Skocz do zawartości
UbaBuba

ASROCK

Rekomendowane odpowiedzi

witam

ktora z plyt jest lepsza chodzi mi o bezawaryjnosc, o/c itp.

ASROCK K7S8XE+ czy ASRock K7V88 - KT880

czytalem na forum o tych plytach ale nadal niewiem ktora z nich jest lepsza i bezawaryjna. Jedna ma dual druga nie lecz ta z dualem podobno to straszna kicha i gry 3d sie nie odpalaja moze mi ktos poradzic ktora mam zakupic z tych dwoch ?

A i jeszcze jedno pytanko bo nigdzie nie znalazlem testow czy Sempron 2,5 jest lepszy/gorszy od Athlona XP 2500+ ? Moze ktos ma jakis tescik ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To, że się komuś sprzęt z tym mobo wieszał się nie znaczy odrazu, że tobie też będzie. Przyczyn może być wiele: zasilacz, ram, k.graf, chłodzenie, sys, bo zupa była zasłona, ect...

Z drugiej strony to nowa konstrukcja więc jakieś problemy może jeszcze są aczkolwiek nowsze biosy winny wszystkie wyeliminować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:D Mi tam 3d chodzi bez problemu na k7v88. W biosie nie ma zbyt wielu ustawień ( nie ma np. ustawień timingów pamieci - można tylko CL ustawić ) ale płytka stabilna i nie mam z nia jak na razie problemów.

A to, że ktoś nie umie dobrać odpowiednich sterowników nie znaczy że płyta jest zła.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A byly nie-bartony 2500+ bo ztego co wiem nie ;)

Chyba nie było, ja tak tylko w kwestii formalnej aby doprecyzować. Semprony jak wyczytałem są na rdzeniu T-breda robione mają mniejszą L2 stąd są gorsze lub jak kto woli wolniejsze, choć niby oznaczenie 2500+ nawiązujące do mocy proców Intela powinno sugerować, że Sempron 2500+ i Barton 2500+ będą równie szybkie. mimo wszystko tak nie jest.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...