Skocz do zawartości
dzieciol4

Hynix D43

Rekomendowane odpowiedzi

Zmieniam sprzet co mam widac, co bede mial topewnie nic super, tylko MSI K8N Neo FSR nForce3-250Gb + A64 2800+ i zastanawiam sie czy warto zmienic RAM mam 2x twinmos, jedna z napisem twinmos na kazdej kosci, druga standardowa tylko z naklejka twinmos.

Moze warto je wymienic na:

HYNIX HYMD264646D8J - D43 (oznaczenia z naklejki) HY5DU56822DT-43 (oznaczenia kości) 2 x 512 MB 400 MHz

Warto zmieniac dokladajac okolo 50-60zl?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy 440zl to dobra cena jak za hynixy D43 w dualu czyli 2x512  (chodzi o te aukcje http://allegro.pl/show_item.php?item=58719235.

no wg mnie niezła, zważywszy, że to są BT (serie które o wiele lepiej się kręciły od teraźniejszych DT) a które ostatnio bardzo ciężko dostać...

a 440? hmm myślę, że do 500 PLN opłaca się je kupić. nic lepszego w tej cenie nie znajdziesz, a Hynixy to naprawdę dobre kości i nie musisz im wcale napięcia wysokiego zapodawać by dobrze działały. :D

PS. moj hynix chodzi na 255 MHz 2,5-3-3-6 1T na 2,75V! ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy 440zl to dobra cena jak za hynixy D43 w dualu czyli 2x512  (chodzi o te aukcje) 1567577[/snapback]

To są kostki naszego znajomego napisz na pw a wszystkiego sie dowiesz 1568622[/snapback]

Witam, to moja 1 wypowiedx w tym topicu. Jutro się okaze jak działają te kostki od Pinkiego. Ja od niego kupiłem 2x512 za 390 zł :) Bo maił 4 sztuki, 2 na allegro, a 2 na tweaka. Także teraz zostały te z allegro :wink: Jutro powinienem dostać kostki to siępodzielę wrazeniami :)

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, to moja 1 wypowiedx w tym topicu. Jutro się okaze jak działają te kostki od Pinkiego. Ja od niego kupiłem 2x512 za 390 zł :) Bo maił 4 sztuki, 2 na allegro, a 2 na tweaka. Także teraz zostały te z allegro  :wink:  Jutro powinienem dostać kostki to siępodzielę wrazeniami :)

Pozdro

freelancer7 a też BT czy DT? Wiesz może się okazać, że masz o niebo lepsze, ale także, że masz o niebo gorsze. Jeżeli kości nie mają dokładnie tych samych oznaczeń to mogą to być zupełnie inne ramy ;-)

dokładnie tak jak z procami, loteria ;-)

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=146136&st=

może ktoś pomoże, bo ja wymiękam :/

I jeszcze - czy jeśli kość się przegrzewa, to może sypnąć błędami?

Np w czasie intensywnego testu, jakim jest GoldMemory?

Edytowane przez Gregu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem wkur..... na swojego NF7-S pamięci w dualu albo 1,2 slot chodzą max na 400 MHz 2-3-3-11 zmiana timingów na wyższe daje niewiele wyzsze FSB a pojedyńczo w 3 slocie na 532 3-4-4-10 sa na kościach BT B8J Zastanawiam się czy jest jakiś sposób żeby poszły razem przy FSB w granicach 250 MHz bios to Taipan 26 T1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znacie moze jakies przypadki że Hynix Bt D43 źle wspólpracuje z ASUSEM P4P800 SE ?? Bo ja mam taki mały problemik, a mianowicie że przy FSB 200 mi się memy wykrzaczają. Jedna kostka przechodzi post i w mem teście po 3 sekundach jest 500 błędów a 2 kośc nawet post nie przechodzi, w dualu tak samo. Sloty zmieniałem, clear cmosa robiłem i nic, dalej to samo. Nawet przy 2.85Vmem i timingach 3.4.4.8 sypie błędami :mur: KOSTKI NIE SĄ WALNIĘTE, na INNYM PC CHODZĄ BARDZO DOBRZE PRZY FSB 250 !!

Pozdro

Edytowane przez freelancer7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jak myslicie obejdzie sie bez radiatorow przy oc hynixow??

1572106[/snapback]

Hynixy do wysokich mhz nie potrzebują dużo V, śmiem twierdzić, że najlepiej pracują przy 2,7-2,9 V, więc zakładanie radiatorów jest zupełnie zbędne...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bart17:

na T2 chodzą do 466 cl 2.5 ale wydajność jest prawie taka sama jak 400 cl2 T1 ale to T2 powoduje że komp mi sie dziwnie zacowuje jakby czasami przymulał

kubiack:

Ja polecam radiatory moje hynixy 2.9V w dualu cl2 podczas pracy potrafia rozgrzać się do takiej temperatury że można się oparzyc

Edytowane przez jakac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znacie moze jakies przypadki że Hynix Bt D43 źle wspólpracuje z ASUSEM P4P800 SE ?? Bo ja mam taki mały problemik, a mianowicie że przy FSB 200 mi się memy wykrzaczają. Jedna kostka przechodzi post i w mem teście po 3 sekundach jest 500 błędów a 2 kośc nawet post nie przechodzi, w dualu tak samo. Sloty zmieniałem, clear cmosa robiłem i nic, dalej to samo. Nawet przy 2.85Vmem i timingach 3.4.4.8 sypie błędami :mur: Myślicie że kości walnięte ??

Pozdro

1571922[/snapback]

Na szczescie pamieci sa sprawne i chodza calkiem niezle :)

Freelancer7 sprawdzil je na innej plycie "u kumpla szły na fsb 250 przy 2,5 3 3 7 , 1T i 2,6 vmem"

Mam jeszcze jeden komplecik :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak napisał @Pinki, u kumpla szły przy FSb 250 na timingach 2,5 3 3 7 - 1T przy vMem na 2.6. Także ja mam teraz problem bo chyba coś moja mobo tutaj jest winna :mur: :angry: Teraz pracuje na FSB 172, timngi 2 3 3 7 i vmem 2.5 i jest dorbze. Memtesta na tym przeszły 3 razy, dłużej mi sie nei chciało czekać. Ale jak ustawie sobie asynchro z procem to przy FSB 204 (na mem) nie przechodzi posta biosu :| Macie jakieś rady ??

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy te pamiątki też są na hyniksie?

http://www.sklepwgk.pl/prod.php?id=KM1024400

Wygląda na to że tak (ze zdjęcia), ale strona kingmaksa milczy na ten temat. Chce zakupić więcej pamięci do kompa i nadal nie wiem na co się zdecydować. Będą to prawdopodobnie dwa moduły po 1 GB (4x512MB sobie odpuszczam).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość BarTweak

Ale wg mnie Vincent de Marco Ci dobrze powiedział i nie denerwuj się tak tylko posłuchaj co ktoś Ci mówi!

Możliwe, że zmiana slotów coś pomoże ja jednak proponuje bios wgrać np. Merlin 2.0.0.5C, niezły też jest trats.

Edytowane przez Bart17

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość BarTweak

Trudno tak jest jak ma się dual channel...

Ja moimi w dualu jadę 245 MHz stabilnie na sempronie bez regulacji mnożnika.

A myślę, że one powinny iść około 270 MHz bezproblemowo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi