Piotr_the Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 to tera pytanie jak sobie zmodować bios żeby było cpc off? czy ktoś wie jak to zrobić?? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 wgrac bios z cpc off;]]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr_the Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 tylko nie znam takiego dla Soltka?? może wiecie kto sie bawi w modowanie biosów bo ktoś jak pamięntam je przerabia dla wielu płyt Merlin czy ktoś mi sie o uszy obiło? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 http://www.forumdeluxx.de/forum/showthread.php?p=963369 tu cos jest poszukaj moze akurat cos bedzie wystarczy troche pogooglowac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr_the Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 1362244[/snapback]poszuka3łem i wszędzie bios ten co mam 1.7 ale nic nie mogę wyczytać że on ma cpc off tak więc sam musiałbym to zrobic lub kogoś poprosić kto to robił czyli sam modował bios? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gralmi Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 jak sie wam kreca kosci kupione w arest.pl ?? ja kupilem 2x512MB i chodza w dualu na chpsecie intel 865PE kreca sie na 250 ale CPU Test w 3dMarku nie przechodzi - wyswietlane sa bledy Dziwna sprawa bo Supr PI 16 MB przechodzi. natomiast sam proc asynchronicznie idzie na 250 stabilnie, wiec go wykluczam Pozostaje plyta i pamieci. stad moje pytanie jak sie wam kreca te kostki DT d8j ?? bo nie wiem czy zmiana mobo cos pomorze Obecnie stabilnie na 210 potem arty w 3dmarku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek24 Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 (edytowane) Dobra cfaniaczki :wink: z hynixami 2x512 i NF7-S w które banki macie włożone pamięci. Bo ja jak miałem włożone do 1 i 3 banku nie mogłem ich zmusić do stabilnej pracy. Teraz włożyłem je w 2 i 3 i działa mi odziwo stabilnie np na biosie tictaca na 227 przy 2.5-3-4-11 2.9V, teraz wrzuciłem bios tratsa 619R2_2T i testuje na 237 2.5-3-4-11 narazie prime leci stabilnie. Wcześniej na tych samych ustawieniach tych samych biosach nie udało mi się przejść nawet połowy tego co teraz w prime. Wychodzi na to że ma znaczenie w który slot włożysz kość czy bank 1 czy 2. Interesuje mnie też jakiego masz biosa genghiskhan?? Edytowane 2 Kwietnia 2005 przez Tomek24 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Genghiskhan ma tego biosa co ja czyli D26 Merlin 2.0.05C Znaczenie jest takie, że jak włożysz kości do 1 i 3 lub 2 i 3 to masz dual channel, a jak jest 1 i 2 to jest single. W dualu nie osiągniesz tyle FSB co w singlu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek24 Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 ale ja mówie cały czas o dualu. mi chodzi o to że abit w manualu do płyty nawet zaleca umieszczanie ramów poczynając od banku 3 do 1. Mi się też wydawało że nie ma to znaczenia ale najwyraźniej ma bo umnie teraz działa stabilnie a wcześniej nie było o tym mowy. Zresztą nie musisz mnie pouczać co to jest dual a co nie tylko odpowiedz na moje pytanie do których slotów macie włożone ramy?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łuk-a-sz Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Jestem świerzo po modzie i widzę że są efekty. SuperPi16M przeszło na 265 i taimingach 3 3 3 11 przy 2.7V Zobaczymy co będzie dalej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 ale ja mówie cały czas o dualu. mi chodzi o to że abit w manualu do płyty nawet zaleca umieszczanie ramów poczynając od banku 3 do 1. Mi się też wydawało że nie ma to znaczenia ale najwyraźniej ma bo umnie teraz działa stabilnie a wcześniej nie było o tym mowy. Zresztą nie musisz mnie pouczać co to jest dual a co nie tylko odpowiedz na moje pytanie do których slotów macie włożone ramy?? 1363991[/snapback] Nie wyraziłeś się dość jasno. Ja mam do 1 i 3, ale różnicy u mnie nie ma pomiędzy 2 i 3 a 1 i 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek24 Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Jestem świerzo po modzie i widzę że są efekty. SuperPi16M przeszło na 265 i taimingach 3 3 3 11 przy 2.7V Zobaczymy co będzie dalej :) 1363996[/snapback] Jakie dokładnie zrobiłeś mody?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek24 Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 (edytowane) Nie wyraziłeś się dość jasno. Ja mam do 1 i 3, ale różnicy u mnie nie ma pomiędzy 2 i 3 a 1 i 3 1364001[/snapback] Mój egzemplarz abita już jest dość leciwy w maju będzie miał 2 lata :) może dlatego jest taki kapryśny. Jak go kupiłem to miał biosa w wersji 12 :lol: Edytowane 2 Kwietnia 2005 przez Tomek24 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łuk-a-sz Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Tylko VDD mod. No i L12 zawsze :) Ale niestety to tylko 2T a nie 1T :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr_the Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 jak moge na mojej płycie uzyskać 2T?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek24 Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 nie da się na solteku tego zrobić, chyba że potrafisz sam do tego dojść poprzez modyfikacje biosa :D support soltek mojemu kumplowi napisał że nie mają żadnej wersji beta biosa z 2t i nie będzie, polecili mu za to testować hynixy na timingach 3-3-3-7 ew 3-3-3-8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 abit ma ten problem (przynajmniej moj) ze w kazdym slocie pamieci sie kreca inaczej u mnie np w oddalonym slocie kosc leci na 258 (a druga kosc 250) a w kazdym z innych nie zrobi nawet 230 i dlatego podejzewam ze w dualu nie moge zrobic >230. w singlu to juz wogole porazka bo obie kosci sa w tych nedznych slotach, dlatego ja daje slabsza kosc do oddalonego slotu a ta lepsza do ktorego z pozostalych (nie ma roznicy albo roznica rzedu 1fsb). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łuk-a-sz Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 abit ma ten problem (przynajmniej moj) ze w kazdym slocie pamieci sie kreca inaczej u mnie np w oddalonym slocie kosc leci na 258 (a druga kosc 250) a w kazdym z innych nie zrobi nawet 230 i dlatego podejzewam ze w dualu nie moge zrobic >230. w singlu to juz wogole porazka bo obie kosci sa w tych nedznych slotach, dlatego ja daje slabsza kosc do oddalonego slotu a ta lepsza do ktorego z pozostalych (nie ma roznicy albo roznica rzedu 1fsb). 1364254[/snapback] Mam to samo w ostatnim slocie jadę teraz 268 a w 1 czy w 2 to nawet 230 nie pójdzie :mur: PS. jakich biosów używacie przy 1T ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Disruptor Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 ...jakich biosów używacie przy 1T ?? 1364463[/snapback] W tej chwili Trats D27 619R2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiBeR Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 jak sie wam kreca kosci kupione w arest.pl ?? ja kupilem 2x512MB i chodza w dualu na chpsecie intel 865PE kreca sie na 250 ale CPU Test w 3dMarku nie przechodzi - wyswietlane sa bledy Dziwna sprawa bo Supr PI 16 MB przechodzi. natomiast sam proc asynchronicznie idzie na 250 stabilnie, wiec go wykluczam Pozostaje plyta i pamieci. stad moje pytanie jak sie wam kreca te kostki DT d8j ?? bo nie wiem czy zmiana mobo cos pomorze Obecnie stabilnie na 210 potem arty w 3dmarku 1363068[/snapback] Dokladnie mialem ten sam problem, mialem pozyczone te nowe hynixy 2x512 i chodzily mi spoko w dualu na 500mhz, wszystko super stabilne, ale w 3dmarku artefakty :( Dopiero po obnizeniu do okolo 450 wszystko chodzilo ok. Dodam ze stara seria na BT ktora mam 2x256 chodzi w dualu spoko bez artow na 500mhz, zreszta nie zaobserwowalem nigdy zadnych artow, jak przekrecilem, to zwieszka ot normalne objawy. Mam pytanie w szczegolnosci do posiadaczy A64 (najlepiej na plytach z NF4 - bo mam zamiar sie wkrotce przesiasc) na ile krecicie te hynixy DT 2x512 w dualu i czy wystepuja takie same problemy jak arty w 3dmarku mimo stabilnej pracy systemu? Czy moze tak sie dzieje tylko na platformie z i865PE :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziq Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 obnizka cen hynixow a esc.pl :) Klik ciekawe czy spadna jeszcze troche:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek24 Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 (edytowane) poczytałem faq o abicie i teraz na D10 Mantarays XT 2T przy 237mhz 2.5-3-4-11 działa odziwo stabilnie w dualu (2x512). Bede atakować 250mhz ciekawe czy się uda bez moda :-P Raz mi się udało odpalić windowsa na 250mhz :) Edytowane 4 Kwietnia 2005 przez Tomek24 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 poczytałem faq o abicie i teraz na D10 Mantarays XT 2T przy 237mhz 2.5-3-4-11 działa odziwo stabilnie w dualu (2x512). Bede atakować 250mhz ciekawe czy się uda bez moda :-P Raz mi się udało odpalić windowsa na 250mhz :) 1368087[/snapback] Na biosie Trats'a (D27 619R2) udalo mi sie potestowac troszke takie cos (KLIK) ale ze stabilnoscia nie bylo najlepiej (3DMark03 wysypywal sie)... Ogolnie wrocilem do tego co w podpisie :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smut4s Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 (edytowane) siemka sorki za OT ale wtrace na chwilke . Mam Abita NF7-S v2.0 i szukam od jakiegos czasu dobrych pamiatek do niego ale tez nie za drogich .Ostatnio na allegro pojawily sue Hynixy D43 za 235zl (nowe) http://www.allegro.pl/show_item.php?item=47244747 . Zdjecia sa dosc wyrazne wiec widac oznaczenia kosci . Moglibyscie powiedziec czy seria jest teges ? Po prostu nie chce juz czytaj tego topicu od poczatku ale jak je juz bede mial to na pewno przeczytam caly ^_^ moze cos innego poradzicie ? z gory dzieki za odp :wink: a zamiast Hynixow wzielibyscie Geile Cl2.5 ?? tez nowe i w podobnej cenie (nawet nizszej) http://www.allegro.pl/show_item.php?item=47244271 Edytowane 4 Kwietnia 2005 przez smut4s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 siemka sorki za OT ale wtrace na chwilke . Mam Abita NF7-S v2.0 i szukam od jakiegos czasu dobrych pamiatek do niego ale tez nie za drogich .Ostatnio na allegro pojawily sue Hynixy D43 za 235zl (nowe) 1368408[/snapback] Te D43 to te same co w esc.pl - tam są za 209 zł więc po co przepłacać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smut4s Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 (edytowane) o w morde :D wielkie dzieki ale bym wtopil :D . tylko jeszcze jedno pytanie HYMD264646D8J-D43-M seria moze byc ? acha i Geile odpadaja tak ? troche poczytalem na forum ze sa przewaznie na winbondach CH-6 wiec tych juz lipnych .Chyba tylko radiatorki maja fajne :) . ale jak zobaczylem te 209zl to juz chyba Geile odpadaja na starcie ^_^ a poza tym do esc.pl jestem przekonany bo juz 2 grafy tam hupowalem i nie pozalowalem :D Edytowane 4 Kwietnia 2005 przez smut4s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 o w morde :D wielkie dzieki ale bym wtopil :D . tylko jeszcze jedno pytanie HYMD264646D8J-D43-M seria moze byc ? acha i Geile odpadaja tak ? troche poczytalem na forum ze sa przewaznie na winbondach CH-6 wiec tych juz lipnych .Chyba tylko radiatorki maja fajne :) . ale jak zobaczylem te 209zl to juz chyba Geile odpadaja na starcie ^_^ a poza tym do esc.pl jestem przekonany bo juz 2 grafy tam hupowalem i nie pozalowalem :D 1368481[/snapback] D43 do wzięcia :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek24 Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 (edytowane) Na biosie Trats'a (D27 619R2) udalo mi sie potestowac troszke takie cos (1368274[/snapback] Ja zostaje na 237x10 2.5-3-3-8 nie opłaca się go bardziej żyłować bo na 250x9.5 3-3-3-8 różnica w sisandrze w memory bench jest ok 40mb. Zresztą mój procek nie może przekraczać 2400 :/ Na wszystkich innych biosach jak narazie nie udalo mi się nic więcej wycisnąć niż teraz na D10. Może potestuje którego d23 może one będą umnie się dobrze sprawować... :mur: :-P Edytowane 4 Kwietnia 2005 przez Tomek24 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateuszs Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 WoW, 209zl w esc.pl i rzeczywiscie sa, a nie tylko cena :). Chyba czas kupowac :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr_the Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 przecież te pamięci są w większości przypadków lipne to nie to samo co stare hynixy które latały 250 na normalnym biosie nie ma porównania ja żałuje że Kingmaxów sobie nie kupiłem albo Kingstonów na Samsungach to bym miał pewnie luz 230 a tak to 220 i koniec kiszka :mur: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...