czat85 Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 witam mam taki dylemat: poszukuje dobrej dystrybucji linuxa pod serwer counter-strike'a _ przy czym chcial bym aby sama instalka linuxa zawierala tylko niezbedne pakiety i aby wszystko dzialalo w trybie tekstowym (bardzo zalerzy mi aby zaoszczedzic jak najwiecej miejsca na hdd) .. tak wiec prosze o pomoc ... ktorego linuxa wybrac, jakie pakiety musze zainstalowac aby: miec: mc ftp ssh /telnet/ i autodetekcje wsadzanych urzadzen + dzialajace polaczenie z netem (wymagane sa jakies pakiety?) opcjonalnie firewall Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
(D)jur(on) Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 odejdz i udaj sie do: 1. przyklejonego tematu - zanim zadasz pytanie 2. google.pl. Twoje pytanie jest tak podstawowe ze na pierwszej lepszej stronie o linuxie znajdziesz odpowiedzi, nie mowie juz o lekturze tego forum, bo widze ze to juz sobie darowales Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 Slackware, Debian, PLD, Gentoo i tak moglbym wymieniac dalej ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czat85 Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 a co myslicie o AuroX'ie ? @(D)jur(on) : masz racje darowalem sobie szukania :] niestety nie mam na to czasu liczylem na to, ze ktos kto w tym 'siedzi' moze 'z rozbiegu' udzielic mi potrzebnych informacji i nie bedzie to stanowic dla niego problemu. srx za spamerski temat :) @moderator : prosze nie zamykac ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Memphis Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 Hmm masz czas na stawianie serwera, a nie masz czasu na szukanie ? Jak nie masz czasu, to zostaw lepiej linuksa w spokoju :) No offence, ale to nei jest dla ludzi, ktorzy nie lubia/nie maja czasu szukac i czytac. Ja bym wzial Gentoo, albo ArchLinux, ale dla Ciebie lepszy bylby Slack (latwiej zainstalowac :) ). Aurox - jesli to ma byc minimalistyczne i proste, to nie sadze, zeby to byl najlepszy wybor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 Przeciez podalem. Pierwsze 3 powinny ci pasowac. Czwarta odpada, skoro nie masz czasu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekG Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 Skoro ma malo zajmowac, to gentoo odpada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rbtck1 Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 A moze slackware mini distro czy jak mu tam ? Podobno mozna go trzymac na FAT partycji ale tez mozna na linuxowej i zajmuje tylko cos kolo 100 mega... Jedyny problem moze byc w tym ze brakuje mu troche pakietow i trzeba by bylo do niego doinstalowac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Memphis Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 Hmm, sadze, ze jednak najlepszym wyborem bylby ArchLinux (www.archlinux.org). Po instalacji mamy tylko niezbedne pakiety w systemie. Z instalacja innych nie mam problekmu - jest pacman, ktory zainstaluje odpowiedni pakiet z zaleznosciami, ale tu an prawde tylko z tym, co jest na prawde wymagane. Dystrybucja miniamlistyczna, nastawiona na maksymalna prostote, dzieki czemu nie zajmuje duzo miejsca. Aktualnie, moj desktop. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...