Skocz do zawartości
dzieciol4

Hynix D43

Rekomendowane odpowiedzi

Ej ile osób miało hynixy które pracowały na CL2? Słyszałem, że CL2 naprawdę dużo daje przy jednej kostce 512MB... :)

Witam,

Obecnie pracuję na 1 kości i muszę powiedzieć, że rzeczywiście różnica w grach jest spora. Na przykładzie gry AAO, niby fps jakoś znacząco nie jest wyższy ale komfort gry jest lepszy, w zadymie nie ma przycieć. No i odczyta/zapis pamięci jest wyższy ;)

Hynixy D43 200Mhz przy CL2

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=81872968

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi pamiatki ida 244MHz 2.5-3-3-5-t1 oczywiscie w dualu przy 2.9v. Chyba trafily mi sie dobre sztuki :D

Raczej przeciętne jak na hynixy.

witam

mam zamiar dokupić sobie 512MB hynixa D43

czy te z serii ...P8J (na kości ...22CTP) będą bez problemy pracować z moimi B8J (na kości ...22BT)?

pozdr.

ps. ogłosiłem się w dziale kupię ;)

Te ctp chodzą max na 470Mhz btp chodzą na 490.

Edytowane przez Maxim

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie np chodza na 257mhz tyle ze nie wiem czy stabilnie bo proc niewyrabia

ja mam u siebie obsadzone to co w podpisie i leca mi na 247MHz ... 2.5-3-3-7 1T (w tym zobaczcie ze razem tyle leca i do tego tam jest kosc GOODRAM wiec dobre mi sie trafily)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ile jest "dobrze" ?

Ogólnie jak na pamięci które są sprzedawane jako DDR400 wynik 244 jest bardzo dobry, ale to jest temat o hyniach i kości u niektórych chodzą na 550 (275). Hynie które chodzą 230-245 można nazwać najwyżej przeciętnymi, tym bardziej że dostępne są w sklepach za mniej niż 200zł (za btp chodzące na 245 płaciłem 190zł).

Misiom1> jakie są oznaczenia na Twoich kostkach i przy jakim napięciu testowałeś? Moje za cholere nie chcą isć więcej niż ok 500:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.Jestem załamany swoimi HYNIXAMI.Sprzet jak w podpise.Kupowalem na allegro najpierw przyszyl 2 kosci BT-D43 ,z czego 1 nawet na 333 nie chciala chodzic.Wymienil mi ja na kosc PT-D43 ,i obie razem nie chcą przekroczyc nawet 420mhz.Nie wymagam dużo ,ale te 434 musze miec!!.One tak zeszly na psy czy to ja mam takiego pecha..PS.Testowalem je u kuzyna na P4 gdzie nawet jego Kingstony szly na 434 ,a na moich mial po 3 s. restart..NApiecie jakie moge dać to 2,7v max.Dzieki za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja posiadam 2 kosci 512 hynixa kupione pol roku temu w esc.pl. W singlu max kosci na 2T to 255 MHz przy 2,9v 3-4-4-11. Jak na nForce2 to wynik mysle ze jest w miare.

Obecnie testuje je na ostrzejszych timingach 2-3-3-7 1T przy 2,8 V narazie doszedlem do stabilnego 217 MHz przy SP2004 dzialajacym przez 3 h. Pamieci w dualu oczywiscie 2x512. Mysle ze do 220 spokojnie dojde przy CL2 i 1T.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja posiadam 2 kosci 512 hynixa kupione pol roku temu w esc.pl. W singlu max kosci na 2T to 255 MHz przy 2,9v 3-4-4-11. Jak na nForce2 to wynik mysle ze jest w miare.

Obecnie testuje je na ostrzejszych timingach 2-3-3-7 1T przy 2,8 V narazie doszedlem do stabilnego 217 MHz przy SP2004 dzialajacym przez 3 h. Pamieci w dualu oczywiscie 2x512. Mysle ze do 220 spokojnie dojde przy CL2 i 1T.

Jakie oznaczenia masz na kościach? Jednostronne?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie w singlu przy 2T i powyzej 255 MHz klawiera sie wylacza czasem heh

Czy ktos z was ma moze Abita NF7 i dwie takie kostki Hynixa 512 MB lub chociaz jedna ?? I moglby sie podzielic wlasnymi doswiadczeniami w krecniu tych pamiatek na tej plycie to bylbym wdzieczny bardzo.

Edytowane przez Kinslayer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dwustronne, HYMD2646D8J - D43 AA-M, obie.

A Twoje pamieci jak pracuja ? Jakie V i timingi ?

Moje chodzą na 2,5-3-3-8 (jeszcze nie testowałem innych) @490Mhz napięcie 2.8V Niedawno dołożyłem jedną kość hynix 512MB na kościach CTP i o/c przez nią spadło do 470Mhz. Nie polecam hynixów na CTP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam all.

Mam do Was pytanko odnosnie Hyn... Dotychczas mialem 2*256 hynixy HYMD232646D8R ....na kosciach ozn.....822DT-D43 swietnie dzialaly etc.etc.

Teraz zakupilem 2*512MB DDR 400MHz CL3

HYMD564646BP8J-D43 - Oznaczenia na kości:HY5DU12822BTP-D43 i mam dziwny problem.

Wszystko niby ok ale jak podkrece w biosie procka z 2.4@3.0 (plyta gigabyte GA-8IPE1000-G) to podczas grania w WoW po 2min mam res kompa? Wczesniej nic takiego nie wystepowalo z 2*256 ....

Podkrecam Celine D320 z 2.4@ na 2.9 i wychodzi mi wg. CPU-Z na pamiatkach 201Mhz (gra sie wtedy ok) jak zrobie na 2.4@3.0 w CPU-Z pamiatki okolo 210Mhz - od razu mam resia podczas gry w WoW ...? dziwne

Podkrece na 2.4@3.2 wszystko ok pamiatki 177Mhz ale jak na 2.4@3.0 to res podczas grania, winda dziala ok.

Dzieki za info

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje chodzą na 2,5-3-3-8 (jeszcze nie testowałem innych) @490Mhz napięcie 2.8V Niedawno dołożyłem jedną kość hynix 512MB na kościach CTP i o/c przez nią spadło do 470Mhz. Nie polecam hynixów na CTP.

Na 1T czy 2T i na jakim biosie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HYMD 5646 CP8J-D43 AA-T - 512mb jednostronne

Czy to są dobre pamięci ? Warto za 150zł szt. ?

Z góry dzięki

Do kręcenia nie warto, już lepiej kupować patrioty

hmm myslisz ze radiatorkami dalo by sie dojsc na 480 ?

hynixy się nie grzeją prawie w ogóle, to nie jest winbond, radiatory nic nie dadzą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi