Skocz do zawartości
dzieciol4

Hynix D43

Rekomendowane odpowiedzi

jakie osiagneliscie najwyzsze fsb na hynixa przy cl 2,5??? T1 bo wiem ze na cl 3 lekko mi poszly na 520Mhz napiecie 2,7V (max jaki moze dac plyta to 2,8V) ale mialem asusa i abita to lecialy na 2,9V spox

tak sie zastanawiam nad ich wymina poniewaz zalezy mi teraz bardziej na timingach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakie osiagneliscie najwyzsze fsb na hynixa przy cl 2,5??? T1 bo wiem ze na cl 3 lekko mi poszly na 520Mhz napiecie 2,7V (max jaki moze dac plyta to 2,8V) ale mialem asusa i abita to lecialy na 2,9V spox

tak sie zastanawiam nad ich wymina poniewaz zalezy mi teraz bardziej na timingach

1409008[/snapback]

Jeżeli chodzi o kostki 256MB, to na CL3 530MHz (2,8V), a na CL 2,5 (2,5-3-3-7) 455MHz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Posiadam procka ktory nacodzien pracuje podkrecony 250 x 9.5 co daje 2375MHz i timingi ustawione na optimal. Na jakie polecalibyscie ustawic?

1409515[/snapback]

Myślę, że rewelacyjnych timingów na tych pamięciach, przy tych zegarach nie osiągniesz. 3-3-3-8 to będzie chyba max, chociaż możesz popróbować z 2,5.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pageup Napisano Dzisiaj, 11:39

QUOTE(chase1 @ Apr 23 2005, 19:47)

ja mam d43 na kt 400 (msi kt4v) i smigaja az milo

mysle, ze wymiana z twinmosow na d43 to dobre wyjscie - sam tak zrobilem i jestem bardzo zadowolony

no to jakie MHz wyciągnołeś i timingi?? lepsze od moich??

te tewoje twinmosy to te zwykłe cl2.5, takie jak w arescie ?

http://www.arest.pl/index.php?inc=produkt&...tid=3&grupa=225

jeśli masz je wdualu, to jakie masz wyniki z everesta? sam się nad nimi zastanawiam...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

te tewoje twinmosy to te zwykłe cl2.5, takie jak w arescie ?

1409951[/snapback]

tak to są te. Dual pack ale u mnie chodzą w singlu (Kt600 nie ma dual chanela :P)

Wyniku Ci nie podam bo nie mam mnie w domu.

W środe wracam to dam wyniki :)

EDIT: A i moje to są kości Winbonda (przemianowane na M.tec).

W p/n:.............AA4T musi być!

"Twinmos

Twinmos/Winbond DDR400 (2,5-3-3-6) Could be Winbond BH-5, CH-5, look at the chips

Twinmos 3200 512MB kostki m.tec lub twinmos to przemarkowane winbondy UTT (w nr p/n musi być końcówka AA4T)"

Edytowane przez Pageup

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie wymieniam swoje Elixiry 512 400Mhz ( ktore niewytrzymuja nawet 190MHz )

sprzedaje za ladna kase i moge pozwolic sobie na cos za ok 200zł.

znalazlem to:

1

2

jestem ciekaw czym sie roznia procz ceny ??

ile wytrzymuja te modele ???

chyba ze macie jakis inny pomysl ???

Edytowane przez luki_pc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pageup spokojnie lataly na 215mhz 2.0 3 3 7. dalej nie sprawdzalem. teraz mam 1x256 333mhz i 1x512 d43 400mhz i chodzo sobie razem na 400 przy 2.5 3 3 7

zastanawiam sie nad dokupieniem 512mb i powiedzcie - czy pc2700 ECC nie bedzie przypadkiem wydajniejsze niz zwykle 3200 ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na 100% D8J-D43. Hynix już nie robi pamięci na kościach BT-D43.

Inni (Kingmax, Kingston) jeszcze czasami wypuszczają coś na BT-D43 jak magazyny czyszczą.

Edytowane przez grogi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam! od jutra ja również będe właścicielem przemiłej parki 256mb D43 ! trochę poczytałem w tym topicu ale w sumie nie bardzo wiem czy hynixy lubią wysokie napięcie? ja na mojej płycie max mogę dać 3v. Jak to naprawdę jest z tymi hynixami? czy lubia duże napięcia? to co chcę osiągnąć to jakieć 490-500mhz przy cl2.5, jest to realne? pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam! od jutra ja również będe właścicielem przemiłej parki 256mb D43 ! trochę poczytałem w tym topicu ale w sumie nie bardzo wiem czy hynixy lubią wysokie napięcie? ja na mojej płycie max mogę dać 3v. Jak to naprawdę jest z tymi hynixami? czy lubia duże napięcia? to co chcę osiągnąć to jakieć 490-500mhz przy cl2.5, jest to realne? pozdrawiam

1413182[/snapback]

Sam sprawdzisz.

Z ustaleń wynika, że nowe DT nie potrzebują wysokiego V, natomiast starszym BT np. nie zaszkodzi...

Ja u siebie zauważyłem, że gdy dawałem 2,9 V to wywylało system, a gdy jest 2,8 V (real) to winda spoko chodzi (kości są DT)...

Poza tym na Intelu z reguły wyciśnie się nieco więcej mhz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ponawiam pytanie : gdzie i jakie kosci kupic ??? do jutra musze kupic :(

znalazlem cos takiego :

1413345[/snapback]

BOZE LUDZIE CZYTAJCIE CO JEST PARE POSTÓW WYZEJ :mur: :mur: :mur:

PO COS KTOS ZALOZYL TEN TOPIC :angry:

z tych co podales te drugie, bo sa na kosciach BT a te sa lepsze od DT - czytaj wyzej :!:

to, ze tamte 1sze poszly na 245 to jest nic ;)

i a propos tych 2 to sprzedawca jest w porzadku, bralem od niego procka

we wszystkich sklepach inetowych maja DT, wiec raczej nei znajdziesz tam BT :)

qrde sam zaczalem sie zastanawiac, czy sobie do pary nie kupic kosteczki :D:D

niech ktos mi powie, czy oplaca sie kupowac teaz Hynixy D43 jesli mam zamiar przesiasc sie potem na A64bit?

mam teraz mobila i sobie go krece i mam 1x512, chce kupic jeszcze zeby miec 2x512, tylko czy nie bedzie to zakup, ktory sobie potem wyrzuce?

Chcialbym zeby pamieci posluzyly i do terazniejszego o/c i do o/c 64Bit potem... jak to jest z tymi Hynixami na A64?

Zaznaczam, ze NIE chce wydawac duzo kasy :) i Nie bede wydawal duzo kasy napamieci do A64 :) Po prostu nie stac mnie na danie 1000zl za memki :)

Edytowane przez CrazyJohn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na dniach musze kupic sobie pamiec - moje TwinMoski DDR333 brykjajaca na 480 2-2-2-11 na 3.3V umarly :(

Znalazlem cos takiego

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=49554486

Wg kolesia i zdjec sa to BT-D43 - wiec najlepsze z tego co sie naczytalem pobieznie na forum.

Czekam na Wasze opinie i ewentualnie bede zasysal parke :)

Jeszcze taka aukcyjka :

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=49540360

Wg zdjecia to faktycznie BT-D43, ale kon wie czy zdjecie prawdziwe...

Edytowane przez xor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam mam takie Kingmaxy na BT-D43 - chodzą DDR473 jak w podpisie na def.VDIMM. (Skończyła mi się płyta główna). Jestem z nich super zadowolony.

Testowałem w sumie 8 takich ramków i wszystkie chodziły tak jak moje własne.

To bardzo fajne pamięci...

Jeszcze taka aukcyjka :

1413414[/snapback]

Zapraszam na degustację :) Moge zrobić zdjęcie z dzisiejszą gazetą, ale to dopiero wieczorkiem...

Edytowane przez grogi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaraz zaraz Grogi... a ta druga aukcja to czasem nie Ty ???

UPDATE: oo, juz sie przyznales... :D

Dzisiaj cena Twoich pamiatek spadla zaraz po opublikowaniu przeze mnie tej pierwszej aukcji z 240 do 209.99... ;) Nie wierze w zbieg okolicznosci... ;)

Edytowane przez xor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaraz zaraz Grogi... a ta druga aukcja to czasem nie Ty ???

UPDATE: oo, juz sie przyznales... :D

Dzisiaj cena Twoich pamiatek spadla zaraz po opublikowaniu przeze mnie tej pierwszej aukcji z 240 do 209.99... ;) Nie wierze w zbieg okolicznosci... ;)

1413467[/snapback]

Jak widać czytamy forum to równocześnie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam mam dwa modlu pamięci nie mialem jescze koazji dobrze ich testowac,podam oznaczenia, moze mi ktos z was powie co z nich teoretycznie sie da wycisnac,bo nie znam sie na tym dobrze z góry thx

pierwsza kosc

HY5DU56822BT-43

HYMD264646B8J-D43AA

druga

HY5DU56822DT-D43

HYMD264646D9J-D43 AA-M

Piszcie co wiecie,pozdro : )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam! Posiadam pamięci i resztę komponentów takie jak w podpisie... Mój problem jeste następujący : nie moge zwiększyć FSB powyżej 220Mhz! Podnoszenie napięcia na CPU nic nie daje :( Poprostu po zapisaniu nowych ustawień w biosie, komp się nie uruchamia :( Pomaga tylko "clear CMOS"! Pamięci idą na maksymalnym napięciu na jakie ta płyta pozwala bez Vmoda. Poradźcie prosze co zrobić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi