k2 Opublikowano 14 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2002 Mam kilka pytań co do napiecia cpu na MoBo. Jak to jest z tym napieciem. Czemu ufac, porogramom software i czy biosowi. Mam płyte asusa P4S533 i moge ustwaic napiecie od 1.5V do 1.7V. Ale niezaleznie od tego jak to ustawie i zatwierdze, monitoring pokazuje mi 1.55V. Jedyne co mi pomogło to zworka na płycie która niby daje napiecie o 0.2V up. I rzeczywiscie dała do 1.62V. [Nie bede juz tu sie rozpisywal ile na tym zyskał mój overclocking] Stąd moje pytanie: JAK PODNIESCI NAPIECIE NA CPU DO NP 1.7V? I JAK TO W OGÓLE DZIAŁA, Z JA PODNOSZE W BIOSE, A NAPEICIE JEST CIGLE TO SAMO? Miło by mi było jakby odezwali sie posiadacze tej płyty. :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kane Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 Uzywasz Asus PC Probe ? Jaka masz wersje biosu ? U mnie jest ok, ustawiam w biosie 1.6V, w PC Probe pokazuje 1.6V (w idle troche ponad 1.6V, przy obciazeniu 1.6V). Ustawam 1.7V pokazuje 1.7V itd. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k2 Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 Uzywasz Asus PC Probe ? Jaka masz wersje biosu ? U mnie jest ok, ustawiam w biosie 1.6V, w PC Probe pokazuje 1.6V (w idle troche ponad 1.6V, przy obciazeniu 1.6V). Ustawam 1.7V pokazuje 1.7V itd. wersje ma ta co dostałem z płyta, nie uaktalniałem, bo po co? jak sie orentuje to te nwsze wersje daja mozliwosc obsługi celeronów. Ten rpgrogram zainstaluje i zobacze [nie lubie zasmiecac sobie dysku] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...