erio Opublikowano 14 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2002 Pliz zadaj sobie troche trudu, przeczytaj to i dodaj opinie ... (moderator prosze zostaw ten topic jeden dzien ... w poniedzialek go daj na osla laczke(nawet tam nie zagladam) ... ale niedziele niech posiedzi na podkrecaniu ... plizz > Prosze wiec mi nie wciskac kitu ze spalilem procka zle nakladajac radiator bo nawet bez > radiatora i wiatraka procek moze sobie pochodzic kilka miut bez ryzyka > spalenia. Poza tym uwaza pan ze procekbyl w porzadku przed wyslaniem??? Moze > i byl ale czemu w takim razie dostalem go z lekko bo lekko ale wygietym > jednym bolcem? Nie podoba mi sie takze ta sytuacja w szczegolnosci ze chodzi > tu o moja kase. Radze sie jeszcze raz zastanowic. Po pierwsze chodzi tu o naszą kase .... moją i pańską ... a po drugie wlasnie wysylam powyzszy fragment panskiego maila na grupe dyskusyjną pl.comp.pecet oraz na forum www.tweak.pl ...w wolnej chwili proszę zobaczyc odpowiedzi ludzi na twierdzenie "bo nawet bez radiatora i wiatraka procek moze pochodzic kilka minut bez ryzyka spalenia " Po panskiej odpowiedzi jestem sklonny przypuszczac ze rzeczywiscie nie zalozyl pan radiatora i spalil procesor ... a w takim razie nie obawiam się policji ... proszę zrobić co uważa pan za stosowne ...ja biorę się za studiowanie regulaminu allegro ... PS. Jezeli nadal obstaje pan przy swoim to proszę przyłożyc palec do jądra jakiegos procesora powyżej 1 Ghz ( niekoniecznnie, wystarczy 300Mhz chyba) i wlączyc zasilanie. Gdzies czytalem ze ktos tak experymentowal ... tylko proszę urzyc innego procesora niz panski nowy nabytek. PPS. Jak pan mysli dlaczego w ogłoszeniu na allegro napisałem , cytuję "Duron 1.2 sprzedam krakow ... Preferuje odbiór osobisty z przetestowaniem go u mnie" PONIEWAZ NIE CHCIALEM TEGO TYPU PROBLEMOW I REKLAMACJI, ale jako ze zaoferowal pan przedplate na konto ktorego to rozwiazania nawet nikomu nie sugerowalem (mialo byc z reki do reki po sprawdzeniu procka (szczeze mowiac to nie mysalem ze znajde kupca na procesor ktory nowy kosztuje 190 zł dzisiaj w www.pcprojekt.pl za 190 zl bo tyle pan zaoferowal!!!!, proc BYL U MNIE W KOMPIE BO JAK BYM SPRZEDAWAL SPALONY TO BYM NIE RZĄDAL TAKIEJ SZALONEJ CENY JAK 180 zl !!!!! tylko np 140zł = wiecej potencjalnych klientów no nie ?????) a tak to przyznam ze ja panu nie wierze a pan mi nie wierzy i kolo sie zamyka ... Ernest Reszta rozmowy: > > > Witam bylem z prockiem w serwisie aby go sprawdzili i nie podoba mi sie > co > > powiedzieli a powiedzieli ze jest uszkodzony a co lepsze spalony. Wynika z > > tego ze wyslal mi pan swiadomie zepsutego procka albo ze w serwisie z niez > > nanych mi niestety powodow robia mnie w konia :( Dlatego tez prosze o prze > > lanie spowrotem kwoty 200 zl (koszt procka + koszt wysylki) na moje konto > > > > > > AXXXXX XXXXXXXX > > > XXXXXX > > > XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX (sorry, niechcąco) > > > > > > Oczywiscie kiedy tylko kasa naplynie odsylam procka i wystawiam pozytywa > > za mimo ze nie udana do konca tranzakcje to za uczciwosc i honorowosc. > > > > > > Pozdrawiam > > > Volrath > > > > > > P.S Prosze o szybki kontakt. > > BZDURA > > > > Prosze podac numer telefonu zadzwonie do pana , moj numer 606 388 854 ... > > procesor byl w pelni sprawny jak go wysylalem . Komputer w tym procesorem > w > > srodku chodzil jako brama internetowa w mieszkaniu studenckim prawie non s > > top. Wylaczylem komputer, zdjalem radiator (nie zrobilem tego w odwrotnej > > kolejnoisci przeciez !!!) i sprawdzilem czy zdejmujac radiator nie ukruszy > > lem procka (bo pomimo ze robilem to super ostroznie taka mozliwosc zawsze > > istnieje) zeby sie upewnic ze moge wyslac w pelni sprawny nieukruszony tak > > jak w umowie processor. Procesor byl caly. Wiec wyslalem go do pana. Przyp > > uszczam ze pan tez sie upewnil ze rocesor jest caly, nieukrszony zamin go > > pan wlozyl do komputera. Moja teoria. Pan zle zalozyl radiator, i w chwili > > gdy pan wlaczyl komputer spalil pan Procesor. Innego wytlumaczenia NIE MA. > > > > Nie mam ani jednego negatywu, i nie spodziewalem sie ze po tej tranzakcji > > takowy otrzymam . Jestem niezadowolony z calej tej sytuacji a juz na pewno > > swiadomie jej nie sprowokowalem. Nie wysylalem swiadomie spalonego proceso > > ra. Po tym jak wyjalem processor i wyslalem go do pana, kupilem Athlona XP > > 1600+ poniewaz nie mialem processora. moge wyslac panu kopie paragonu za A > > thlona 1600+ na 320 zł ze sklepu Rodan z datą z Srody, dnia kiedy wyjalem > > procesor z mojej plyty glownej i kupilem nowy. Durona wyslalem w czwartek, > > bo mialem problem z adresem... > > > > Niestety jako ze jestem przekonany o mojej niewinnosci ... a jako ze prces > > ory nie zwykly sie palic w czasie tranportu, to równiez o Pana winie, pien > > iędzy nie moge zwrócic. > > > > Przykro mi ze tak wyszlo ... > > > > Pozdrawiam > > Ernest Nowak > > > > PS. 29 wrzesnia bede w Warszawie odebrac brata z lotniska... z checią spot > > kam sie z panem i obejrze procesor. > W takim razie jestem zmuszony zwrocic sie do allegro w sprawie darmowego > ubezpieczenia co w konsekwecji prowadzi do podania pana na policje gdyz > procek jest uszkodzony i taki do mnie przyszedl. Radze sie wiec zastanowic > czy chce pan miec tego typu nieprzyjemnosci. Pana !!!3!!! pozytywne sa malo > warte gdyz ja mam pozytywnych 34 i takze zadnego negatywa. Prosze wiec mi > nie wciskac kitu ze spalilem procka zle nakladajac radiator bo nawet bez > radiatora i wiatraka procek moze sobie pochodzic kilka miut bez ryzyka > spalenia. Poza tym uwaza pan ze procekbyl w porzadku przed wyslaniem??? Moze > i byl ale czemu w takim razie dostalem go z lekko bo lekko ale wygietym > jednym bolcem? Nie podoba mi sie takze ta sytuacja w szczegolnosci ze chodzi > tu o moja kase. Radze sie jeszcze raz zastanowic. Koncówke przytoczylem dla jasnosci .... wypowiedzcie sie moi drodzy co myslicie o pierwszym cytacie na czerwono PS. moje maile są na niebiesko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CTD Opublikowano 14 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2002 IMHO patowa sytuacja niezaleznie od tego po czyjej stronie lezy wina, nie osadzam nikogo...ale jak wiemy durony/athlony a takze te nowsze z wbudowana dioda bez wiatraka i radiatora albo przynajmniej duzego radiatora spala sie momentalnie po wlaczeniu chyba ze plyta ma zabezpieczenie(vide ASUS A7V333) i sama sie wylacza zanim nastapi katastrofa...no to tyle Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Berti Opublikowano 14 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2002 To nie celek PPGA zeby mogl troche pochodzic bez wentyla. Durona nie mozna puscic bez wentyla, lub ze zle zalozonym wentylem bo sie spali. A lekko zgieta nozka nic tu nie ma do rzeczy. W AMD latwo sie je prostuje bez wiekszego ryzyka jej zlamania. Gosc spieprzyl sprawe i tyle. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Highlander Opublikowano 14 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2002 Pochwale sie ze sam spalilem rok temu Durona 800, zakladajac cooler Alpha (do Celeronow), po prostu mial za slaby docisk. ..moze ten facet zrobil cos podobnego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 14 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2002 to są właśnie uroki allegro. Sam miałem ostatnio tego typu nieprzyjemności. A z procesorami trzeba dubelt uważać ponieważ gdy kupuje go od ciebie jakiś lamer włoży do kompa źle zapnie radiator pstryk i po procesorze a wtedy oczywiście jest na nadawce bo on handluje popsutymi rzeczami!!!! Rozśmieszył mnie koleś mówiąc iż "bez radiatora procesor może chodzić kilka minut" może i może ale napewno nie AMD to procki, które słyną z szybkiego nagrzewania i wystarczy kilka sekund ba czasami nawet kilka setnych sekundy by go SPALIĆ. Takie coś przydarzyło się nawet tak doświadczonemu gościowi jakim jest Lisek który z takowym sprzetem ma doczynienia na codzien. Wiele razy spotkałem się tez z sytuacjami kiedy to procek palił sięw momencie wlaczania power'u kompa z powodu nienalezytego obchodzenia sie z nim (źle zapiety radiator lub nieprawidłowy radiator). W tym przypadku w pełni wierzę i jestem za erio!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 14 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2002 Prosze wiec mi nie wciskac kitu ze spalilem procka zle nakladajac radiator bo nawet bez > radiatora i wiatraka procek moze sobie pochodzic kilka miut bez ryzyka > spalenia. Poza tym uwaza pan ze procekbyl w porzadku przed wyslaniem??? Moze > i byl ale czemu w takim razie dostalem go z lekko bo lekko ale wygietym > jednym bolcem? Nie podoba mi sie takze ta sytuacja w szczegolnosci ze chodzi > tu o moja kase. Radze sie jeszcze raz zastanowic. Jej, jaki śmieszny człowiek :) Pewnie zjarał sam CPU i teraz będzie się upierał... ja jak sprzedawałem Athlona XP jakiś czas temu, to odbiór osobisty i pokazanie że działa przy kupujących.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronek2000 Opublikowano 14 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2002 Ja swojego durona 800 spaliłem przez źle dociśnięty radiator w ciągu ok. 5 sekund. Nie chciało mi się zapinać radiatora do szybkiego testu i dociskałem go ręką - nie wystarczająco mocno. Duron ma takie 4 gąbki w rogach i na nich opierał się radiator, a nie na rdzeniu. Szczyt głupoty! :oops: To tyle na temat tego, że procesor może chodzić bez radiatora. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 14 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2002 Z resztą spalić AMDka to nic trudnego... Po niezalozeniu radiatora CPU popracuje z ... 5 sekund maksimum, później padnie... chociaż może i tutaj przesadzam. Ja bym sie z kolesiem sądził, heh... nie lubie jak ktoś chce mnie wycyckac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 14 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2002 Ja bym go tam walnąl z zębt bo koles cos tu chyba kity wciska...Spalil sprzet i teraz głupa rżnie:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k2 Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 Mam dwie kweste. pierwsza: Wydaje mi sie ze racja lezy po twojej stronie, ale kto wie.... to bardzo ciezka sytuacja, i do konca nie dowiemy sie co sie stało. Moja teoria, nuzka wygieła sie poczas transportu [starszne :) ] a gosci spalił proca bo zle załozył radiaotor lub go nie założył. Postaw sie tez na miejscu goscia, płaci 200zł i okazuje sie ze proc nie działa, a ze byc moze nie za sie za bardzo na hardware [jezeli chodzi do serwisów], wiec naturalna rzecza jest ze biorac pod uwage jego nieznajomosc srzetu, uwaza ze jest to tylko i wyłacznie twoja wina. po drugie: w/g mnie bardzo nieelegancki sie zachwałeś podajac dane osobowe i numer konta tego człowieka. Nie wiem czy to chroni jakas ustawa, ale ja bym tego nie podawal, bo po co, a i on z tego powodu moze sie oburzyc, ze wszem i wobem rozpowszechniesz jego dane na forum. takie jest moje zdanie na ten temat, moge sie jesze mylic bom młodym jest. poz i zycze powidzenia w sprawie. Fajnie by było jakbys napisał na forum albo mi na pirv jak sie cała sprawa skonczyła. p.s. czemus ie tak tym zainteresowałem, bo sam handluje na allegro.pl od 2 lat, i nigdy nie przydarzyła mi sie taka sytuacja. Chce wiedzec jak to sie skonczy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Berti Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 jesli procek mial stickery dystrybutora, to niech gosciu zrobi zdjecie tego proca. powinny byc przypalone. W obecnosci kuriera ma prawo sprawdzic zawartosc i stan zakupionego towaru. A wynika z tego ze proc musial byc z wygladu oki skoro nic nie wspomina nic o protokole szkodowym, czyli sam go spalil. Moze to troche hamskie podejscie, ale bez protokolu szkodowego, gosc nic nie jest w stanie zrobic. Moim zdaniem to odbiorca zmartwil procka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 Przeczytalem, ale nie chce sie ustosunkowac do calej sprawy, lecz zwrocic Ci uwage zebys usunal z postu dane osobowe i numer konta osoby z ktora handlowales(a przy okazji numer swojej komorki - no chyba, ze lubisz ja wszystkim i wszedzie podawac). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nogal Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 moim zdaniem racja jest po Twojej stronie , widać ze gość który to kupil w ogóle nie zna sie na rzeczy ... sama cena jaką zapłacił za procka jest śmieszna ... moim zdaniem wygląda to na zwykły kant. Nie umie nawet założyć dobrze radiatora - ten smród co wtedy poczuł to napewno nie były jego wiatry ... :lol: Z tą nóżka to naprawde straszna sprawa 8O To jak zauważył że była zgieta nóżka 8O , to mógł odrazu odesłać procek, bez sprawdzania (taka poważna awaria odrazu powoduje zdewastowanie procka :lol: ). Źle zrobiłeś umieszczając jego dane na forum .... tak się nie robi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^NiuNiek^ Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 > Prosze wiec mi nie wciskac kitu ze spalilem procka zle nakladajac radiator bo nawet bez > radiatora i wiatraka procek moze sobie pochodzic kilka miut bez ryzyka > spalenia :lol: (pochodzic to se moze P4 , 486 lub celek 300). Poza tym uwaza pan ze procekbyl w porzadku przed wyslaniem??? Moze > i byl ale czemu w takim razie dostalem go z lekko bo lekko ale wygietym > jednym bolcem? Nie podoba mi sie takze ta sytuacja w szczegolnosci ze chodzi > tu o moja kase. Radze sie jeszcze raz zastanowic. AMD sie grzeja jak cholera i niema mozlivosci puscic durnia czy athlona bez chlodzenia , procesor sie sfajczyl wiec sprawy niema Panie Adrian O. cierpi pan za wlasna glupote , tyle na ten temat , jak sie pan nie zna na sprzecie to polecam servisy kekekekeke :twisted: lamerstwo sie nieublagalnie szerzy :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 Hej. Nie doczytałem się tego w liście więc mam parę pytań. Czy procesor był na gwarancji? Jeżeli jest spalony, a nie fizycznie uszkodzony, to powinna zostać uznana gwarancja. Drugie pytanie, to znacznie ważniejsze. Czy człowiek po nabyciu procesora, natychmiast zaniósł go do serwisu? I tam kazał sobie zamontować? Nie? Czyli, że próbował sam to zrobić? A czy ma on odpowiednie uprawnienia? Nie? No to przykro mi, ale wina leży po jego stronie. Po prostu, jeżeli nie ma odpowiednich kwalifikacji, nie powinien się za to zabierać, bo może go uszkodzić, a Ty jako sprzedawca nie możesz być odpowiedzialny za brak rozsądku i świadome uszkodzenie procesora. Jeżeli natychmiast zawiózł go do serwisu, żeby tam mu zamontowali, to niech serwis wystawi odpowiednie zaświadczenie, że procesor przed i po sprawdzeniu był uszkodzony, z pieczątką i podpisem odpowiednio wykwalifikowanego serwisanta. Jeżeli takiego dokumentu Ci nie przekaże, to nie możesz brać odpowiedzialności za czyjś błąd, przecież nie wiesz, czy ten człowiek założył to sam, dał swojemu dziecku do zabawy, czy tak jak sam mówi założył na kilka minut bez radiatora. Sprawą nadrzędną jest gwarancja. Jeżeli takową posiada, to należy się zwrócić do gwaranta, jeżeli nie posiada, to użytkownik, który nabył procesor powinien był udać się z procesorem do serwisu, i tam sprawdzić go (na swoją odpowiedzialność) i otrzymać zaświadczenie, że a) procesor jest sprawny b) procesor jest i był uszkodzony, zanim znalazł się w serwisie c) procesor został uszkodzony w serwisie, podczas zakładania za co odpowiedzialność przyjmuje klient (ode mnie kiedys wymagali takiego oświadczenia, jak im zaniosłem płytę główną i procesor (obie po gwarancji i niesprawdzone) Przecież teraz nikt nie sprawdzi, kto uszkodził procesor, a serwis rozwiął by taką wątpliwość, co prawda kosztem kilkudziesięciu złotych, ale moglibyście powiedzmy pokryć te koszty po połowie (po 25zł na łebka to chyba nie jest złe rozwiązanie?) niestety, jest już za późno. Allegro jest miejscem sprzedaży, ale z uwagi na brak kontaktu osobistego nie zawsze można ufać drugiej osobie "na słowo", gdyż wychodzą takie kwiatki. Powtarzam, wina leży po stronie użytkownika, że próbował sam zakładać niesprawdzony procesor, i nie pomyślał, że jak go uszkodzi, to nie będzie wiadomo czy był uszkodzony, czy sam to zrobił przed chwilą. Odnośnie stwierdzenia, że "PRCESOR MOŻE POCHODZIĆ KILKA MINUT BEZ RADIATORA" jest to wierutna bzdura, i absolutnie nie wolno zakładać procesora, bez odpowiedniego chłodzenia. ZAINTERESOWANYCH ODSYŁAM DO SERWISU TOM'S HARDWARE GUIDE, GDZIE PRZETESTOWANO DZIAŁANIE ATHLONÓW I DURONÓW BEZ RADIATORA, A NA DOWÓD ARTYKUŁU JEST DO ŚCIĄGNIĘCIA FILM! link: http://www17.tomshardware.com/cpu/01q3/010...0917/index.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bLaSterD Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 hehehe ten koles to powinien do lekarza... celek moze pochdzic bez radiatora... te nowe via tez mogą... ale nie do cholery takie kaloryfery jak AMD ;) Prawda jest taka ze nawet Via ma miec radiator... A jak ktos jest ... to niech traci... To tak jak by sobie spieprzył tualtina chcac zrobic moda pod BX'a i szedl do serwisu ze nie działa ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 Jeszcze jedna, ważna rzecz, do Ciebie, czy możesz skreslić uszkodzenie procesora w transporcie? (dobrze opakowany, nie uszkodziłby sie nawet jakby spadł z paru metrów, i ktoś na nim usiadł). Wystarczy sztywne pudełko tekturowe (np: po CD) specjalna folia zabezpieczająca procesor, szczelnie zamknięta i porządnie upakowane czymś miękkim pudełko. Ważne jest, żeby uszkodzenie przy transporcie można spokojnie wykluczyć i klient nie mógł twierdzić, że procesor przyszedł pogięty, inaczej niż bezpodstawnie. Informacja do klienta: w tym przypaku, powinieneś był się zabezpieczyć, otwierając przesyłkę w obecności kuriera/ pracownika poczty, pstryknąć fotkę procesora, najlepiej na tle gazety z datą, oraz wziąć pisemne zeznanie kuriera, że to co widział faktycznie pasuje do zdjęcia na fotce i był obecny przy otwieraniu, na prośbę użytkownika. Wiem, ze to brzmi idiotycznie gdyż zwykle się tego nie robi, ale w przypadku procesorów, które łatwo się psują i kruszą, w dodatku zakupowanych w innym mieście, bez gwarancji, trzeba się zabezpieczyć. Ja np. swój procesor też kupiłem na Allegro, ale od użytrkownika z Warszawy, żeby mieć lepszy kontakt, a sprzęt montował człowiek z uprwanieniami serwisanta. Ewidentnie sprawa jest przegrana, gdyż nie zabezpieczyłeś się zawczasu, a zdjęcie i oświadczenie kuriera kosztowałyby Cię dosłownie parę złowtych za kliszę i aprarat choćby pożyczony... Naprawdę mi przykro, sam nie byłbym szczęśliwy i nie wiem czy bym był przygotowany na takie kroki ostrożności, ale to już sprawa indywidualna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^NiuNiek^ Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 cyt:ZAINTERESOWANYCH ODSYŁAM DO SERWISU TOM'S HARDWARE GUIDE, GDZIE PRZETESTOWANO DZIAŁANIE ATHLONÓW I DURONÓW BEZ RADIATORA, A NA DOWÓD ARTYKUŁU JEST DO ŚCIĄGNIĘCIA FILM! mozesz podac linka? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 Proszę bardzo link do Angielskiej stron THG: http://www17.tomshardware.com/cpu/01q3/010...0917/index.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^NiuNiek^ Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 Proszę bardzo link do Angielskiej stron THG: http://www17.tomshardware.com/cpu/01q3/010917/index.html thx :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 JA ODPALIŁEM KIEDYŚ DURNIA 650MHz NA WIATRAKU OD PENTIUM I I UDAŁO MI SIĘ WEJŚĆ DO BIOSU!!!! ZANIM STOPIŁ SIĘ WIATRAK(ODPALAŁEM BEZ RADIATORA) I KOMP ZWISŁ NA SZCZEŚCIE ZDĄŻYŁEM W CIAGU TYCH 5-10 SEC WYCIĄGNĄĆ KABEL OD ZASILANIA:) A TO BYŁ 650!!! I TO Z WIATRAKIEM:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvM Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 Moim zdaniem gość ma marne szanse aby odzyskać kasę. Owszem możę trochę na bruździć jeśli będzie uparty, ale nic poza tym. Kilka faktów. 1 Wykazujących "dobrą wolę" sprzedającego. Deklarowanie możliwości sprawdzenia procesora u siebie. Poszlaka w postaci zakupu nowego procka w dniu wysłania "starego" 2. W zasadzie brak poszlak i dowodów wykazujących złą wolę. Owszem można sobie ułożyć historię taką " Erio znalazł chętnego frajera, któy mu zapłacił, w między czasie jego kumpel powiedział mu że spalił swojego procka, dogadał się z kumplem i zamiast swojego sprawnego procka wysłał spalonego" Historii tego typu można jendak wymyślić sporo, a nie ma ŻADNYCH przesłanek, że jest ona (czy inne prawdziwa). Jeśli sprawa trafi na Policję, to oni teoretycznie powinni sprawdzać tego rodzaju rzeczy w praktyce pewnie machną ręką po spisaniu zeznań. 3. fakty wskazujące na zniszczenie procesora przez kupuijącego. - samodzielny montaż przez osobę nie wykwalifikowaną - kupujący wykazał swoją niewiedzę w dziedzinie informatycznej poprzez wylicytowanie ceny rynkowej nowego procesra, oraz stwierdzenie o niemożliwosci spalenia procka przy jego kilkuminutowej pracy bez coolera, ten procesor nie wytrzyma nawet jednej minuty bez chłodzenia. 4. fakty świadczące za roszczeniami kupującego - pozytywne komentarze na allegro. Niestety jest to słaby argument, bo jak się domyślam dotyczą one innych towarów niż procki AMD. W zasadzie gdybym to ja sprzedawał, to olałbym sprawę i czekał na rozwój wydarzeń. W najgorszym wypadku najprawdopodobniej dojdzie do usunięcia konta z allegro i wezwania na policję. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 cyt:ZAINTERESOWANYCH ODSYŁAM DO SERWISU TOM'S HARDWARE GUIDE, GDZIE PRZETESTOWANO DZIAŁANIE ATHLONÓW I DURONÓW BEZ RADIATORA, A NA DOWÓD ARTYKUŁU JEST DO ŚCIĄGNIĘCIA FILM! mozesz podac linka? Dokladnie,tam procki AMD palily sie w kilka sekund,wiec nie ma co tu mowic o minutach,to bzdura. Jestem za Erio. Koles musial cos spieprzyc,bo za czesto powtarza,ze moga chodzic bez radiatora itp. Mogl sam nie zakladac tylko od razu dac do sprawdzenia. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturnow Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 hmmm moze podaj mu link do filmiku gdzie tom' hardware serwis pokzuje co sie dzieje z AMDkiem po zdjeciu radiatora, ten koles to jakiś palant, pochodzic spokojnie bez radiatora to moze P4 ale nie Duron :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuki83 Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 o ile wiem to temperatura duronow i Athlonow wzrasta do 300'C w ciagu okolo 5sek wiec , gdzie tu te minuty pracy bez radiatora , to jest poproistu smieszne , pamietam jak kiedys skladamem kumplowi kompa na duronie 800 i zapomnialem podpias wentylator na radiatoze , radiator zrobil sie goracy w bliskawicznym tempie. celeron owszem moze pracowac bez radiatora , Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 A wedlug mnie koles cos kombinuje. Napisal ze odesle procka jak kasa wplynie spowrotem na jego konto. Moze procek jest dobry i gosciu swiruje jarzabka ze jest spalony. Ty mu odeslesz kase a on Ci nie odesle procka i bedzie mial za friko. Ogolnie cos tu smierdzi (spalenizna?) i to mocno. Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuki83 Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 ten gosc to jest naprawde CHORY , ja nawet pozna pie****ic takie glupoty , predzen ty mozesz go podac na policje ze oskarza cie ze sprzedales mu niesprawny sprzet a nie on ciebie , no kurna smiesznyyy , ja to powiem znajomym to bedo kladli sie ze smiechu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erio Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 Przeczytalem, ale nie chce sie ustosunkowac do calej sprawy, lecz zwrocic Ci uwage zebys usunal z postu dane osobowe i numer konta osoby z ktora handlowales(a przy okazji numer swojej komorki - no chyba, ze lubisz ja wszystkim i wszedzie podawac). Sral pies moją komórke ... kogo stac na dzwonienie na nią ;) Ale bardzo mi przykro ze nie usunąłem danych pana A.O. zanim upublicznilem sprawe. Swój błąd już poprawiłem, a tutaj zamieszczam swoje publiczne przeprosiny. Troche winy ponosi późna pora publikacji tej wiadomosci. Jeszcze raz przepraszam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 Prosze wiec mi nie wciskac kitu ze spalilem procka zle nakladajac radiator bo nawet bez radiatora i wiatraka procek moze sobie pochodzic kilka miut bez ryzyka spalenia. Ja myślę, że nie masz co się martwić erio. Ten tekst wszystko wyjaśnia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erio Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 A wedlug mnie koles cos kombinuje. Napisal ze odesle procka jak kasa wplynie spowrotem na jego konto. Moze procek jest dobry i gosciu swiruje jarzabka ze jest spalony. Ty mu odeslesz kase a on Ci nie odesle procka i bedzie mial za friko. Ogolnie cos tu smierdzi (spalenizna?) i to mocno. Pozdro Dexter Wątpię zeby to byl jakiś wałek, chyba ze koles jest wybitnm psychoiogiem i szachistą. Pamietajmy ze ma 34 pozytywy na allegro, i ze to on mi zaufał, wyslal mi pieniądze, a dopiero potem ja mu procesor ... Ja tez ufam ze jak bym wplacil mu pieniadze na konto, to dostalbym od niego procesor, tyle ze nie moge sie na to zgodzic bo ja wysylalem zarombisty proc chodzacy na 1333Mhz bez porniesionego Vcore itd ... pamietacie go z mojego podpisu zresztą, a on odesle mi procesor ktory wg. mojego mniemania on uszkodzil. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...