yogi186 Opublikowano 14 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2002 Wiem, że giera stara, ale zastanawia mnie dlaczego jak robię benchmarka (zapuszczam timedemo)- to NIEWAŻNE NA JAKIEJ ROZDZIAŁCE go robie mam zawsze wynik w granicach 50 FPS 8O . O co tu biega ??? W niższych powinno być więcej !!! Aha no i jak oceniacie moje 50 FPS patrząc na mój sprzęt ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2002 Zapewne masz wlaczony Vsync, choc dziwna wartosc 50fps, czyzbys mial az tak slaby monitor? Ja na p190 + voodoo2 mialem niecale 50fps, wiec chyba powinenes miec wiecej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi186 Opublikowano 14 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2002 Zapewne masz wlaczony Vsync, choc dziwna wartosc 50fps, czyzbys mial az tak slaby monitor? Ja na p190 + voodoo2 mialem niecale 50fps, wiec chyba powinenes miec wiecej :) A co ma z tym monitor wspólnego ???? Przy rozdziałce 1024x768 , 800x600 i 640x480 mam wyniki różniące się o jakieś 0,5 - 1 FPS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deeejot Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 pewnie masz wylaczony ogranicznik ja na rivie wiemjak wylaczyc ale tam za bardzo nie wiem Ale q2 jest naj naj lepszy :) podajcie adres dobrego servera to zagramy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi186 Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 pewnie masz wylaczony ogranicznik ja na rivie wiemjak wylaczyc ale tam za bardzo nie wiem Ale q2 jest naj naj lepszy :) podajcie adres dobrego servera to zagramy :) Jaki ogranicznik i po co komu ogranicznik FPS??????? Gdzie to wyłączyć?????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 A co ma z tym monitor wspólnego ????Ano duzo, poczytaj o pionowej synchronizacji (Vsync), nie chce mi sie juz kolejny raz tlumaczyc... Przy rozdziałce 1024x768 , 800x600 i 640x480 mam wyniki różniące się o jakieś 0,5 - 1 FPS Jaki ogranicznik i po co komu ogranicznik FPS??????? Gdzie to wyłączyć??????No to by pasowalo. Ogranicznik jest w samym q2, z konsoli mozesz zmienic cl_maxfps, ale jak robisz timedemo to to i tak nie ma znaczenia, bo wtedy gra omija to ustwienie i leci ile fabryka dala. Ale mozesz miec wlaczona synchronizacje pionowa i przez to liczba klatek nigdy nie przekroczy wartosci odswiezania monitora, i to juz kazdy benchmark respektuje. Wiec jak masz przypadkiem wlaczone na monitorze odswiezanie 50Hz (sic!) to moga byc tak podobne wyniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi186 Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 No nie przesadzajmy - Vsync mam wyłaczone, a monitorek ma odświeżanie 75Hz (znaczy w grach 60) :oops: :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 No to ja juz nie wiem :P Pozatym tak male roznice miedzy rozdzialkami 640,800 i 1024 sa conajmniej dziwne, szczegolnie na gf2mx200, ktora to powyzej 800x600 praktycznie nie daje sobie rady. U mnie sa wieksze roznice, w 800x600x32 mam ok 280fps :> w 1024 cos kolo 240 chyba, wiec roznica spora Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi186 Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 ... szczegolnie na gf2mx200........... Ja mam zwykłaego MX`a, nie 200, ani nie 400 !!!!!! No ale w tym przypadku to nic nie zmienia. Te 50 FPS to jakaś <span style="color:red;">[ciach!]</span>, no wiadomo, grać się da, ale z tego co mi wiadomo to powinno być w 800x600 conajmniej troszkę powyżej 100 FPS :x No i dlaczego nie ma praktycznie różnic w wartościach fps ???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 wiem że to banalne :oops: ale jak już połącze się z serwerem kolegi coby pograć sobie w Q2 to jest konsola. co zrobić żeby zacząć grać ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 co jest nikt z was nie grał nigdy w Q2 na multiplayerze :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalaf10r Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 chyba Tab i wybierasz juz nie pamietam :P ale jak sobie przypominam to wlazac na server automatycznie wpakowywalo sie do gry (z tym ze trzeba wybrac to chyba tylko jak jest dedicated) nie pamietam juz :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 kurde dajcie jakiś link do artyk. gdzie jest opisane jak grać w Quaka 2 przez net, bo już mnie siły opuszczają :evil: zakładam serwer czekam na kolesia żeby wlazł a on mówi że łączy się z nim jest tylko konsola i nie wie co zrobic żeby zacząć grać. Jak on zakłada gre to zowu ja nie moge jej odszukać (może dlatego że jest w sieći) i nie moge nawet samemu sprawdzić jak to wygląda :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2002 wlaczasz q2 wpisujesz kolejno: set deathmatch 1 map nazwa_mapy koles ktory sie laczy wpisuje: connect tu.twoj.nr.ip i MUSI chodzic... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deeejot Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 A masz patcha 3.20 ? bez niego nie zagracie razem on musi miec i ty a console sie wylancza tyldą to nad Tabem ~ a do menu sie wchodzi tabem i pozniej bodejze [ ] tymi nawiasami sie poslugujesz jako szczalki i enter naciskasz a jesli nic z tego to ty postaw a niech on sie polaczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 hmm po pierwsze - obydwie strony muszą mieć tę samą wersje patcha - najlepiej 3.20. po drugie muszą mieć te same mapy (na ORT: ORT: ORT: kturych chcecie grać). a robi sie to tak. multiplayer>start server (podajesz nazwe, mape (ze satndardowych, jak chcesz inną to wybierz byle którą i później na konsoli map nazwa_mapy) i jedziesz. koleś robi ,multiplayer>join server i wybiera twój server. jak masz lan to pewnie koleś nie będzie miał dużego wyboru :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deeejot Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 moze miec wersje 3.21 a drugi 3.20 :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 4 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2002 co jest chlopaki chcecie przymlucic ze mna na dm1?????? kurde:) bede mial stalke to pogramy mam pol roku przerwy ale bedzie spox wlasnie jest ten pacz 3.21??????wogle????? mam braki - q2 RULEZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deeejot Opublikowano 4 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2002 OOOOOOO tak q2 RULEZ !!!!!!! :) :) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2002 I agree 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deeejot Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 Heeeeeee moze kiedy zagramy w kłejeczka podajcie dobry server ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tek Opublikowano 10 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2002 wszystkie `kłaki` rządzą, bez wyjątku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr.floppy Opublikowano 12 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2002 moim zdaniem twuj problem leży w tym ze wogule włączyłeś QII QI i QIII rocks! 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2002 moim zdaniem twuj problem leży w tym ze wogule włączyłeś QIINarazasz sie :twisted: ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr.floppy Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 just kiding :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 Ja mam 3.21. Isnieją może jakieś dodatki upiększające grę? Mam u siebie Tru Form, ale by się przydało wsparcie pod Vertex/Pixel Shadery :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 Nowszej nie znajdziesz, bo q2 to nie gra ktora ma ladnie wygladac, tylko ma sie w nia fajnie grac :D Chociaz od czasu wypuszczenia zrodel, wyszlo kilka tzw. modengine'ow, ktore lekko upiekszaja grafike i sa kompatybilne z normalnym q2 (ale w sieci i tak nie pograsz na czym takim, bo to jest niekompatybilne z q2ace), nie pamiteam adresow, ale mozesz poszukac po nazwach: BeefQuake, Quake2Max, to sa chyba 2 najlepsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 [...] bo q2 to nie gra ktora ma ladnie wygladac, tylko ma sie w nia fajnie grac :D [...] ze jak ?? tutaj sie nie zgodze, wystarczy sobie przypomniec jakim wydarzeneim byl q2. grafika na tamte czasy nie do pobicia, tak jak dzisiaj U2 czy UT2003. uwazam ze ta gra wyglada ladnie - jak na swoj wiek :wink: natomiast co do updateow, dawno prezstaly wychodzic, pozostaje tylko liczyc na fanow ktorzy cos tam sobie poprzerabiaja i wypuszcza w swiat (jak np true form). mimo wszystko czasem trafia sie cos porzadnego - np odbiegajac od tematu - zmodowany q1 Tenebrae - z.a.j.e.b.i.s.t.y Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 Takie małe PS- Nie "True Form" a "Tru Form" - tak na przyszłość ;) Co do modów- dzięki za wskazówki, poszukam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 3 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2003 pshem :PPP sor ale gier w ktorych jest zaje..... grafa jest od wala a ja w ciaz gram w te same gry :PPP grafika dla prawdziwego gracza praktycznie nieliczy sie ! :PPP co z tego ze gra ma zajebi.... grafe jesli srodowisko gry ma zerowe mozliwosci :? ja zazwyczaj odpalam taka gre i gram w nia pare godz "prubuje dac jej jakiekolwiek szanse wykazania sie" :PPP sa i takie ze odrazu po 10 min gry wylatuje z hdd :DDD....oczywiscie dobre gry i dobra garafe maja kilmat i musyke dobra gra to nie tylko grafika ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...