KUBA TM Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 a ja mam pamiątki HYNIXA 512MB DDR jedna kość i EVEREST POKAZUJE MI TAK : DIMM1: Hyundai HYMD264 646D8J-D43 Czy to dobra seria do OC ?? Mam do tego ATHLONA 64 2800+ Newcastle i DFI LAN PARTY NF 3 250GB i chlodze procka PENTARGAMEM QC-80Cu i wam powiem ze słabo mi się komp kręci ale mam chyba płytę główną strzeloną bo ilość FPS w 3d marku 2005 spadła mi do 0 na niektorych testach :( mam 3x slabsze wynik i to nominalnie :( Kompa maksymalnie wykręcam do 240MHz FSB i ram 1:1 bo później WIDNA nie odpala :( Powiedzcie czy to naprawde moze byc wina plyty glownej ze mam walnieta ?? Bo RAM mam napewno ok bo testowalem i nie mam takiego spadku FPS na innym kompie . Grafa jest na 100% tez ok Pozostaje plyta glowna i procek; Komp mi nie odpala jak zapodam mu calego 3d marka a w prime i innych sie nigdy nie zawiesi ani nie wyskoczy ERROR :( czy to dlatego tak sie slabo kreci i mam taki spadek FPS bo PLYTA albo procek zwalone ?? POMOCY :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 zanim zaczniesz podkrecac poczytaj podstawy, faq a nie takie [ciach!]ly wypisujesz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 (edytowane) Logan,Mar 17 2005, 19:22]zanim zaczniesz podkrecac poczytaj podstawy, faq a nie takie [ciach!]ly wypisujesz... 1333751[/snapback] p ok zajze tam :) dzieki ale mozecie dalej pisac czego to jest wina :( Edytowane 17 Marca 2005 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jemand Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 a obsadz je tak żeby chodziły w singu np.1 i 2 slot i napisz ile latają bo mi zależ na 233 cl 7,3,3,2.5 żeby szły a dual nic nie daje olałem go :D :wink: 1332851[/snapback] Pościłem 512MB w singlu... na szynie 233MHz przy cl 2,5-3-3-7 ... i pracowało bez problemów... Przynajniej na tej kości, którą mam :D Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr_the Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 (edytowane) Skusiłem sie na te Hynixy 512 w ESC i jestem rozczarowany poprostu kiszka !!!mad: :sad: przyjeżdzam do domu zapuszczam i w dalu odrazu wysypka, to wsadzam je same ustawiam cl 2,5 na 230 zapuszczam GM i zaraz wysypka -czewono mówie kurcze ustawiam na cl 3 wysypka, kurna ustawiam na 220 cl 2,5 -wysypka na 210 -wysypka, na 200 poszły dopiero mówie kurna to Elixyry lepsze nie mówiac o Kinmaxach :? :-| :mad: , pojechałem do nich i zwróciłem bo mi wczale w dalu nie chciały chodzić dali mi drugą kość, zapodaje w domu samotnie cl 2,5 230 i 5% czerwono wysypka, mówie sobie ale mi Hinixy przereklamowane wziałbym Kingmaxa ale nie sprzedają ich tam :? , już do granic wkur.. zapodałem 2.8V 220 7,3,3,2.5 zapósciłem test GM i 48min było wkącu zielono wnerwiony do granic dałem sobie na luz wpakowałem resztę pamięci i jade na 10x220 cl 2,5 i mad dość juz testów tylko się zastanawiam wczy nie wymienić na jakies Kingstony może mają na Samsungach albo Winbondach bo już mi rece opadaja napewno nie wymieni na 3 z kolei Hynixa bo pomyślą że jestem świrnięty albo co :? Kurna tak więc te Hynixy to loteria bynajmniej na nforce2 z normalnym biosem kości Hynixka to 8J-D43 AA-M dodam że się nieźle grzeja Kingmaxy przy nich to lodówa tylko Samsungi im dorównują ale na te założyłem radiatory i 233 mi latały a kupiłem je jako zwykłe oem-y :? :wink: Edytowane 18 Marca 2005 przez Piotr_the Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 Na nforcach, a przynajmniej na DFI zeby hynixy dobrze pracowaly trzeba sie tasowac ustawieniami oraz samymi biosami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 kurde Piotr The, chce zamawiac wlasnie te pamieci w esc, ponoc te 8j dobrze smigaja, wiec o co chodzi? hmm, a Ty w jaki sposob laczysz dual? Hynix + Kingmax? ale cos jest nie tak ze tylko 230mhz, moze cos z plytka masz? skocz do jakiegos kumpla i obadaj jak u niego chodza (moze to nie wina pamieci)! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gralmi Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 mam podobny problem z kostkami D8J DT 2x512MB w dual. Gold memory przechodzi na max 210 a max ida na 245 ale wtedy nie przechodzi goldmemory. Dziwna sprawa bo super P 16MB na 245 przechodzi ??!! w single pamiatki poszly na 255, ale golmemory tez ni przeszly. Ja mysle ze to wina mobo a nie pamieci Gdy mialem 2x256Mb to stabilnie szly na 225. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 a ja mowie: walic goldmemory :P u mnie tez cos goldmemory pisze ze cos jest nie tak, ale wszystkie gierki smigaja bez bledow to co ja sie bede martwil, w goldmemory chyba nie gram? ;) gralmi -> w esc.pl kupiles? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pc juice Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 Dokładnie, GM jest jakiś dziwny.... w memtescie miałem czysto a on walił błędami :blink: Dlatego polecam do testów memtest86 i zapętlić test #5, jesli tam będzie ok przez przynajmniej 20-30 lopów to nie będzie problemów z normalną pracą. Polecam OCZmemtest który pozwala na zmiane timingów w locie B) CD-ROM ISO FDD Image Enjoy ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 wszystkie D8J DT przekrocza 230Mhz cl2,5 przy 2.9V? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeli Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 (edytowane) Ktos wystawił http://www.allegro.pl/show_item.php?item=45653159 Ktos cos pisał ze z koncówka "J" są najlepsze Czy to prawda?? A moze ktos jeszcze raz podac sprawdzone sklepy internetowe gdzie sprzedaja dobre D43 :lol: Bo jest http://www.arest.pl/index.php?inc=cennik&g...231&basekatid=3 - Jakos drozej niz w ESC http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...products_id=642 A tu jakos za tanio... _EDIT_ Patrzyłem na netto czyli 180zł :lol: Teraz jest wporzo :D http://www.barwkomp.pl/index2.php?id2=menu...2400&kat=&pkat= - ale tu bez "J" :lol: http://pcprojekt.pl/?str=katalog_produktow...id_produktu=194 http://sirius.pl/product.php?action=info&id=12544&sid=1 - a tu jakby za drogo ;) Gdzies jeszcze?? @KUBA TM gdzie kupiłes?? Edytowane 19 Marca 2005 przez zeli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gralmi Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 wszystkie D8J DT przekrocza 230Mhz cl2,5 przy 2.9V?swoje DT kupilem w Arest.pl Widzialem na Abit IC7G kostki DT 2x512MB ktore byly stabilne na 240 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 ja już doszłem do mojego OC :) już wszystko ok :) wystarczyło zrobić format i zainstalowac 5.10 nvidie oraz 71.84 (WHQL) Również zrobilem UPDATE BIOSA :) Teraz cieszę się 250MHz FSB i komp nie ma żadnych odchyłek :) Dalej już nie próbowałem bo czekam na lepsze chłodzonko na chipset :) Ja mam rakie pamiątki jak w opisie i przy 500MHz biegają na 3.0-3-3-11 dla stabilności dałem bo na 8 nie próbowałem i mam jescze CPC 1T !!!! Ludzie te pamięci co mam to rewelka !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeli Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 (edytowane) @KUBA TM a gdzie kupiłes?? Teraz najlepsza porpozycja wydaje sie arest albo ecs Wiec który?? Edytowane 19 Marca 2005 przez zeli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 (edytowane) @KUBA TM a gdzie kupiłes?? Teraz najlepsza porpozycja wydaje sie arest albo ecs Wiec który?? 1337726[/snapback] siemka :) dziwne że aż tak tanio :) Ja kupilem w www.barwkomp.pl Jak chcesz to kup te po 220zł HYNIXY z ESC.PL Edytowane 20 Marca 2005 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 ja kupuje na dniach w esc, co hynix'y to hynix'y...taka mam nadzieje :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 Tez mam taka nadzieje kupilem 4x512mb bede mogl wybrac jak by co te lepsze :) 2 kosci bo pozaostale ida do niekrecacych sie kompw;) oby oby:) kupuje w esc.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 ja kupuje na dniach w esc, co hynix'y to hynix'y...taka mam nadzieje :| 1338038[/snapback] ja 4 miesiace temu sie zastanawiałem czy brać czy nie brać :) powiem tylko tyle że jaki hynix by nie był i tak bedzie dobry (oprócz CT) poprostu wypasik gdybym miał jeszcze DFI................... moje na DFI latały w dualu przy fsb 250 :) wyżej nie sprawdziłem ale kto wie....... jedyna rzecz która mi sie trafiła i sie dobrze kręci :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaDzIoR Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 siemka dziwne że aż tak tanio Ja kupilem w www.barwkomp.pl Jak chcesz to kup te po 220zł HYNIXY z ESC.PL No niestety cena w ESC podskoczyla do 240 zet :? .A mialem brac jak byly po 220zet teraz trzeba czekac az znowu beda tansze albo moze ktos zapoda linka gdzie mozna jeszcze je kupic w tanszych cenach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeli Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 :lol: Haha Chyba czytaja ta rozmowe ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 k*rwa mac :/ wczoraj konto zalozylem, dzisiaj chcialem zamawiac :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 A do mnie ida za 220 : )))) wczoraj zamowilem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theboo Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 kurde... przewalają :? :mur: do tej pory było najtaniej w esc.pl a teraz gdzie proponujecie kupować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 20zl to nie tragedia w niektorych sklepach grubo ponad 300 chodzą.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 20zl to nie tragedia w niektorych sklepach grubo ponad 300 chodzą.... 1339326[/snapback] ale jak ja chce kupic 2 x 512, to juz 40zl :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeli Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 Pewnie popyta a na skłądzie sie koncza wiec podniesli... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr_the Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 kurka nie mówcie że gold memory jest dziwny - jest to najlepszy program do testów pamiatek wszystkie inne to kiszka testowałe różnymi programami kiedys i było ok. i jak mnie kiedyś w UN 2004 wywaliło po 2 godzinach do windy i przetestowałem GM wywaliło błąd po 15 min zmniejszyłem 4 mhz i GM już błędu nie wywalił i z gry mni już nigdy do windy nie wyskoczyło i powtarzam jedne Hynixy to były dno apsolutne a te drugie żadna rewelacja 230 nie idą chyba że na cl 3 ale mnie to nie interesuje tylko cl 2,5 płytę mam napewno ok bo inne latają 233 spoko i więcej chyba że sobie nie radzi z 512 ale pamietam jak VIP miał kiedyś moją płytę i dwa surer Hynixy 2x512 i latał 250 cały czas i było ok. tak więc jak dla mnie te Hynixy to też loteria co smieszne jak je nie wsadze z pozostałymi dwoma 256 zawsze wyświetla mi sie dual :-P :blink:, dodam pamiatki testowałem w singlu same na 2,8 V ustawiłem 10,4,4,2.5 i mi po 7% w GM wywaliło błąd pewnie załozenie radiatorów by pomogło tylko nie mam aż tyle a pozatym klips do papieru nie łapie już radiatorów po dwóch stronach chyba że jakiś większy skołuję? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jemand Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 kurka nie mówcie że gold memory jest dziwny - jest to najlepszy program do testów pamiatek wszystkie inne to kiszka testowałe różnymi programami kiedys i było ok. i jak mnie kiedyś w UN 2004 wywaliło po 2 godzinach do windy i przetestowałem GM wywaliło błąd po 15 min zmniejszyłem 4 mhz i GM już błędu nie wywalił i z gry mni już nigdy do windy nie wyskoczyło i powtarzam jedne Hynixy to były dno apsolutne a te drugie żadna rewelacja 230 nie idą chyba że na cl 3 ale mnie to nie interesuje tylko cl 2,5 płytę mam napewno ok bo inne latają 233 spoko i więcej chyba że sobie nie radzi z 512 ale pamietam jak VIP miał kiedyś moją płytę i dwa surer Hynixy 2x512 i latał 250 cały czas i było ok. tak więc jak dla mnie te Hynixy to też loteria co smieszne jak je nie wsadze z pozostałymi dwoma 256 zawsze wyświetla mi sie dual :-P :blink:, dodam pamiatki testowałem w singlu same na 2,8 V ustawiłem 10,4,4,2.5 i mi po 7% w GM wywaliło błąd pewnie załozenie radiatorów by pomogło tylko nie mam aż tyle a pozatym klips do papieru nie łapie już radiatorów po dwóch stronach chyba że jakiś większy skołuję? :wink: 1339369[/snapback] U mnie pracują bez konieczności zakładania radiatorów... W dualu na 235 przy 3-4-4-10... Nie sprawdzałem na niższych, ale jedna prawidłowość się nasuwa... Problem tkwi w kontrolerze pamięci nForce2... to on ma problemy z obsługą 2x512MB... a jeszcze dodam, iż powszechnie wiadomo, że Hynixy raczej nie lubią niskich taimingów... Pozdrawiam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 kurcze jemand, chcial bym trafic takie pamiatki jak Ty teraz masz, czyli 220mhz cl2...jak patrze na posty Piostra the to zaczynam sie bac o swoj przyszly zakup... :( co robic teraz? kupowac pamieci po 240zl? czy czekac czy jak? co radzicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...