Macho Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 Witam Posiadam monitor lcd medion 18cali I ciekawi mnie jedno max rozdzielczosc to 1280x1024 i wtedy obraz jest na cała powierzchnie matrycy(czy jak to nazwac) ale kiedy wezme mniejsza powierzchnia sie zmniejsza :( im mniejsza rozdzielczosc tym mnijesze okienko.Dlaczego tak jest? Posiadam opcje Expand ale kiedy ja wlacze to obraz sie powieksza na max ale jakos jest krytyczna czcionka w windowsie jest taka krzywa i wogole ledwo mozna sie odczytac. Nie posiadam zadnego programu do monitora ani sterownikow bo nie moge znalesc do tego monitora czy u was tez tak jest? Moze ktos wie skad znajde sterowniki/program do tego monitora oto jego dane: Medion Model No. PD-90FA1 Product Code PD-90FA1N Chassis No 00 Serial No 036B0004 Pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp1mta Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 --- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macho Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 No szkoda:( A jakie to sa ustawienia? pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsaint Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 A wciśnij przycisk autokalbracji w monitorze :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 Rozne modele roznie realizuja zmiane rozdzielczosci na nizsza od fabrycznej - roznie skaluja obraz. Medion to high endu nie nalezy raczej, wiec moze to robic w nieco koslawy sposob. Generalnie na kazdym monitorze LCD obraz stanie sie mniej ostry po przeskalowaniu i w rezultacie tego straci na jakosci. Jedne monitory moga to robic lepiej a drugie gorzej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 moze pokombinuj z tym softem online: http://www.monitorsdirect.com/toolkit/index.shtml Ew. drivery do karty graficznej. Ogolnie w windows to chyba najlepiej pracowac w natywnej rozdzielczosci. Swoja droga to troche dziwne zachowanie :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 Ja mam podobnie na notebook'u Dell'a. W nizszych rozdzielczosciach niz 1024x768 moge wybrac albo caly ekran ze skalowaniem, albo pomniejszone okno (wtedy 1 pixel to 1 pixel bez skalowania). Generalnie staraj sie uzywac tylko w natywnej rozdzielczosci, tyko z koniecznosci uzywaj nizszych (np w filmach, niektorych grach). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macho Opublikowano 14 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2004 A wciśnij przycisk autokalbracji w monitorze :wink: Nie mam nic takiego chodz o opcje ktora rozciaga obraz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macho Opublikowano 14 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2004 moze pokombinuj z tym softem online: http://www.monitorsdirect.com/toolkit/index.shtml Nie rozumiem tej strony niestety angielskiego sie nie ucze :( Ew. drivery do karty graficznej. posiadam radeona 9200 128bit Ogolnie w windows to chyba najlepiej pracowac w natywnej rozdzielczosci. Swoja droga to troche dziwne zachowanie :/ nie rozumiem o co chodzi z ta natywnej rozdzielczosci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...