MaciekCi Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 Dobra.. mój problem polega na tym że : -Mogę ustawić FSB na max 210 bo dalej nie wstaje (np. 211 czy 212) -Nie wstaje nawet po podniesięciu napięcia które wynosi max 1.6V -Nawet po zmianie timingów nic nie rusza... -Po zmianie napięcia Ramów też nic nie rusza -Nowego biosu do mojej płyty głównej niema Config : Intel Pentium 4 3.0Ghz Kingstone 400Mhz 2x256MB CL 2.5 Timingi -> 8-3-2-2.5 Timingi moge : -8/7/6/5 -4/3/2 -4/3/2 -2/2.5 Reszta w podpisie AHA -> Mój bios .. nie da się ustawić asynchro :lol: pozdrawiam P.S. Proszę bez zbędnych komentarzy... typu "eee mówiłem Intel to badziew" czy " kup se hynixy" czy taki coś... Pozdro For ALL :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barty Opublikowano 14 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2004 jest cos takiego na tym forum jak overclocking faq 1. zmien cooler np na zalmana 7000 2. zmien paste na ceramiczna 3. doprowadz chlodne powietrze do obudowy = 2 wiatraki we i wy 4. timingi ustaw na 2,5/3/3/8/8 5. zmien napiecie na pamieciach np. do 2,85 6. napiecie na procu ustaw na auto, post na podkreconym i tak sie pokaze, najwyzej winda sie nie wczyta i wtedy zmieniasz o kroczek, i tak do bolu, az bedzie stabilny 7. powodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ravcik Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 Wpierw zmień chłodzenie proca na coś bardziej wydajniejszego, bo BOX-owy cooler raczej sie do tego nie nadaje, najlepiej to walnij sobie WaterCooling albo jak sugeruje przedmówca Zalmana 7000 ( sam tesh go posiadam )wtedy mozesz kręcić.Skoro asynchro nie mozesz kręcić to podstawa to pamięci bedą szły 1:1 z FSB. Obniz timingi na nich do najniższych (najgorszych) z tego co piszesz to chyba 8 - 4 - 4 - 2,5, ustaw napiecie do 2,9 V, i lec wtedy z FSB powoli w góre.Oczywiście nie zapominaj o napięciu na procku do 1,700 mozesz spokojnie ladowac na powietrznym chlodzeniu powyzej to tak jak juz pisalem WC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zark7 Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 MaciekCi, czy MSI 865P-Neo ma blokade agp/pci? zdaje sie, ze twoje problemy z o/c moga bys spowodowane nadmiernym przetaktowaniem nie procesora czy ramu (fsb 210mhz to koncu niewiel ponad norme :) ), ale ktorejs z kart (wlaczajac w to grafike) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...