Zenfist Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 Chciałem zwrócić się z prośba do Was z pytaniem, co chcielibyście zobaczyć w nowym modelu naszego zasilacza :?: Każda odpowiedź zostanie na pewno rozważona, a najbardziej wartościowe wejdą w życie :D Jestem bardzo ciekaw waszych pomysłów, krytyki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 Lepsze radiatory, filtr sieciowy wmontowany w pcb, staranniejszy montaż elektroniki i cichszy wiatrak w modelu X3800. No i wlutujcie ten mostek Graetza bliżej PCB, bo mnie schlag trafia jak to widzę. Chyba starczy co? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loobek Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 zrobcie to co w tym zasiloaczu to wtedy kupie neoteca :D mam tego fortrona wlasnie :) [/url] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 Lepsze radiatory, filtr sieciowy wmontowany w pcb, staranniejszy montaż elektroniki i cichszy wiatrak w modelu X3800. No i wlutujcie ten mostek Graetza bliżej PCB, bo mnie schlag trafia jak to widzę. Chyba starczy co? To ja oprócz tego chcialbym zobaczyć jeszcze tylko niską cenę tego zasilacza. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp1mta Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 --- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 Hmmm jak jeszcze nie doszliście do tego ;-) to o zakupie zasilacza hi-end, a jak na polskie warunki to huntkey, jak i neotec mierzą właśnie w ten segment, decyduje kilka spraw ;-) duza wydajność, chcemy mieć dużo stabilnych A na 12v;-) chcemy solidnego zasilacz ktoremu mozemy zaufać! i zostawiać kompa 24/7 oczywiście chcemy ciszy, cena niższa od konkurencji!!! przy toppowerku 350W z ponad 20A na 12v i cenie 260zł macie sporo do zrobienia przydal by się jakis wypas w rodzaju wtyczek z kontrolą temp/rpm wnetylków a'la bequiet... i zdecydowanie nie chcemy odpustowego zlotego dizajnu jak w huntku 420W :P zapomnial bym ;-) w zasilce za ponad 300zł chcemy widzieć jakas elektronikę ;-) pomimo niezłych wyników pusta puszka 400w za kupe kasy nie budzi zaufania,, do tego macie konkurencję ze strony zasiłek toppowera np. ciche i potezne 400w za 320zł... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 Jeśli chodzi elektronikę i inne chłodzenie, mamy to juz za sobą :-) Teraz pytanie z innej beczki - jakie kolory okablowania i złącz - chcielibyście w swoich zasilaczach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 Kolory okablowania lepiej zostaw w spokoju, jakby ktoś jeszcze się pomylił, to skutki mogły by być opłakane. Sugeruję, żeby utwardzić nieco kabelki splatając je, tak jak w taganie. Fluorescencyjny oplocik, to jest to. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 Zrobcie "fanlessa" z heatpipe i dajcie za niego dobra cene - choc to pewnie nie takie proste - wtedy zmiazdzylibyscie konkurencje. Np Neotec Fanless Heatpipe za 350 zl, czy nawet 400 zl. Caly rynek bylby Wasz :] Takze czekam na taka prawdziwa rewolucje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 Jeśli chodzi elektronikę i inne chłodzenie, mamy to juz za sobą :-) Teraz pytanie z innej beczki - jakie kolory okablowania i złącz - chcielibyście w swoich zasilaczach? hmm czerń elegancka ? ;-) zeby wiadomo bylo co i gdzie zyły mogly by mieć pociągnięte tylko po paseczku we właściwym kolorze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 Kolory okablowania lepiej zostaw w spokoju, jakby ktoś jeszcze się pomylił, to skutki mogły by być opłakane. Sugeruję, żeby utwardzić nieco kabelki splatając je, tak jak w taganie. Fluorescencyjny oplocik, to jest to. Kabelki splecione w jakas folie ? :roll: Uv Reatcive :D Cos jak kabelki IDE i SATA Relvolteca ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noster Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 1) REMI konektory dla HDD i VGA 2) kontrole obrotów 3) czarne wtyczki 4) wentyl UV reactive? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarodziej007 Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 Dużo A na 12V jeszcze wuięcej A na 12V i prawdziwe a nie wydrukowane na tabliczce. Jeżeli chcecie to sprzedawać i osiągnąć cene jak znana konkurencja to musi to być lepsze niż ma konkurencja. Żaden fan kompa nie kupi najładniejszego elementu jeżeli nie będzie on sprawpwał swej podstawowej funkcji. I taki zasilacz musi mieć dobre chłodzenie weźcie to co wyliczył wasz inżynier od chłodzenia i dodajcie 10-15% dla samego wrażenia. A ludzie cenią sobie przede wszystkim cisze i stabilność działania. W dużej części tutejsi forumowicze włączają/wyłączają kompa raz na tydzień albo i żadziej. Taki zasilacz ma to wytrzymać przez całą gwarancje + drugie tyle. Chyba że chcecie zwrotów mieć co nieco. A bajery w stylu wtyczki to tylko wam doda zwolenników jak będziecie pod względem technicznym/wydajnościowym tak samo jak konkurencja. Czyli Albo robice w miare dobre zasiłki w cenie i jakości chifteca albo naprawde dobre zasiłki w cenie toppowera z jakością jego plus lepszym wyglądem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 14 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2004 STABILNE NAPIECIA!!! za nieduża cenę!!!!!!:wink: :wink: :wink: :wink: tego chcemy... no i ciszy..jakis duzy wentyl wolno sie krecący (moze byc swiecący..ale bez zbednych wodotrysków):) chciałoby sie tez zeby zasilacz był jednak dobrze chłodzony i nei był zbednym zródłem ciepła w budzie :( A co do spraw kosmetycznych: - wszysko w kolorze matowej czerni w połaczeniu np ze srebrem ( jakies wstaweczki ) - co do kabli to fajnie byłoby mieć duza ilosc wtyczek .. ( wszyskich łacznie z tymi na wentyle..) :) - kolory kabli proponuje czarne na długosci..--->>>ALE NA KONCÓWKACH (PRZY WTYCZCE) ZEBY BYŁO OK 0.5CM DANEGO KOLORU (CZERWONEGO ,ZÓŁTEGO LUB CZARNEGO )<<<--- Podsumowujac to w sumie stabilne napiecia i cisza :):) Co do wygladu to takie są moje sugestie :) Pamietajcie jednak o tym ze jeżeli zbudujecie fajny zasilacz...to ktoś go musi kupic...-->>wiec cena nie moze byc bardzo wysoka<<--..( wiem ze cieżko to pogodzic ale moze znajdziecie słoty srodek ) Ja byłbym w stanie dać nie wiecej jednak jak 450pln...:o Powodzenia Szacuneczek [/b] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gryzli Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 Ja chce tylko jednego, no moze dwoch. Aby byly to dobre zasilacze na dobrze zaprojektowanym PCB i w dobrej cenie. Nie tak jak do tej pory tania "garazowa" chinszczyzna z cena z kosmosu a wszystko po to aby pokryc koszty 3 letniej gwary. Wowczas bedzie mozna skrocic gwarancje a pieniadze zaoszczedzone z serwisu przeznaczyc na lepsza jakosc wykonania i oczywiscie na wiecej elementow znajdujacych sie w nich, a nie na szumnych sloganach czego to one nie maja a w srodku puste jak beben. Ot sie rozpisalem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...