Skocz do zawartości
dzieciol4

Hynix D43

Rekomendowane odpowiedzi

Ja czekam na wyniki Chaosa z tymi pamiątkami z Neobitu. Jeśli się okaże, że utrzymają 400Mhz w dualu przy dobrych timingach, to może jednak je kupię - bądź co bądź 498zł za 1gb ramu nie jest dużą kwotą...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiec napiszcie jak dziaja te od gutex'a ? Czy mozna uzyskac np. 2-2-2-6 na 333 ??? I jakie najnizsze tajmingo przy 200 uzyskujecie?

ja mam od gutesxa smigaja na 2-2-2-6 przy performance i 333 :)

ja jeszcze dokupuje u GUTEXA 2 kostki ma ich sporo całe szczescie i sie tak szybko nie skacza powiedział :)naprawde koles jest spoko :) jest uprzejmy :)

UPDATE

GUTEX DOLOZYŁ PAMIECI NA ALLEGRO JEST NOWA AUKCJA :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie polecam tych -CT, coraz więcej ludzi się skarży

szukajcie lepiej -J albo  -R

sam mam 2x256MB jedna -J,a  druga -R żeby było śmieszniej) i one się tak kochają,  że przy 229MHz idą na 6,2,2,2 :D

To bardzo fajne masz kostki, moglbys zamiescic screen z dowodem tej milosci ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to daj wyniki jak przetestujesz

zrozumiałem że 2x512MB, tak? w dualu?

tak tylko ze moja płyta duala nie obsługunje i na niej niezbyt cos wykrece :) proc ne daje rady :( ale wyniki powiem jakie maja moje pamieci na DFI bo pojde do kumpla :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm ja posiadam 2x 256 na identyko kostkach HY5DU56822DT-D43 , jednak jedna to:

hymd23264b8J-d43 0418 ;a druga

hymd23264b8r-d43 0439 :o

... nie powiem ze jestem zawiedzony ale fsb 225 to narazie co max udało mi sie osiągnąc bez podnoszenia napięcia na chipsecie 8) wszytsko odbywa sie na epoxie 8rda+ rev 2,2 przy napićiu 2,77 choc odczyt wskazuje 2,74 aha timingi 2,5:3:3:11 o cl2 moge pomażyć nawet przy 2,9V realnie niestety tylko 2,83V (dzięki epoxowi :cry: ) no ale całkiem spoko odczyt i zapis w everescie :) 3350 i 1300 ... niestety jak sądze jest to max sensowny wynik , zwłaszcza ze 2" różne " pamięci i jeszcze na epoxie :cry: no hyba ze jest ktos chętny na małą podmianke mojej e-R-ki na jakąś przyzwoita J-tke :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie polecam tych -CT, coraz więcej ludzi się skarży

szukajcie lepiej -J albo  -R

sam mam 2x256MB jedna -J,a  druga -R żeby było śmieszniej) i one się tak kochają,  że przy 229MHz idą na 6,2,2,2 :D

A pokaż stabilność tych zakochanych pamiątek np w SuperPi 16MB :?

Jeśli chodzi o qutexa to naprawde polecam jego pamiątki. Sam u niego kupiłem 512ddr które śmigają przy 200mhz 2-2-2-6 albo przy 250mhz 2.5-4-4-10 bez zmian napięcia. Niestety musze tą kość sprzedać bo mam inne plany na ram w moim kompie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączona grafika

proszę bardzo :D

O Boże jaka ściema. Żaden Hynix nie zrobi 2-2-2 @ 220 MHz, a co dopiero 2-2-2 @ 229... I jeszcze takie FAKE screen z 457.0 MHz (przy czym FSB efektywnie ma 458 MHz... LOL hahah) ... Może na forum dla lamerów by to przeszło, ale nie tu, na Tweak.pl

Myślę, że tygodniowy BAN da Ci czas na przemyślenie pisania KŁAMSTW na tym forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niedowiarków zapraszam do mnie do domu (adres na priva mogę podać) - to żaden kant, one tak idą

Taipan - jaki wyskok? zastanowiłeś się co mówisz? czy kiedykolwiek skłamałem? :/

RADEK - to jednak powinieneć uwierzyć żę to nie ściema, powtarza jeszcze raz - chętnych zapraszam do siebie na testy - udowodnię to !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...o CL ludziska się nie bójcie, mi chodzą na 452 MHz i mam 2.5,3,3,6...

...na D-43 wyciśniesz FSB 260 MHz w synchro z palcem w [gluteus maximus] wiem, bo sam tak mogę...

...u mnie d-43:

3-3-3-6 i 260Mhz przy 2,9V...

Sam wiesz czy klamiesz czy nie, natomiast na zrzucie ekranu widnieje fake.

Na pewno nie sprawi ci klopotu zrobienie screenow na cpu-z 1.26 z everestem w tle, te 260 na twym abicie tez chetnie popodziwiam.

O ile prawdopodobienstwo dostania tak dobrego hynixa istnieje, to trafienie 2 takich kosci IMO nie wydaje mi sie mozliwe.

Ciekawi mnie rowniez fakt iz z 2.5-3-3-6 zrobilo sie nagle 2-2-2-6.

Mysle, ze potrafisz w prosty sposob rozwiac moje watpliwosci ?

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przy biosie 2t robilem na moich poprzenich hynixach 228 przy 2-2-3-11

ale na 1t i na 512-tce szczerze w to watpie ...

ta sa pamieci to wysokiego fsb a nie do ostrych timingów

2.5-3-3-11 + hihgfsb to ich domena

screen 228Mhz 2-2-3-11

http://members.lycos.co.uk/chaosik/tweak/2...---2-2-3-11.png

sailence .. udowodnij

11x230 przy 2-2-2-6 powinno dac ladny wynik superpi 16mb .. czekam na screen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

timmon24 napisał:

Ma ktos ta seie od GUTEXA ?

czy on sprzedaje rózne serie czy tylko ta

HYMD264646B8J-D43 AA-A

U mnie pisze:

HYMD264646D8J-D43 AA-A

Od gutexa dostales D8J-D43??? Przypomnij raz jeszcze jak chodza, i jakie to kostki chcesz sprzedac? te od gutexa??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Zakupilem 2x512 Hynix (HYMD264646D8J-D43 AA-A) u Gutexa oczywiscie :D

Hulaja na dualu na fsb 250 przy napieciu 2.8V, wyzej jeszcze nie sprawdzalem.. Tymingi to 3,4,4,8, mozliwe ze ruszy na 2,5,4,4,8 (coz w koncu to pamiec lubiaca wyskie FSB, a nie na niskie tymingi)

Osiagi na Aida 32 to:

Odczyt ok 5000

Zapis 2000

Wczesniej na kingstonkach cl3 mialem odpowiednio( oczywiscie w przyblieniu):4200 odczyt i 1200 zapis- przy max. fsb 220;(. Tak wiec nie ma porównania. Te pmiatki to rewelka.Polecam

Pozdrawiam:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi