MadMat Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 witam mam zainstalowanego debiana z knoppix'a 3,6 no i jest klopot nie wiem jak wyrzucic opcje partycji do bootowania - w redhacie /boot/grub/config i tam sie bawilem ale tutaj niema czegos takiego moze znacie inny sposób :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Memphis Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 Eee, wlasciwie to tak to napisales, ze przynajmniej ja nie moge zrozumiec o co chodzi :) Tzn. domyslam sie, ze chcesz wyedytowac plik konfiguracyjny bootloadera. Jezeli tak, to czy jestes pewien, ze zainstalowales gruba ? Moze masz zainstalowane lilo ? Jesli tak, to plik konfiguracyjny to /etc/lilo.conf (przykladowy - /etc/lilo.conf.example). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MadMat Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 etc/lilo.conf jest pusty !! :x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Memphis Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 Wiec musisz go zapelnic :) Najlatwiej wyedytowac lilo.conf.example i zapisac jako lilo.conf . Kiedy juz ustawisz wszytko tak, jak chciales, logujesz sie jako root i wydajesz polecenie lilo . To zaktualizuje konfiugracje lilo wprowadzajac zmiany jakich dokonales w lilo.conf. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MadMat Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 uu jestem początkujacym uzytkownikiem LInx'a i no niebardzo wiej jak to zapelnic mozna jasniej :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 kopiuj/wklej :wink: zreszta mozna chyba zrobic dpkg-reconfigure lilo czy grub Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MadMat Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 fajnie juz zrobilem sobie a teraz mam nowy klopot mozna jakos zmienic czas na wybranie z którego dysku ma boot'owac :?: i czy wogle mozna zmienic te tło bo jest brzydkie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klekot Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 jest tam opcja timer albo timedelay czy jakos tak... nie pamietam dokladnie, a z tlem tez jest gdzies linijka... pogoogluj jak sie edytuje lilo.conf i pobaw sie w jego edycje pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 Poczytaj debianusers.pl . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...