Skocz do zawartości
ups

dziwny problem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

mam dziwny kłopot , wczoraj robiłem reinstala sytemu oczywiście Xp , jak to po formacie instalowałem wszysko od nowa w tym grafe (herka 9800PRO do niego początkowo omegi 4,8 potem, gdy okazało sie że coś jest nie tak 4,7 ale i tak nie pomogło).

Gdy skończyłem wszystko instalować postanowiłem sprawdzic sobie jak tam w 3dmarku, no i sie mocno zdziwiłem........

Obraz co jakies 3 sekundy przycina, jak sie okazało potem w grach dzieje sie tak samo.

Nie mam pojęcia co to moze być , z początku stawiałem na stery ale po ich zmianie nic sie nie poprawiło.Może ktoś z Was miał podobny problem, ewntualnie jakies sugestie???

Dodam ,że nic nie kręciłem leta sobie na standardowych ustawieniach. kurde boje sie ze może coś nie tak z herkiem:( (chyba bym sie pociął)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odinstaluj stare stery do grafiki, zainstaluj je od nowa i zainstaluj stery do MOBO.

W odwrotnej kolejności. Najpierw niech odinstaluje sterowniki od karty, zainstaluje sterowniki gart (które są przeważnie częścią sterowników od płyty głównej) a potem na koniec sterowniki do grafiki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wszystko fajnie tylko jak mam odinstalowac te stery do mobo??

bo z drivami do grafy jakoś sobie poradze.

Sorki za być może trywialne pytanie ale nie jestem za bardzo obeznany w temacie.

A jeszcze jedno ,skoro mi radzicie te zabiegi rozumiem , że już spotkaliscie sie z podobnym problemem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wszystko fajnie tylko jak mam odinstalowac te stery do mobo??

bo z drivami do grafy jakoś sobie poradze.

Sorki za być może trywialne pytanie ale nie jestem za bardzo obeznany w temacie.

Generalnie to Driver Cleaner - znajdziesz go na www.driverheaven.net

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh już sam nie wiem co mam myśleć , bo niezłe jaja sie dzieja u mnie z tą grafiką.

No więc zrobiłem to co zasugerowaliście ,odinstalowałem wszystko zgodnie z instrukcjami driver cleanerem , zainstalowałem stery puszczam 3dmarka iiiii........jest udało sie!!! wszystko gra jak należy ale po minutce stwierdziłem , że co mi tam zrobie restarta sytemiku jeszcze raz . włączam marka ii......ręce mi opadły znowu to co było:(

LUDZISKA HELP!!! bo już nie wiem co robić .......znaczy wiem co by jeszcze można zrobić ale jak se pomyśle o ponownej instalacji windy to mnie ........strzela.

Jakieś pomysły o co biega????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HMM na koniec podziele sie uwagami jak tymczasowo sobie poradziłem.

Mam drugiego hdka na którym najnormalniej zainstalowałem system :lol: i wszystko teraz hula jak powinno , zero przycięć (nareszcie).

Tamten dysk formatowałem bo nie mogłem uporac sie przy pomocy noda, kasperskyego i innch z syfami jakie mi dziwnym trafem sie zawlekły(czyt. virusy,trojany) Jako ,że formatowałem partycje z systemem być moze jakiś badziew został na innych i stąd te jaja z grafą, pewnie będe musiał formatować cały dysk i tyle :?

Wielkie dzięki za okazaną pomoc i wszelkie sugestie

Peace z Wami :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Identyczny problem miałem, stary.

Wina wirusów. MI to 3dmark wywala przez nie, nawet. JAk wylacze neta na OFFLINE to tego nie mam. Dziwne, nie?? ALe prawdziwe

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo dobry skaner jest na skaner.mks.com.pl , używam go w połączeniu z Ad-Aware6 i ZoneAlarm; wlanczam od czasu do czasu jak widze że nic nie robie, a net "pracuje", przypuszczam że to może być objaw skanowania portów. No i oczywiście najnowsze aktualizacje z Windows Update, jeszcze nie miałem nigdy poważniejszego problemu z wirusami, pomijając Blastera przy instalacji systemu. :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...