UbaBuba Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 witam ktora z plyt jest lepsza chodzi mi o bezawaryjnosc, o/c itp. ASROCK K7S8XE+ czy ASRock K7V88 - KT880 czytalem na forum o tych plytach ale nadal niewiem ktora z nich jest lepsza i bezawaryjna. Jedna ma dual druga nie lecz ta z dualem podobno to straszna kicha i gry 3d sie nie odpalaja moze mi ktos poradzic ktora mam zakupic z tych dwoch ? A i jeszcze jedno pytanko bo nigdzie nie znalazlem testow czy Sempron 2,5 jest lepszy/gorszy od Athlona XP 2500+ ? Moze ktos ma jakis tescik ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 ASRock K7V88 będzie szybszy od K7S8XE. Athlona XP 2500+ jest sporo szybszy od Sempron Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UbaBuba Opublikowano 14 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2004 No tak plyta ASRock K7V88 jest szybsza bo ma dual ale podobn ludzie mieli z nia problemy gier 3d nie mogli odpalac i 3d mark sie wieszal, a czegos takiego bym niechcial :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 14 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2004 To, że się komuś sprzęt z tym mobo wieszał się nie znaczy odrazu, że tobie też będzie. Przyczyn może być wiele: zasilacz, ram, k.graf, chłodzenie, sys, bo zupa była zasłona, ect... Z drugiej strony to nowa konstrukcja więc jakieś problemy może jeszcze są aczkolwiek nowsze biosy winny wszystkie wyeliminować. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elf_ Opublikowano 14 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2004 :D Mi tam 3d chodzi bez problemu na k7v88. W biosie nie ma zbyt wielu ustawień ( nie ma np. ustawień timingów pamieci - można tylko CL ustawić ) ale płytka stabilna i nie mam z nia jak na razie problemów. A to, że ktoś nie umie dobrać odpowiednich sterowników nie znaczy że płyta jest zła. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UbaBuba Opublikowano 14 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2004 A ja myslalem ze kazda plytka asrock z dualem ma takie problemy ale jezeli jest tak jak mowicie to super. Bardzo dziekuje za odpowiedzi to juz wiem ktora kupic mam :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 ASRock K7V88 będzie szybszy od K7S8XE. Athlona XP 2500+ jest sporo szybszy od Sempron Oczywista, jeżeli mając na myśli Athlona mówimy o Bartonie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UbaBuba Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 A byly nie-bartony 2500+ bo ztego co wiem nie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 A byly nie-bartony 2500+ bo ztego co wiem nie ;)Chyba nie było, ja tak tylko w kwestii formalnej aby doprecyzować. Semprony jak wyczytałem są na rdzeniu T-breda robione mają mniejszą L2 stąd są gorsze lub jak kto woli wolniejsze, choć niby oznaczenie 2500+ nawiązujące do mocy proców Intela powinno sugerować, że Sempron 2500+ i Barton 2500+ będą równie szybkie. mimo wszystko tak nie jest. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...