Gość lukk Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 ja zamowilem (u mnie w lokalnym sklepie) ze maja sprawdzic jakie maja 512 hynixow ...miech temu kupowalem u nich i dostale co chcialem, czyli D8J-D43...mam nadzieje ze druga 512 jeszce znadzie sie :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukk Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 no i kupilem druga 512...tylko ze B8R :? z poczatku nie bylem pewien czy brac ale wzialem...i nie zaluje...chodza tak jak tamte D8J...ja przynajmniej zadnej roznicy nie widze...moze jak ktos podkreca do FSB 260 to mu tobi to roznice ale tak jak ja (puscilem asynchro dla proby ramki na 230 i poszly) to nie ma zbytniej roznicy..wiec po zmianie na mobilka mam nadzieje ze te FSB 230 wyciagne.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 CZy ktos posiada moduly Hynixa z tej aukcji? Interesuja mnie te Hynixy gdyz to seria J-D43 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
333kris333 Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 Witam Mam jedno pytanko co do tych hynix'ów czy takie hynix'y o takich oznaczeniach naklejka HYMD264646B8R-D43 WD-A kości HY5DU56822BT-D43 423AA-A będą podatne na kręcenie?? Chcę osiągnąć coś ok. 230-250FSB Moja płytka to NF7-S v.2.0 i 2500+ braton mobile Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bunio Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 Jesli kupie sobie hynixy sprzedawane nie jako zestaw 2x256 Dual Channel tylko osobno dwie pamieci po 256 to czy tez beda one chodzily w dualu ??8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopik_ Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 Ma ktoś te Hynixy z takimi HY5DU56822BT-D43 oznaczeniami (takie w arest.pl sprzedają i nie wiem czy brać je czy nie ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 tez sie zastanawiam nad www.arest.pl. Ktos ostatnio kupowal?????? bede wdzieczny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopik_ Opublikowano 4 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 Widzieliście ceny w arest ?? 10zł taniej :D 359zł za 512MB 400 Hynix http://www.arest.pl/showtowar.php?ID=667 Tylko może mi ktoś powiedzieć czy dobra ta seria czy nie ?? [ HY5DU56822BT-D43 ] bo jak dobra to kupuje zaraz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David_69 Opublikowano 7 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2004 z tego co wiem to ważny jest czas dostępu ... więc te od ciebie mają 7,5 ns czyli nie tego szukasz. Szukaj 4,5 ns Pocztaj posty troche wcześniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopik_ Opublikowano 7 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2004 no tak racja pisze 7,5ns ale pisze też D43 a to znaczy jeśli sie nie myle 4ns i CL3 (może w opisie w arescie mają błąd) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość m60 Opublikowano 7 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2004 no tak racja pisze 7,5ns ale pisze też D43 a to znaczy jeśli sie nie myle 4ns i CL3 (może w opisie w arescie mają błąd) Najlepiej zadzwon do tego sklepu i zapytaj, lub przez maila. Bo rzeczywiscie z tym czasem dostepu 7.5ns jest cos nie tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2004 te z aresta są dobre, są to r-d43 - 240mhz@3-4-4-11 stabilne w prime95. na 200mhz spokojnie leci 2-2-2-11 2.7v, więc kostki b.fajne :); druga kość j-d43 (z allegro) śmiga dokładnie tak samo. btw. mam jedną kość j-d43 a drugą r-d43 i w dualu pow. 220mhz jest już lipa, windows często sypie błędami. btw2. może sie ktoś zamieni z j-d43 na r-d43? (albo odwrotnie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 7 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2004 To 7,5ns to blad :) W rzeczywistosci chyba nikt nie wie ile ns maja te pamiatki :) a D43 oznacza DDR400 CL3 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David_69 Opublikowano 8 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2004 gdzieś słyszałem że one w standardzie mają 4ns ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 8 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2004 To 7,5ns to blad :) W rzeczywistosci chyba nikt nie wie ile ns maja te pamiatki :) a D43 oznacza DDR400 CL3 :P Dokładnie D43 oznacza 3-3-3-11 dla 400Mhz, przy czym jak wiemy wszystkie te timingi można obniżyć:), lub podwyższyc, gdy używać chcemy FSB >200, czyli np. 250... Poza tym, 7.5 ns to biegały sdram na fsb ~133Mhz, 6 ns było 166Mhz, i tak dalej leci w dół ns, a rośnie Mhz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 dzisiaj sobie kupiwszy w arescie 512. nie mam cyfraka ale zeskanowalem kosci. mam kosc goodrama 256 ktora smiga przy 400 na 2.5 3 2 11, teraz wlozylem ja do 2 banku a do 1 poszly hynixy. no i nie dziala:/ podnoszenie napiecia nic nie dale ciagle brak posta dopiero na 2.9V zwisalo po wyswietleniu procka. po zmianie na 2.5 3 3 11 juz dziala nawet na 2.6V ale dziwi mnie to czemu nie chce dzialac na 2.5 3 2 skoro dziala ludziom na 2 2 2. musze kiedys potestowac sama kosc bez goodrama. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yorkus Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 Kupilem sobie 512 Hyniksa D43 , wkladam do mojego Epoxa 8Rda3i , i ehooooo , pika pika , komp nie wstaje , przekladalem do wszystkich bankow i nic , wkladam do kumpla tez ma Epoxa ale 8rda3 , i tez echooooo , komp nie wstaje , nastepnie pamieci wkladamy na Asrocka i odpalaja Da sie te pamieci jakos odpalic , zmienic bios na epoxie czy co ?? Jakies pomysly ?? z gory dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PL3Y Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 identyko error mam na abicie an7 pika i wogole komp sie nie wlacza tez d43: wczesniej chodzily w dualu bez problemu a teraz dziala tylko 1 kosc jak wsadzam 2 to pika albo error wyswietla na wyswietlaczu ktorego niema w instrukcji... sprawdze je moze jutro w dfi czy dzialaja w dualu ale wkladalem jeszcze te d43 do epoxa 8rda+ i poszly... dziwne:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yorkus Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 Kurcze to ja nie wiem , chcialbym bardzo sprawdzic te pamieci !! ale nie moge mam kingstony i chodza srednio , ma ktos pomysly jak odpalic te hynixy na epoxie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 skąd można ściagnąć te biosy ? moze głupie pytanie ale nigdzie nie moge ich znaleść szukaęłn na google i nic bardzo prosze o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 w topicu platforma amd poszukaj topica kolesia "by merlin" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David_69 Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 tu coś macie: w spisie jest jakiś do Epoxa http://members.lycos.co.uk/swidrzany/-=Mer...acz/Merlin%202/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 zamierzam również kupić te pamięci 1x512mb hynix d43 ale mam pytanie jak odpale proca z 2500@3200 to z pamięcia nie będe musiał nic robić aby chodziła synchro z procem 3200+ bo to są w końcu memorki 400mhz dobrze rozumie ? w sensie robic czyli zmieniac timmingi podkrecać ta pamięć ) bardzo prosze o odpowiedz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 robic nic nie trzeba, ale warto. bo obnizajac timingi zyskujesz wydajnosc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stiff Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 Ja brałbym tylko J-D43, bo na 240MHz CL3 to i moje TwinMoski polecą. Zresztą szukałem, ale znalazłem tylko R-D43. Szkoda ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 z tym to masz racje mi np na moich elixirach zmiana timmingów na 2,5 2 6 2 pomogla troche w wydajności . Pozostaje mieć nadzieje ze nie trafie na bardzo pechowąserie hynixów. Chciałbym się zapytań was ile tak okolo oczywiscie powinienem miec punktów w aidzie zaspiodczyt ? przy tym moim sprzecie ponizej Zamierzam kupić na www.pcprojekt.pl Hynix 512 MB PC 3200 OEM Typ pamięci: DDR 400 Standard JEDEC: PC 3200 Pojemność pamięci: 512 MB Kod produktu: HYMD264646B8R-D43 ECC: NIE Ilość pinów: Ilość kostek: 16 po obydwu stronach Producent kości: HYNIX Czas dostępu kości: 4,3 ns Typ obudowy kostek: TSOP Konfiguracja modułu: 64M x 64 Częstotliwość pracy: 200 MHz Maksymalna przepustowość pamięci: 3200 MB/s Napięcie zasilające: 2,6 V Ilość pobieranej mocy: 2,1 W CAS Latency (tCL): 3 Row Active Time (tRAS): 8 RAS Precharge (tRP): 3 RAS-to-CAS Delay (tRCD): 3 Radiatory: Brak BOX: NIE CZy ta seria będzie ok? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David_69 Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 sądze (ale to tylko przypuszczenia) że może: odczyt: ~2900 mb/s zapis: ~1000 Mb/s oczywiście bez O/C. Ja mam kingstomy z podpisu i mam: odczyt: ~3100 mb/s zapsi: ~1140 mb/s Chociaż to hynix 4,3 ns także może być więcej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregK Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 No to podepne sie pod temat - takie pytanie, ma ktos z was TwinMosy na hynixach D43? Bo ja takie wlasnie posiadam :twisted: Problem w tym czy zmieniajac na 1GB (2x512 dual) bedzie toto kompatybilne z pamieciami hynixa (wtedy dokupie kosc) czy raczej nie (sprzedam i kupie 2xhynix). Wydaje mi sie, ze problemow byc nie powinno, ale kto to wie - ogladajac zdjecia pamieci hynixa laminat jest troche inny. Moze cos doradzicie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackangel Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=34377711 Gość sprzedaje hynixy, ale nie wiem czy się opłaca. Proszę o poradę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 ja mam na swoich elixirach max 2650 odczytu i 830 zapis po podkreceniu 2500@3000 ale pamieci nie dawały rady to odkrecilem procesor i pracuja teraz na 2500@2700 Czyli widac opłaci sie kupic te hynixy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...