Skocz do zawartości
dzieciol4

Hynix D43

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, czy możecie mi powiedzieć czemu mnie wywala w super pi od 2mb w zwyż czy to wina pamięci czy poprostu mobo już nie może , albo wina procqa? na 100% nie jest to wina chłodzenia, nie zależnie od timingów i napięcia pamięci wywala mnie powyżej 225fsb :x testowałem już wszystkie biosy z cpc on i off aktualnie mam z cpc off pamięć moja to hynix d43 512 HYMD264646 B8J-D43 AA-A zakupiona u gutexa ! Proszę o rady z góry dzięki, reszta sprzętu jak w podpisie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, czy możecie mi powiedzieć czemu mnie wywala w super pi od 2mb w zwyż czy to wina pamięci czy poprostu mobo już nie może , albo wina procqa? na 100% nie jest to wina chłodzenia, nie zależnie od timingów i napięcia pamięci wywala mnie powyżej 225fsb :x testowałem już wszystkie biosy z cpc on i off aktualnie mam z cpc off pamięć moja to hynix d43 512 HYMD264646 B8J-D43 AA-A zakupiona u gutexa ! Proszę o rady z góry dzięki, reszta sprzętu jak w podpisie ;)

no wlasnie ja tez u gtexa kupiłemteraz czekam na paczke, w ile do ciebie doszła??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tez kupilem te hynixy u Gutexa (2x512) i nie mam zadnych problemow narazie z nimi !! Kreca sie bez problemow na 250 i na pewno to nie koniec !! Musze jeszcze jakies chlodzenie na proca zapodac !! :D

Pozdro !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tez kupilem te hynixy u Gutexa (2x512) i nie mam zadnych problemow narazie z nimi !! Kreca sie bez problemow na 250 i na pewno to nie koniec !! Musze jeszcze jakies chlodzenie na proca zapodac !! :D

Pozdro !!

spoko moje leza na poczcie zobaczymy jutro ma odebrac kumpel bo z jego konta kupowałem jak nie to musze czekac do poniedziałku :( łeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee zobaczymy mam nadzieje i wy tez miejcie ze odbierze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozdro !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To i ja sie pochwale GUTEX sprzedaje dobre pamieci naprawde dobre, mam ustawione na asrocku fsb 170 timmings 2-2-2-6 właczony tryp PERFORMANCE i wymiata jak na asrocka :) pamiec jest OK :) inni sie moga smiac tam z osiagów ale asrock juz taki jest i tak duzo na nim pociagnałem dzieki tym ustawieniom wynik w 3dmarku podkoczył o ponad 500 pkt!!

polecam zakup u GUTEXA ja chyba jeszcze dokupie u niego

UPDATE

Do ilu moge podciagnać hynixy w VOltach??? ile dal nich bezpieczna bariera bez radiatorów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam takie pytanko: Czym się różnią hynixy oznaczone CT a BT ??? Czy ktokolwiek to wie ???

CT to nastepna generacja tych pamięci, tyle tylko wiem. Ogolnie mało o nich w necie, ale nie znalazłem zadnych negatywnych opinii o tych ramkach. Co wiecej jeden koles (w Kanadzie chyba) kupil 8 sztuk 256Mb CT i kazda szła na 275MHz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

też sie zastanawiam nad tym ramem od neobit, cena spoko (ja za swoj ram dalem z rok temu 350zł) tylko sie boje czy on nie jest jakas lipa, i czy sie nie pogryzie z moim (HYMD264 646B8R-D43)

a tak wogule to czemu ram tak staniał? i jak prognozy na powiedzmy wiosne? nie zdrozeje? moze stanieje? 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja powinienem miec jutro ten ram z neobitu za 249zł od tego koleśa także powiem co i jak

Mopze to jest lipa chwila prawdy bedzie jutro chyba ? o ile będe je miał

Zawsze mam jakoś pecha no zobaczymy co to bedzie tym razem

mowa o HYNIXACH z końcówką CT

Jak mogły by iśc chodżby na 240 fsb to byłbym bardzo happy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja już mam HYNIXY

powiedzice macied problem ze zmianą timmingów jakie timmingi polecacie na fsb200 ?

Za cholere nei moge odpalić kompa na CL 2 ani CL 2,5 wiem moze ktoś co czeba ustawić ?

Jak ja zmienie timmingi z domy slnych na jkaieś inne komp nie wstaje co to oznacza ??

HELP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja już mam HYNIXY  

powiedzice macied problem ze zmianą timmingów jakie timmingi polecacie  na fsb200 ?

Za cholere nei moge odpalić kompa na CL 2 ani CL 2,5  wiem moze ktoś co czeba ustawić ?

Jak ja zmienie timmingi z domy slnych na jkaieś inne komp nie wstaje co to oznacza ??

HELP

To może jakieś lipne nadeszły te Hynixy :lol:

A tak powaznie to pobaw się napięciami, może to tylko kwestia lekkiego zwiększenia napięcia.

U mnie Hynixy przy fsb 200 działały 2-2-2-6.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam juz CT-D43 2 x512 , na razie udało mi sie odpalic je na 210MHz w dualu (timingi - 2,5-3-3-11 @2,8V , bios Taipan d26 C). To nie wróży nic dobrego :(

Cpu-z pokazuje jako manufacturer cos takiego: 7F7F7FD6000000. Dziwne chyba powinno być Huyundai.

Banki obsadzilem ostatni i przedostatnio od prawej - chyba dobrze?

Everst pokazuje ze producentem jest jakis Jade Star Tech. :( Czyżby podróbki te Hynixy?

Dziwne jest też to że pamięci nie mają naklejek Hynixa. Tylko jakis żółty sticker z data (pewnie sticker ze sklepu)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyjąłem jedną kość i dalej testuje, może któraś jest walnięta.

230MHz (2,5-3-3-11 @3V) stable -chyba ;)

Next:

250MHz (3-4-4-11 @3V) na razie dziala juz 8 minut prime

Nie wiem czy bezpiecznie jechać dalej bo na mosfetach nie mam zadnych radiatorow, choc lekko je owiewa Si-97, a na Zalmana na NB dalem nawiew 80mm wiatrakiem

-----

ehh brakuje mi napięć juz :( na 250 sie skonczylo, 255 juz daje bledy w prime. Luzować dalej timingi ? Warto?

kurde troche mnie zastanawiaja te pamiatki, maja takie sliskie chipy jakby byly polerowane, moze to wcale nie sa hynixy tylko wytarli napis i nadrukowali Hynix hmm

update

250 jednak nie ida, po 30 minutach error w prime.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dual 2x512 CT sprawdzilem chodzi "stabilnie" (" bo nie mam dzis czasu na dluzsze testowanie) 200MHz 2-3-3-11 @2,78V

Pytanie do wyjadaczy ;) Co o tych pamięciach sądzicie? Czym można wytłumaczyć brak naklejki Hynixa na kosciach?

Wyniki testów z Eversta (dual-200MHz)

Odczyt z pamięci : 2934

Zapis do pamięci: 1120

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dual 2x512 CT sprawdzilem chodzi "stabilnie" (" bo nie mam dzis czasu na dluzsze testowanie) 200MHz 2-3-3-11 @2,78V

Pytanie do wyjadaczy ;) Co o tych pamięciach sądzicie? Czym można wytłumaczyć brak naklejki Hynixa na kosciach?

ja tych CT nie kupie mi to wyglada na podrube

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tych CT nie kupie mi to wyglada na podrube
dokładnie, ram w sumie ok jak sobie chodzi na 200Mhz przy takich timingach no ale dla hynixa nie ma granic! hynix to hynix! (8J, 8R)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi