/matthew/ Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 Ja mam ASUS na i865PE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikeb Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 nie jestem expertem od intela, ale wydaje mi sie ze zajebiscie beda ci smigac hynixy... nie czekaj, bierz poki sa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/matthew/ Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 Taki mam zamiar.... czytałem wszystkie posty i nadal nie wiem do końca która seria jest najlepsza.... :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 Taki mam zamiar.... czytałem wszystkie posty i nadal nie wiem do końca która seria jest najlepsza.... :roll: Jak to ktos ladnie powiedzail. Sa dobre serie i kiepskie. Ale sa tez czarne owce w dobrych seriach i zloci chlopcy w zlych seriach :P Ja czekam az ktos bedzie chcial sprzedac hynixy 512MB min. fsb 250, ostatnio nie lubie sie bawic w toto lotto :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 ty to lepiej drzwi otworz i zamknij okno bo wala drzwiami i oknami pewnie, robic ci vmoda:] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 Czekaj czekaj, po swietach twoje 71xxpkt to bedzie malo :D ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/matthew/ Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 Powie mi ktoś w końcu, która partia jest najlepsza?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 Nikt ci niepowie bo nikomu sie szuakć niechce. pozatym parti jest dużo. Jak będziesz mieć fart to rtrafisz tak jak ja seiteci które codza do 491mhz na 2,5-3-3-11 wiecej niechca bo płyty chyba blokuje bo w memtest niedają ządnych błedó na 240 mhz ale wiesza sie on na 86% niewiem czemu :/. 491 mhz to screen jedynie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/matthew/ Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 Ale coś tam widziałem o J, DT, R..... więc która z nich jest najlepsza?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 ale żeś jest uparty człowieku... czytałeś cały topic? i dalje nie rozumiesz o co chodzi w tych partiach? :/ mamy ci to jakoś listownie wysłać, czy jak? już ktoś ci powiedział: "Sa dobre serie i kiepskie. Ale sa tez czarne owce w dobrych seriach i zloci chlopcy w zlych seriahc" to ci powinno wystarczyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/matthew/ Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 Więc po co jest aż 11 stron tej dyskusji, skoro na to nie ma reguły?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 moge zalatwic 512 hynixa za 299zl! na gwarancji! nowiutka ani razu nie uruchomiona! niedlugo podam serie! hjuz mam serie: HYMD264646D8J-D43 AA-M kontakt: gg: 7265207 ,mail: goebel@interia.pl phone: 508 747 297 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 żeb każdy miał okazję wypowiedzieć się jak chodza jego kości jak spojrzysz dokładnie na topic to zauwazysz, że niektóre serie powtarzają się częściej jako dobre kości, a niektóre w większości są słabe dla przykładu: wersja CT jest największym szitem jakiego widziałem, wogóle niepodkręcalne, totalny syf (dlatego taki tani) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 sailence dobrze mowi - polac mu :) przy hynixach warto patrezc na serie! ct z tego co slyszalem to jest takie gowno! a ile osob kupuje to na allegroi bo jest tanie! ja kupilem niedawno hynixa 256mb za 180zl i nie zaluje wcale taka dobra pamiec ze szok! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/matthew/ Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 Ja chcę je kupić w zwykłym sklepie, wolę unikać allegro i tego typu serwisy. A skoro będę w sklepie osobiście, to będę mógł może wybrać jakieś dokładne serie..... Tylko wciąż nie wiem jakiej szukać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 w sklepie ciezko dostac hynixy, ale co ja moge zalatwic to jest ze sklepu tylko czeka na wlasciciela! dalem taka informacje tylko na tym forum poniewaz ta kosc powinna byc dla overclockerow a nie dla "burakow" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/matthew/ Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 A dużo masz ich jeszcze na stanie?? Nie wiem tylko, czy ta Twoja partia jest dobra.... Wiesz co, przechowaj je dla mnie (2x512) na jakiś tydzień- półtora. Jak nie znajdę nigdzie w pobliżu to kupię od Ciebie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 serie: HYMD264646D8J-D43 AA-M tak wiec nie powinno byc zle!:) heheh postaram sie zachowac 2x512 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 nice seria pcmax @matthew nie radziłbym ci szukać po sklepach, bo sprzedawcy nie za bardzo pozwalają na wybieranie przez klientów serii kości (uważają, że to jest cecha, która nie ma wpływu na pracę podzespołu), więc jak pcmax ma taką łądną serię, to się nie zastanawiaj tylko bierz :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 wlasnie kolega kupil soboe pod choinke tak wiec mam tylko jedna taka 512! niestety! ale postaram sie zalatwic! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/matthew/ Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 Byłbym Ci za to niezmiernie wdzięczny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 witam Ja dostałem już ram od gutexa jest dokładnei taki jak na aukcji wszystko się zgadza ale mam tragiczne OC na tym co w podpisie powyzej fsb 206 komp nie wstaje mimo ze dam wysokie napięcie 3,0 V to jest chyba nienormalne jak na ta pamięć? Przy zmianie timmingów też czesto komp nie odpala mam ustawione teraz fsb 200 równo i w aidize mam tylko odczyt 2600 zapis 780 tragiczne wyniki, timmingi mam standardowe bo gdy obojetnie jka zmienie timmingi w biosie to komp nie wstaje Co może być tego przyczyną ,Miałem kiedyś serie HYNIX CT i podobne obiawy były ? prosze o pomoc !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 seiar CT jest najgorsza chyba wsrod hynixow wiec to jest spowodowane OC a w aidzie to masz rzeczywiscie niski wynik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dark_Vampire Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 Hynix, Kod produktu: HYMD264646B8R-D43 Opłaca się w to pakować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzieciol4 Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 R i J są dobre timmon24 -> robaczku :) to nie pamięci to płyta główna :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soql Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 Kupiłem sobie wczoraj dwie sztuki od zbychu00 i niestety potwierdziło się kurde, że nie chodzą z Epoxami :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: Sprawdzaliśmy na dwóch Epoxach 8rda+ i C1 wyskakuje - płyta nie wstaje (bios najnowszy i przedostatni) - w innych płytach działa ok - jakby ktoś był zainteresowany http://allegro.pl/show_item.php?item=37981668 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 zauwązyłem ze w biosie za nic nie moge ustawic na fsb 200 Cl nizszego niż 3 i mam teraz ustawienei domyslne pamieci tylko tyle ze zmieniłem PERFORMANCE NA ULTRA -lepsza wydajność jakie wy macie wyniki w aidzie przy hynixach chodzacych synchro fsb 200 np 2500@3200 procek ? i jeszcze jendo zmienialiście timmingi ,jakie polecacie timmingi przy fsb 200 (poniżej cl3 nie moge ustawić ) ? Moja pamięć to taka HYMD2646646B8J- D43 AA-A ma ktoś taką z was u gutexa kupiona ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaskuła Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 Kupiłem sobie wczoraj dwie sztuki od zbychu00 i niestety potwierdziło się kurde, że nie chodzą z Epoxami :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: Sprawdzaliśmy na dwóch Epoxach 8rda+ i C1 wyskakuje - płyta nie wstaje (bios najnowszy i przedostatni) - w innych płytach działa ok - jakby ktoś był zainteresowanyhttp://allegro.pl/show_item.php?item=37981668 To trochę dziwne, bo u mnie chodziły przez 30 min. Niestety podczas "zabawy" z nimi padła płyta główna. Mam rev. 1.1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TANK26 Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 zauwązyłem ze w biosie za nic nie moge ustawic na fsb 200 Cl nizszego niż 3 i mam teraz ustawienei domyslne pamieci tylko tyle ze zmieniłem PERFORMANCE NA ULTRA -lepsza wydajność jakie wy macie wyniki w aidzie przy hynixach chodzacych synchro fsb 200 np 2500@3200 procek ? i jeszcze jendo zmienialiście timmingi ,jakie polecacie timmingi przy fsb 200 (poniżej cl3 nie moge ustawić ) ? Moja pamięć to taka HYMD2646646B8J- D43 AA-A ma ktoś taką z was u gutexa kupiona ? Ja mam te pamięci, lepsza stabilność jest po podkręcenie jak chodzą w singlu (nie dual) Stabilnie było by 210Mhz ale od czasu do czasu są zwiechy :? . Teraz chodzą mi w dualu z trzecią kością twinmosa 512Mb razem 1,5Gb :D Ale już wiem że słabe oc moich kości jest spowodowane płytą główną. Najlepiej radzi sobie z hynixami ABit NF7 - szkoda że jej nie kupiłem dwa lata temu :cry: No ale cóż czekam już na A64 i nie opłaca mi się sprzedawać Epoxa i kupować Abita Moje wyniki w Ewereście to przy 200 2,5-3-3-8 Odczyt 2700MB/s Zapis 1070Mb/s Przy 210 było coś w zapisie 3100Mb/s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 masz ładny zapis, ale odczyt jakiś taki mierny, dziwne.... przy 200MHz powinieneś mieś właśnie coś około 3000MB/s, a jest niżej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...