Skocz do zawartości
Dexter

R9700 AGP8x=PROBLEMY!

Rekomendowane odpowiedzi

Sprawdzałem swojego Rada 9700Pro na płycie Soltek 85ERV Via P4X400 u kumpla w trybie AGP 8x i wszystko jest OK! Chodzi ładnie i szybko bez żadnych problemów. :)

Słyszałem, że problemy występują na tych wcześniejszych seriach Rada, a mój na szczęście jest ze świeżej dostawy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdzałem swojego Rada 9700Pro na płycie Soltek 85ERV Via P4X400 u kumpla w trybie AGP 8x i wszystko jest OK! Chodzi ładnie i szybko bez żadnych problemów.  :) 

Słyszałem, że problemy występują na tych wcześniejszych seriach Rada, a mój na szczęście jest ze świeżej dostawy  :)

Chyba jednak nie... ATI oświadczyło, że część płyt głównych po prostu obniża transfer, żeby umożliwić start systemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdzałem swojego Rada 9700Pro na płycie Soltek 85ERV Via P4X400 u kumpla w trybie AGP 8x i wszystko jest OK! Chodzi ładnie i szybko bez żadnych problemów.  :) 

Słyszałem, że problemy występują na tych wcześniejszych seriach Rada, a mój na szczęście jest ze świeżej dostawy  :)

Chyba jednak nie... ATI oświadczyło, że część płyt głównych po prostu obniża transfer, żeby umożliwić start systemu.

Dobrze, że tylko część płyt głównych, a nie wszystkie mają ten problem.

Pytanie: co zawiniło? płyty główne czy Radeon?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

QRDE! Nie rozumiecie mnie! Nie chodzi o to, że płyty spowalniają transfer.

R9700 na AGP 8x uniemożliwia start systemu. Część płyt sama "naprawia" ten problem obniżając transfer - prawdopodobnie dlatego wszystko ci działa! Więcej na www.theinquirer.net - dzisiejsza wiadomość.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

QRDE! Nie rozumiecie mnie! Nie chodzi o to, że płyty spowalniają transfer.

R9700 na AGP 8x uniemożliwia start systemu. Część płyt sama "naprawia" ten problem obniżając transfer - prawdopodobnie dlatego wszystko ci działa! Więcej na www.theinquirer.net - dzisiejsza wiadomość.

Na płycie Soltek P4X400 w trybie AGP 8x nie stwierdziłem spadku transferu, a wręcz przeciwnie :) i nie było żadnych innych problemów.

Problem jednak jest, bo zgłaszają go inni użytkownicy (zagraniczni).

Niedługo, po zbadaniu całej sprawy przez techników ATI, wydany zostanie oficjalny komunikat w tej sprawie, może wyjdzie odpowiedni upgrade biosu. Ale tak jak pisałem wcześniej, problem dotyczy wcześniejszych serii Rada 9700Pro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no a ja mam problem... Ati9700PR0 bulid by Ati zostalo zamowione u kolegi z USA co na koniec wrzesnia wraca do PL... Ati wychodzi mnie na dzien dzisiejszy o 700 zl taniej niz u nas... (promocja)

Zastanawiam sie teraz czy zminiac plyte na koniec wrzesnia na obslugujaca 8x czy nie... raczej pozostane przy moim EpoX 8k5a2 ew 8k5a3.. ale co bedzie dalej... jesli to jednak wada ati... to bedzie zle... jesli problem no nowcyh plytlach to da sie przebolec :)

jednym slowem... porazka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...