Skocz do zawartości
Adam 007

Do wszystkich użytkowników GEFORCE 6800

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem wczoraj zostałem nieszczęśliwym posiadaczem karty GIGABYTE 6800 i chciłbym się dowiedzieć od was czy będę zmuszony zgłosić reklamacje.

Mam XP 2500 i 512 Ram,NF7

W 3DMark03 wyniósł 6400 zainstalowałem najnowszą RivaTuner i wykazało,że mam A1,8x1,4vp.Zaczołem kombinować z potokami na 16,po restarcie wyszło A1,12x1,5vp,w 3DMarku 7800.

Doom3 1024x768+HIGH=32fps.

Far Cry czasami się zacina.

Proszę wszystkich o pomoc.

Napiszcie co się wam wyświetliło w RivaTuner.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. przede wszystkim zainstaluj porzadnie sterowniki, do mb, dx 9,0c, do grafy z www.nvidia.com

2. twoj procesor sam w sobie nie krecony jest malo wydajny, to tylko 1833mhz, za malo jak na tego typu grafe.

3. farcry przycina bo masz malo ramu, min 1024mb, podobnie w doomie - na high i ultra high trzeba miec grafike z 256 ramu, albo szybkiego procka, bo nie wyciagnie

4. wynik 7800 troche kluje w oczy ja na swoim konfigu mam ~10371 pkt.

5. grafika to napewno czysty 6800 czy jest to wersja LE wlasnie z 8 potokami? to by wiele tlumaczylo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3. farcry przycina bo masz malo ramu, min 1024mb, podobnie w doomie - na high i ultra high trzeba miec grafike z 256 ramu, albo szybkiego  procka, bo nie wyciagnie

Ja na 9800SE@Pro 128-bit na FarCry na Very High w 1280x1024 grałem z 512DDR i nic nie przycinało... qmpel to samo na 9500Pro...

oboje po 40-50FPS mieliśmy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gygabyte nie produkuje jeszcze le zegary mam normalnego 6800

Takie małe sprostowanko: Gigabyte jako pierwszy w Polsce (o ile mi wiadomo) wprowadził właśnie 6800LE (jest w cenie koło 1300zł),tak więc masz przestarzałe informacje :P

Pozdrawiam

PS.Co do problemu,to zgadzam się z przedmówcami :) (tylko btw,instaluj w tzw.magicznej :lol: kolejności -> Winda, DX9.0C, stery do nForce2, stery FW do grafy i reszta...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie małe sprostowanko: Gigabyte jako pierwszy w Polsce (o ile mi wiadomo) wprowadził właśnie 6800LE (jest w cenie koło 1300zł),tak więc masz przestarzałe informacje :P

Pozdrawiam

Gainward a nie Gigabyte :? a dokładnie zwie sie to GeForce 6800 Gainward Ultra/2100LE TV & DVI 128MB.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście,że Gainward - ech,zbyt dużo złocistego płynu i takie efekty :/ Cały czas wydawało mi się,że Adam napisał Gainward,a samemu napisałem jakoś tak odruchowo po nim :oops: :oops: :oops: :oops: ...ech,sorki,moja wtopka,no ale tak to jest,jak się pisze nie do końca będąc trzeźwym :lol:

Pozdrawiam i dziękuję za sprostowanie mojej wypowiedzi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi