tomi1025 Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 Mam problem (wynika napewno z bardzo małej znajomości flasha i ogólnie html'a) próbuje zrobić stronke www w dreamweaver mx 2004 bedzie to prosta stronka na ramkach (dzielą ekran pionowo) chciałem sobie po lewej stronie zrobić menu z przyciskami (zachciało mi sie bajernych przycisków :? ) i skorzystałem z opcji Insert/Media/Flash button wszystko ładnie pięknie i tu zaczęły się schody. Wybrałem sobie jedna ze standardowych opcji przycisku i po pierwsze: nie umiem przypisać adresu strony którą ma ten przycisk aktywować (strona w oknie po lewej stronie) i po drugie nie mogę używać polskich czcionek na przycisku. Wiem że te problemy wydają się bardziej doświadczonym użytkownikom błache ale dla mnie to naprawdę wyzwanie prosiłbym bardzo doświadczonych i szanownych użytkowników forum o pomoc! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi1025 Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 Dobra z tymi linkami sobie poradziłem to było bardzo łatwe. Ale pozostał problem z polskimi czcionkami czy ktoś wie jak zrobić polską czcionkę w standardowym przycisku dreamweaver'a? I jeszcze jeden problem (strona z dwoma ramkami) jak kazac przyciskowi z menu po lewej stronie do otwierania tekstu (wskazanego linkiem) w głównej ramce nie wiem jak to zrobic czytałem angileskiego helpa ale niewiele to pomogło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniels Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 Czasem sprawa wygląda tak, że wybrany tekst piszesz w np Wordzie.. później kopiujesz go do Flash`a - nie wiem czemu, ale to czasem ma miejsce. We flashu mx 2004 pro, w którym obecnie pracuję nie ma tego problemu.. czasem się zdarza przy czcionkach tzw twardych :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manfred Opublikowano 9 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2004 Czasem sprawa wygląda tak, że wybrany tekst piszesz w np Wordzie.. później kopiujesz go do Flash`a - nie wiem czemu, ale to czasem ma miejsce. We flashu mx 2004 pro, w którym obecnie pracuję nie ma tego problemu.. czasem się zdarza przy czcionkach tzw twardych :) We flashu tak, ale on korzysta z dreamweavera i stanadardowych przyciskow flashowych, weic jako takiego flasha ne otwiera. tomi1025 > jaka czczionke dajesz w tych przyciskach ? Daj albo Arial, albo Times new roman, inne maja problemy z polskimi znakami. A tak na marginesie takie przyciski to lepiej zrob graficznie jak sie uczysz i wykorzystaj behavior "Swap image" czyli tzw rollover. Musisz zrobic normalny przycisk i jego zamiennik po kliknieciu i uzuskasz nieraz lepsze efekty niz z tych flashowych szablonow DRW. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 a moze ktoś wie jak zrobić (i czym się rózni) wywołanie strony z fleszowego butona .. ze ie, crazy browser otwierają strone a mozilla nie chce... ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manfred Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 a moze ktoś wie jak zrobić (i czym się rózni) wywołanie strony z fleszowego butona .. ze ie, crazy browser otwierają strone a mozilla nie chce... ?tzn ? Buton z DW czy robiony we flashu ? Nic prostszego byc nie moze: np. on (press) { getURL("costam.htm", "_top"); } Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 no to to ja wiem.. tak mam.. ale mozille pokazują 404 w kolejnej ramce... ramka nazywa się MainFrame przykładowo.. może w tym ból... ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manfred Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 no to to ja wiem.. tak mam.. ale mozille pokazują 404 w kolejnej ramce... ramka nazywa się MainFrame przykładowo.. może w tym ból... ?cos widocznie poknociles z ramkami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...