLN więcej i cieszenie się gotowym, sprawdzonym wyrobem to lepsze rozwiązanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi