Skocz do zawartości
dzieciol4

Hynix D43

Rekomendowane odpowiedzi

p@vel napisał(a):

Chce kupic te pamieci.

Czy te HYNIXy beda dobre do OC czy to jakas slaba seria?, spojrzcie tez na opis koles pisze ze sa 466?

I najwazniejsze , czy trzeba szukac cl2.5 czy ustawiace timingami bo one wszystkie sa cl3.

1463404[/snapback]

jak dla mnie to on kantuje, nic nie oznacza, ze one sa 466. napisal tak, bo mu sie podoba... :| troche szkoda, bo jak ktos sie nie zna to poleci na numerki :|

kostki DT ogolnie kreca sie slabiej niz BT... ja bym szukal BT :)

poza tym czemu 256? chcesz miec duala 256? roznica jest w granicach bledu pomiarowego ok 1-2% miedzy 1 koscia 512 a 2x256 dual... tak jest...

a 1x512 jest bardziej przyszlosciowe, dozbierasz, wyszukasz i kupisz druga dobra...

wysztkie Hynisie sa CL3 :) a mozna sobie ustawic cl 2 :) jak Ci bios i mozliwosci pamieci pozwalaja...

jak chcesz to ja mam 512 BT D43 na sprzedaz, link nizej, jak cos wal na priv :)

wlasnie przetestowalem doglebnie te pamieci i ida spokojnie na 250 Cl2.5 @2.6V przy 1T, wlasnie pcham zdjecia na serwerek, za chwile wyedytuej sobie siga...

daje gwarancje takiego o/c :)

Edytowane przez CrazyJohn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

modoc napisał(a):

1464322[/snapback]

boze czy ja sie nie powtarzam? :|

DT gniot, BT lepsze, jesli mozna to BT np:

http://allegro.pl/show_item.php?item=52109097

nie to nie moja aukcja, ja swoje wczoraj sprzedalem :)

moje byly takie:

kości:

HYNIX 423AA A

HY5DU56822BT-D43

KOREA 2ACA7673P

sticker:

PC3200U-30330 0424A

512MD DRR 400MHz CL3

HYMD264646B8R-D43 WD-A

roznia sie od tamtych numerkiem na koncu, to chyba kolejny numer kosci jest... w kazdym razie moje cl 2.5 przy 250 pieknie memtest bez bledow

jak ktos chce 2x512 to:

http://allegro.pl/show_item.php?item=52477674

pewnie bedzie w miare tanio, bo nie widac zainteresowania :P

Wszystkie nowe tj:

te i te sa na kościach DT, wiec wg mnie sredni wybor...

a co do 2x256 czy 1x512 to juz chyba wiadomo? jak nie to moge zapodac male wyjasnienei, wczoraj tlumaczylem jednemu panu na GG :)

i tak btw Hynisie sa najlepsze jesli nie ma sie kasy duuuzo (samsung tccd) i jesli nie ma sie NF3/4 czyli ok 3.5V na mem (wtedy winbond)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie najważniejsze jest aby pamięc była jak najstabilniejsza i podkręcanie jest dla mnie na drugim miejscu. Prosiłbym o doradzenie jakie kości najlepsze byłyby do najstabilniejszej pracy.

Z góry dziękuję za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

enigma_pl napisał(a):

wszystkie markowe pamięci na swoich ustawieniach są stabilne...

1465713[/snapback]

dokladnie, poza jedna seria GEILI niebieskich, ktore sam testowalem :) i jakimis dawnymi podrobkami Twinmos'ow to wszystko dziala jak nalezy... Ale tamto to stare dzieje, dawno i nieprawda :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Która seria lepsza? Mam w tej chwili 1 kość 512 HYMD264646B8R-D43 WD-A

...BT-D43. Zamierzam dodać drugą 512.

Co tej serii myślicie? aukcja

korea 01 0509

HYMD264646D8J-D43 AA-A

Kostki:

HY5DU56822DT-D43

albo ten ...

HYMD232646B8J-D43

HY5DU56822DT-D43

Edytowane przez MARTiiii

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

p@vel napisał(a):

Chce kupic te pamieci.

Czy te HYNIXy beda dobre do OC czy to jakas slaba seria?, spojrzcie tez na opis koles pisze ze sa 466?

I najwazniejsze , czy trzeba szukac cl2.5 czy ustawiace timingami bo one wszystkie sa cl3.

1463404[/snapback]

Ja kupowałem pamięciu u tego gościa i naprawdę polecam. U mnie śmigają na 520 przy cl2,5 3 3 6 2,7V 2T na abicie av8 ale jeszcze za długo nie bawiłem się w ich kręcenie narazie tyle mi wystarczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ja sie zastanawiam właśnie chce kupić te kości http://www.allegro.pl/show_item.php?item=53345212 powiedzcie mi jeśli kupie 3 x 256 to czy osiągne 230 fsb ? Soltek 75frn2l sempron 2,2, procka testowałem i spokojnie idzie na 230 tylko nie wiem jak z 3 pamięciami czy sie nie pogryzą jak sądzicie ? Dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mateuszs napisał(a):

Znalazlem chwile czasu na podkrecenie i:

2x512 Hynix (DT) - dual

245 (490) 2.5-3-3-8 (V nieruszane)

SuperPi - 0 problemow

Komp - 0 problemow

Testmem - 0 problemow

Goldmemory... - sypie bledami w OSTATNIM tescie (369.)

1480871[/snapback]

znaczy sie niestabilne jest :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CrazyJohn --> na poprzednim wątku nie pytałem juz o jedną rzecz - potwierdziłeś, że kości na aukcji którą wskazałem są si - na jakich timingach mogę je męczyć? Ty zdaje się miałes podobne niegdys? Jak wrażenia z uzytkowania - grzeją sie itd.?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sakhar napisał(a):

CrazyJohn --> na poprzednim wątku nie pytałem juz o jedną rzecz - potwierdziłeś, że kości na aukcji którą wskazałem są si - na jakich timingach mogę je męczyć? Ty zdaje się miałes podobne niegdys? Jak wrażenia z uzytkowania - grzeją sie itd.?

1481163[/snapback]

ta to wez sie zacytuj, nikt tu nie jest wrozkai nie wie o czym mowisz...

boze tak ciezko przeczytac ze 2 str wstecz? po cos ludzdie tutaj pisza

hynix

- NIE potrzebne sa radiatory

- zmiana napiecia NIC nie daje (chociaz ze 2 os mowia inaczej ;) )

- normalnie BT D43 lataja 2.5-4-3-11 na NF2 do 250Mhz, dalej to juz jak sie poszczesci - nie kazdy abit wytrzyma >250 Mhz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CrazyJohn --> Dzieki za info i za cierpliwość przy odpowiadaniu na moje pytania, nawet te niezbyt mądre :-P . Teraz już chyba mam wszystkie niezbędne mi informacje :)

Co do tych dwóch stron wcześniej to musiałbym przejrzeć najpierw 38 a na tyle nie starczyło mi już sił :D

Za tydzień podzielę się wrażeniami z testów :)

Edytowane przez Sakhar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CrazyJohn napisał(a):

ta to wez sie zacytuj, nikt tu  nie jest wrozkai nie wie o czym mowisz...

boze tak ciezko przeczytac ze 2 str wstecz? po cos ludzdie tutaj pisza

hynix

- NIE potrzebne sa radiatory

- zmiana napiecia NIC nie daje (chociaz ze 2 os mowia inaczej ;) )

- normalnie BT D43 lataja 2.5-4-3-11 na NF2 do 250Mhz, dalej to juz jak sie poszczesci - nie kazdy abit wytrzyma >250 Mhz

1481192[/snapback]

Kompletnie sie z tym niezgodzę, przy 2.6V nie ma mowy zeby moje Hynixy działały na 260FSB, przy 270 potrzeba im juz 2,8V, a zeby dobiły do 285 i działały pieknie i gładko juz trzeba im zaserwować 3,05V ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OCMaster napisał(a):

Kompletnie sie z tym niezgodzę, przy 2.6V nie ma mowy zeby moje Hynixy działały na 260FSB, przy 270 potrzeba im juz 2,8V, a zeby dobiły do 285 i działały pieknie i gładko juz trzeba im zaserwować 3,05V ;)

1481311[/snapback]

hmm no widzisz, ja niestety powyzej 250 nie mialem okazji testowac... a tam to NIC nie dawalo...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[hS.4f] Logan napisał(a):

z tym goldmemory to dziwne jest... jeszcze nie widzialem zeby sie posypal ram powyzej 240 testu, generalnie jak przejdzie do 130 to na 90% bedize ok

1482925[/snapback]

ta u mnie to samo, chociaz ost padlo mi w ost tescie :razz:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam! Moj konfig taki jak w podpisie... Nowy Bios by Trats 619R2 1T. A pytanie takie czy moje timingi nie za kiszkowate jak na takie FSB? Jak dam mniejsze to wywala mi 3D Mark'a i Super Pi 16M od czasu do czasu ( czasem przejdzie a czasem nie ). Patrze sie na osiagi innych chlopakow i wyglada to lepiej niz moje 11-3-3-3 :(. Prosze o ewentualne wskazowki! Z gory dzieki!:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie znawcy D43 moje pytanie brzmi nastepujaco : Czy zakupujac pamieci firmy Hynix na kosciach ...DT-43 jakie mam szanse na CL2-2-2-6 lub troche luzniejsze ale CL2 przy 200Mhz ( DDR400 ) . Mysle o pamieciach z tej aukcji : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=53322835 . poczytalem duzo w tym temacie i wiem ze DT to nie to co BT ,ale ja poprostu chce miec nowe i z gwarancja a o takie BT to juz niestety :( odpowiedzi na konkretnie moje pytanie nie znalazlem wiec pisze :) wspomne jeszcze ze mam super plyte MSI^^ i napiecie dla ramu tylko do 2.7 V^^ :(.

Edytowane przez KEILTNH

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KEILTNH napisał(a):

Panowie znawcy D43 moje pytanie brzmi nastepujaco : Czy zakupujac pamieci firmy Hynix na kosciach ...DT-43 jakie mam szanse na CL2-2-2-6 lub troche luzniejsze ale CL2 przy 200Mhz ( DDR400 ) . Mysle o pamieciach z tej aukcji : 1483481[/snapback]

nie licz na takie osiagi.

Te same kosci umnie smigaja na 200MHz ale na CL 2,5.

Nawet CL 2,5 na 210 juz sypie bledami w glodmemory :(

CHyba ze pobawisz sie napieciami. Tylko BT potrafa cisnac CL 2 na 200MHz na zwiekoszym napieciu.

Na 166MHZ napewno chodza na CL 2 :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi