wadim Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 Ludziska nie bardzo wiem co zrobic pamiatki moja sa niby OK aleeeeeee gutex przysłał mi inna serie niz była w opisie! z tego co widze w opisie aukcji Hynix HYMD264646B8J-D43 a jak sprawdziłem na kosciach apmieci to pisze Hynix HYMD264646D8J - D43 Wiec cos jest nie tak zobacze jak mi przysle druga pamiec jaka mi przyjdzie a przyjdzie w poniedziałek. Nie wiem czy pisac do niego bo nie wiem ktróa sie bedzie lepiej krecic ale z tego co widze to ludzie na forum bardziej polecacie tą z Hynix HYMD264646B8J-D43 wiec moge sie upomnieć. CO wy mi radzicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 Jaki CHAOS dokładnie masz bios że ci leca w dualu tak wysoko mógłbyś podac jeg opełną nazwe ? PLEASE! jedynei z tgeo co wiem aby 2x512mb hynix smigał na abicie to potrzeba biosu z cpu off Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 czy wy którzy kupowaliscie u Gutexa macie B8J ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mg147 Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 Właśnie skończyłem bawić się z tymi Hynixami http://onet.allegro.pl/show_item.php?item=37221111 Oznaczenia na kościach BT D43 I tak FSB 205 2-2-2-8 Vdimm=2.63v komp nie rusza , przy 2.77V tez nie Przy 2-3-3-8 idzie . Obniożyłem mnoznik podniosłem FSB do 215 i : 3-4-4-11 V=1.63V idą ale w windzie i tak sie sypie , restarty itp. Nie wiem ale ja to zawsze mam pecha chyba że coś mam z płytą zwalone. Jak dla mnie to moje TwinMoski już te nowsze co sie niby nie kręcą chodza lepiej niż te Hynixy , nie mówiąc o TwinMosach tych starszych które mam . Ogólnie ja bym nie polecał najnowszych Hynixów bo są dowalone ale ta cena za 279zł zachęcająca ,a i może trafi się komus jakiś dobry egzemplarz. To tyle z mojej strony, jakbym miał jeszcze raz wybrać ramy to chyba wziołbym Kingstony Value na kościach Kingstona, przynajmniej z gwarancją było by bez problemu. Aha i piszcie jak się wam kręcą najnowsze Hynixy , wyprodukawane niedawno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 Źle trafileś poprostu. Moje D8J w Asynchro działają z CL 2.5-3-4-11 @ 533 MHz 2.8v... Czekam na nForce4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 Źle trafileś poprostu. Moje D8J w Asynchro działają z CL 2.5-3-4-11 @ 533 MHz 2.8v... Czekam na nForce4.Ale chodzi o to, zeby testowac synchro... asynch to mozna sobie w epud wsadzic... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bunio Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 czy wy którzy kupowaliscie u Gutexa macie B8J ?? Tak ja mam B8J-D43 takie jak w opisie na allegro i POLECAM TEGO GOŚCIA !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 Jaki CHAOS dokładnie masz bios że ci leca w dualu tak wysoko mógłbyś podac jeg opełną nazwe ? PLEASE! jedynei z tgeo co wiem aby 2x512mb hynix smigał na abicie to potrzeba biosu z cpu off D26ver.2.0SpeedFireFullBpl3.19C-MerlinandMaverS.ZIP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzieciol4 Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 hmm - przyszly dzisiaj pamiatki do mnie zamowione u gutexa - nie licze na szal FSB bo mam epoxa 8rda+ ale chetnie jutro podziele sie wrazeniami ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaskuła Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 Ja również dostałem pamięci D8J - D43, więc chyba gutex powinien zmienić opis na allegro. Niestety za długo się nimi nie pobawiłem, bo zgon zaliczyła płyta główna po CLEAR CMOSie (przytrzymanie klawiszu Insert nic nie pomagało). A dałem 9*220. Potem tylko ciemny ekran, dioda od HDD świeci cały czas, z kolei Power nie. Wyjąłem wszystko z płyty, podpiąłem samo zasilanie, start na pinach i nic... kompletna cisza, zero pisków z jej strony. Co ciekawe na wyświetlaczu POST cały czas FF... I Święta bez kompa :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TANK26 Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 hmm - przyszly dzisiaj pamiatki do mnie zamowione u gutexa - nie licze na szal FSB bo mam epoxa 8rda+ ale chetnie jutro podziele sie wrazeniami ;) No i dobrze że nie liczysz na szał FSB :-) Kupiłem u niego też te hynixy, przyszły dzisiaj, i na moim 8RDA idą max stabilnie tylko na 210Mhz przy 2,5-3-3-8 przy 2,9V (na mniejszym napięciu są zwiechy) Zmieniając CL na 2 i 210Mhz, lub podwyższając timing np: 3-4-4-11 i ustawiając 215Mhz komputer zamierał pomagał tylko clear bios. No cóż Epoxy jakoś chyba nie są stworzone do oc pamięci. Ale i tak jestem zadowolonu bo kupiłem je pod przyszłą wymiane płyty na platforme A64 :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 Czyli to jest wina pamięci że tak słabo ci ida czy płyta? ja miałem podobnie jak mialem hyniyx CT na kt600 msi tez tragiczne oc ale włozyłęm je do abita nf7 i tez tragicznie wyszlo ze to wina pamięci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 nie no ja na te pamieci nie moge narzekac na DFI 250 przy 2.8 ale nie do konca stablinie mysle zebym dał wieksze napiecie to było by spox :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 to daj 2.9V, twoja płyta chyba to umożlwia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaskuła Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 We Wrocku Hynixy widziałem też w AGE Computer w takiej samej cenie jak w Arescie (295zł) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajmon1980 Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 a ja kupiłem u guteksa i mi śmigają stabilnie na 500mhz przy cl 3,4,4,8 i standartowym napięciu. dałbym screena z z-cpu tylko niewiem jak to zrobić. http://C:1.jpeg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 Ja znalazlem graniczne stabilne ustawienie dla swoich pamieci w trybie DUAL przy timingach 11-3-4-2,5cl - jest to 235MHz (zdjecie na poprzedniej stronie), bo na 236 juz wyskakuje takie cos :( Teraz albo inne biosy testowac (na co nie mam juz sil i chcialbym, zeby to byl D27), albo luzowac timingi... i znow od nowa "zabawa" :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 Ma ktos Hynixy na epox ?? zastanawiam sie czy nie warto było by zmienic mobo bo nic nie moge podkrecic :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzieciol4 Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 no i niestety - te hyniole poszly u mnie na 220 fsb co prawda ale na 3-4-4-9 i niestety wiecej nie dalo rady mimo 2,8 V ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 Hmm. Niedlugo dojdzie Lanparty pewnie po swietach a przedtem chce kupic te hynixy D43. 1x 512MB i dobrze zeby poszly przy FSB 250 gdyz za 3-4 mkiechy kupie jakiegos dobrego mobila od amd 8) mam na oku to ale nie wiem cyz warto http://www.allegro.pl/show_item.php?item=37221111 Jesli macie jakies dobre oferty ktore sa pewne to podajcie mi na prv. Wielkie thx. Cena do 300zl. Gdyz musze opchnac swoje stare twinmosy i nonamy + DFI kt-400 i moze GF 4 mx za 2 miechy jak przezyje vmoda i rekord 8000pkt w 3dmarku01 ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 Sory za moze banalne pytanie ale skad to sie bierze że na intelu wynik jest x2 lepszy niz na AMD w aidzie i everescie ? Czyt aMD jest tak bardzo słaby ? :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 Sory za moze banalne pytanie ale skad to sie bierze że na intelu wynik jest x2 lepszy niz na AMD w aidzie i everescie ? Czyt aMD jest tak bardzo słaby ? :roll: Przeciez intelek ma cos tam burst ze szyna idzie 800mhz pomimo pamieci 200mhz. Nie wiem jak to mozliwe ale tak to sobie tlumacze ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=37221111 Ta pamięć jest identyko co sprzdeaje gutex czyzby konkurencja ? Co o tej sądzicie kupował ktos juz u tego kolesia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=37221111 Ta pamięć jest identyko co sprzdeaje gutex czyzby konkurencja ? Co o tej sądzicie kupował ktos juz u tego kolesiahttp://www.allegro.pl/show_item.php?item=37221111 za 279zł a gutex sprzedaje za 299zł Ta pamięć jest identyko co sprzdeaje gutex czyzby konkurencja ? Co o tej sądzicie kupował ktos juz u tego kolesia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 chaos a nie masz jakichs dokladnych % wynikow powiedzmy z aidy ile sie traci na 2T, bo nie wiem czy sie oplaca ryzykowac pada biosu i sprawdzac samemu a ty widze odwazny:] (a na google to sa spore rozbieznosci) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 u mnie na DFI kt-400 i pamieciach 1x256twinmos 400mhz i 1x noname 1x 128 266@333 2-2-2-6 i puszczeniu 1T komp ofcoz nie wstal. Reset cmos i od nowa ustawienia wszystkiego ale zeby to moglo spowodowac cos wiecej ;o Przestaje sie bawic :F :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 Logan"]chaos a nie masz jakichs dokladnych % wynikow powiedzmy z aidy ile sie traci na 2T, bo nie wiem czy sie oplaca ryzykowac pada biosu i sprawdzac samemu a ty widze odwazny:] (a na google to sa spore rozbieznosci)ubawilem mnie po pachy ta odwaga .. biosy sa przeciez pewne .. tylko takich uzywam .. testowanych .. bywa ze zmieniam biosy z 5razy dziennie jak testuje .. i nic mi nie padlo jeszcze w grach roznicy nie widac i w windzie UPDATE .. testy i tak mialem robic .. ale wykreiskow i procentow liczyc nie bede .. liczcie se sami :P D26MantaRays XT 10x240 2.5-3-4-11 Single 1T 2T Everest 3555/1310 3500/1230Sandra 3561/3254 3495/3156DualEverest 3580/1420Sandra 3620/3365 10x245 2.5-4-4-11 DUAL 1T 2T3700/3400 3684/3404 jak widac w dualu roznice w syntetyczych benchmarkach sie niweluja update2 SuperPi 16mb 11x235 2.5-3-4-11-1T na moich starych hynach 2x256 16m03s 11x235 2.5-3-4-11-2T na tych nowych 2x512 16m17s roznica jest .. owszem ... ale glównie w benchach w któych sie pamiec liczy mocno (wiec szczegolnie superpi)... ale mysle ze nie jest zle .. 14 sekund to niewiele .. biorac pod uwage ze przy tamtym tescie mialej jeszcze troche bardziej okrojony sys z badziewi ja tam narzekal nie bede Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TANK26 Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 Ma ktos Hynixy na epox ?? zastanawiam sie czy nie warto było by zmienic mobo bo nic nie moge podkrecic :( Ja mam i jest beznadziejnie. wczoraj chodziły mi na 210 ale moja baba siedziała na kompie i dŁubała tylko w explorerze. Jak ja zapuściłem benchamarka to już kapa :-( Stabilnie tylko na 205Mhz :-/ ale te 5mhz to wielkie nic i teraz mi chodzą w standardowych ustawiniach 11x200 2.5-3-3-8 Ale nie żałuję za jakieś trzy/cztery miechy kupię płytkę pod A64 to te kostki będą jak znalazł :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 ten Epox naprawdę jest taki słaby? nie jest to przypadkiem wina innego komponentu? polecano mi wiele razy właśnie Epoxa i nie wspominano, że nie wyrabia na tak niskich MHz'ach na FSB co za szczęście, że mam Abitka :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TANK26 Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 ten Epox naprawdę jest taki słaby? nie jest to przypadkiem wina innego komponentu? polecano mi wiele razy właśnie Epoxa i nie wspominano, że nie wyrabia na tak niskich MHz'ach na FSB co za szczęście, że mam Abitka :P Jak ja kupowałem mojego to też nikt nie wspominaŁ o czymś takim bo wzasadzie nikt nie wiedział... bo było to prawie dwa lata temu he he he. Zmiana biosu na najnowszy też nic nie dała, a może są jakieś nieoficjalne ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...