Lisek Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 Może ktoś coś polecić? ACDSee w wersji 4 jakoś nie przypadło mi do gustu, a ten z Windows XP nie do końca już wystarcza... Zeby przeglądarka była niewielka i przejrzysta... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 tylko IrfanView stary ,rządzi ,szybka ,latwa w obsludze , mała ,od cholery pluginoow i ZA DARMO-same zalety !!!!!!!!!!!!! :D Polukaj sobie:) http://www.irfanview.com/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 tylko IrfanView stary ,rządzi ,szybka ,latwa w obsludze , mała ,od cholery pluginoow i ZA DARMO-same zalety !!!!!!!!!!!!! :D Polukaj sobie:) http://www.irfanview.com/ Oki, dzieki - zaraz zobacze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EDDY Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 jak nie podoba ci sie ACDSEE 4.0, to najlepsza bedzie wersja 3.11, jest znacznie szybsza od tej nowszej wersji, co do IrvanView, to jakies 2 lata temu uzywalem tego programu i jakos nie przypadl mi do gustu, ale przyznam sie, ze nie wiem jak teraz wyglada :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 Lisek tylko i wyłącznie IrfanView bardzo prosta przejrzysta i zarazem funkcjonalna przeglądara. ACDsee juz dawno wywaliłem i używam tylo irfana!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 Lisek tylko i wyłącznie IrfanView bardzo prosta przejrzysta i zarazem funkcjonalna przeglądara. ACDsee juz dawno wywaliłem i używam tylo irfana!!Kurcze, jakoś niezbyt mi się spodobała :( tzn. miałem problem, żeby wszystkie zdjęcia oglądać na pełnym ekranie (okno zmaksymalizowane) i fotka na środku - a ten mi uparcie ustawiał rozmiar okna do wielkości fotki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 Lisek tylko i wyłącznie IrfanView bardzo prosta przejrzysta i zarazem funkcjonalna przeglądara. ACDsee juz dawno wywaliłem i używam tylo irfana!!Kurcze, jakoś niezbyt mi się spodobała :( tzn. miałem problem, żeby wszystkie zdjęcia oglądać na pełnym ekranie (okno zmaksymalizowane) i fotka na środku - a ten mi uparcie ustawiał rozmiar okna do wielkości fotki... Musisz wyłączyć "View>Fit window to image" (ustaw wielkość okna do wielkości obrazu) i włącz "View>Do not fit anything" lub "View>Fit images to window" powinno być ok a jakby czasem nie to jak chcesz podeślę ci moją niezawodną ;) wersję 3.51 i bedzie napewno oki pozdrav Lagier Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 tzn. miałem problem, żeby wszystkie zdjęcia oglądać na pełnym ekranie (okno zmaksymalizowane) i fotka na środku - a ten mi uparcie ustawiał rozmiar okna do wielkości fotki...To na pelnym ekranie, czy zmaksymalizowane, bo to roznica :) Po reszcie wypowiedzi widze ze to drugie, wiec jak nie dziala porada Lagiera to dajesze enter i masz full screen z wycentrowanym obrazkiem i tak mozna sobie przegladac, jak zdjecie bedzie wieksze niz rozdzialka ekranu to sie dopasuje (albo i nie, zalezy jak ustawisz w opcjach). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 To na pelnym ekranie, czy zmaksymalizowane, bo to roznica :) Po reszcie wypowiedzi widze ze to drugie, wiec jak nie dziala porada Lagiera Niestety nie działa :( to dajesze enter i masz full screen z wycentrowanym obrazkiem i tak mozna sobie przegladac, jak zdjecie bedzie wieksze niz rozdzialka ekranu to sie dopasuje (albo i nie, zalezy jak ustawisz w opcjach).No to wiem :-) Ale mi chodzi zeby bylo zmaksymalizowane i fota na środku, bo tak mi te okienko skacze po calym ekranie jak zdjecia przegladam. W dodatku ma jakeis odjeby, ze maksymalizuje go - a on nic, albo... aaaa jakies gufno z tego programu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nygas Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 a moze ACDSee 2.4 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homer Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 jak nie podoba ci sie ACDSEE 4.0, to najlepsza bedzie wersja 3.11, jest znacznie szybsza od tej nowszej wersji Zgadza się! Wersja 4.0 jest trochę do kitu, za dużo bajerów. Najlepsze ACDSee to było 2.41, 3.1 też może być chociaż nie ma ona jednej przydatnej opcji z wersji 2.4 (chodzi mi o wyświetlanie napędów w oknie po prawej - ułatwiało to poruszanie się po dyskach). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 Ja uzywam ACDSee 4.0 bo ma wszystko co potrzebuje. Pozatym mozna sprawdzic CompuPic, Zoom Browser. Oraz caly dzial na Tucows. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodass Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 Ja tam mam Irfan View i jestem zadowolony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cana Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 acdsee classic jest IMHO najlepsza / ale tylko dlatego że sea i qpv nie chadzają pod ntkowatymi/ pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
THORGAL Opublikowano 17 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2002 Naprawde dobra przegladarka to taka co obslugouje RGB i CMYK-a oraz inne palety barw. Niestety wiekszosc to olewa wiec ja takze uzywam Sedesa :( no i Photoshopa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 18 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2002 spróbuj xnview!!!! naprawdę niezła http://www.xnview.com/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EDDY Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 no to Lisek, czego w koncu uzywasz? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 aceedeesee ma nad ifranem kilka przewag: 1. dostosowanie konfiguracji panelów 2. najważniejsze - skalowanie z użyciem dobrego antyaliasingu w oknie podglądu 3. wybór zdjęć z menu (thumbinale) i szybki podgląd 4. lepsze skróty klawiszowe (bez ctrl i shift) irfan ma jedyną zaletę - jest za free. nie chcę powiedzieć że irfan to syf jednak wydaje mi się że ciężko porównać funkcjonalność obu tych programów. możliwości podstawowej edycji oceniam podobnie, jednak coś bardziej wnikliwego można uzyskać w picture publisher 8 (za free). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 1. dostosowanie konfiguracji panelów 2. najważniejsze - skalowanie z użyciem dobrego antyaliasingu w oknie podglądu 3. wybór zdjęć z menu (thumbinale) i szybki podgląd 4. lepsze skróty klawiszowe (bez ctrl i shift) Ad 1. Nie kazdy potrzebuje, mi to np. wisi bo nie uzywam myszy przy przegladaniu ad 2. nie sadze, zeby anty aliasning w irfan view byl zly, widac dopiero cos, gdy obraz przeskalowany i orginal mocno roznia sie rozmiarami ad 3. nie qmam (pod T sa thumbnaile w iv, ale nie wiem czy o to Ci chodzi) 4. te najpotrzebnniejsze sa bez ctrl, alt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 Calkiem ciekawy jest tez ThumbsPlus 5, przydatny gry chcemy przeskalowac wieksza ilosc plikow itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 Calkiem ciekawy jest tez ThumbsPlus 5, przydatny gry chcemy przeskalowac wieksza ilosc plikow itp.to potrafi i Irfan ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 1. dostosowanie konfiguracji panelów 2. najważniejsze - skalowanie z użyciem dobrego antyaliasingu w oknie podglądu 3. wybór zdjęć z menu (thumbinale) i szybki podgląd 4. lepsze skróty klawiszowe (bez ctrl i shift) Ad 1. Nie kazdy potrzebuje, mi to np. wisi bo nie uzywam myszy przy przegladaniu ad 2. nie sadze, zeby anty aliasning w irfan view byl zly, widac dopiero cos, gdy obraz przeskalowany i orginal mocno roznia sie rozmiarami ad 3. nie qmam (pod T sa thumbnaile w iv, ale nie wiem czy o to Ci chodzi) 4. te najpotrzebnniejsze sa bez ctrl, alt 1. subiektywne - ja tylko myszą przeglądam bitmapki (niezastąpiona rolka) 2. no to spróbuj wyświetlić sobie bitmapę o podstawie 5k, 6k pixeli na której jest np. cegła :lol: (chodzi mi o skalowanie w oknie podglądu w acdc, którego w irfanie poprostu nie ma - jest tylko okno wyświetlające bitmapę) - ja często pracuję na takich bitmapach. Bez odpowiedniego antyaliasingu dostajemy efekt Moire'a, którego nie powstydziłby się 25-letni Jowisz przerobiony na monitor :) 3. w pracy używam Ifrana i jakąś antyczną wersję bez thumbinali, faktycznie w chacie zainstalowałem sobie ver 3.75 i działa zajebiście 8) 4. tu możemy się licytować co komu bardziej potrzebne - nie ma sensu tego ciągnąć. jeszcze raz powtarzam Irfan nie jest zły, ver 3.75 jest priti ql, ale acdc jest wg mnie (subiektywnie) lepszy. BTW, nie potrafię odpalić zrzutu ekranu w ifranie ©, ustawiam ścieżkę, format, wszystko co się da i bitampki niet 8O (hehe, w acdc takiej opcji nie znalazłem :wink: ) może ktoś coś polecić innego do zrzutów ekranu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shim Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 Heh, nie wiem jak dla was, ale dla mnie IrfanView rządzi na całej lini, nie ma innego programu posiadającego takie możliwości i zajmującego zarazem na dysku 428KB (bez pluginów). Co do dolegliwości Liska to są standardowe objawy przesiadki z ACDSee, typu: " Bo tam było tak, a tu jest inaczej... buu... głupi ten program..." :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 2. no to spróbuj wyświetlić sobie bitmapę o podstawie 5k, 6k pixeli na której jest np. cegła :lol: (chodzi mi o skalowanie w oknie podglądu w acdc, którego w irfanie poprostu nie ma - jest tylko okno wyświetlające bitmapę) - ja często pracuję na takich bitmapach. Bez odpowiedniego antyaliasingu dostajemy efekt Moire'a, którego nie powstydziłby się 25-letni Jowisz przerobiony na monitor :)Nie wiem o czym mowisz, ale wierze Ci :) jeszcze raz powtarzam Irfan nie jest zły, ver 3.75 jest priti ql, ale acdc jest wg mnie (subiektywnie) lepszy.Zauwaz, ze Ty zajmujesz sie grafika w pracy (a przynajmniej tak wywnioskowalem z niektorych Twoich wypowiedzi), czyli jestes grafikiem i masz troche inne potrzeby niz zwykli szarzy userzy :) BTW, nie potrafię odpalić zrzutu ekranu w ifranie ©, ustawiam ścieżkę, format, wszystko co się da i bitampki niet 8O (hehe, w acdc takiej opcji nie znalazłem :wink: ) może ktoś coś polecić innego do zrzutów ekranu? Hmm... no bez jaj. Ja z tej opcji przyznam nie korzystalem nigdy, ale wlasnie odpalilem i bez zadnych problemow porobilem sobie pare screenow w PNG i BMP. Try again :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 BTW, nie potrafię odpalić zrzutu ekranu w ifranie ©, ustawiam ścieżkę, format, wszystko co się da i bitampki niet 8O (hehe, w acdc takiej opcji nie znalazłem :wink: ) może ktoś coś polecić innego do zrzutów ekranu? ACDSee Ctrl+Q / Acquire / Screen / Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 23 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2002 dzięki, już doszedłem - działa i tu i tu, ufff :D w sumie co ma nie działać :wink: muszę się pogrubasić :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas Opublikowano 23 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2002 ACDSee Classic 2.43 + IrfanView 3.75. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 nadal obstaje przy Iview:) aaa Lisku a czego w koncu uzywasz????:) heheheh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 Ja uzywam ACDSee32 3.0* PL i uwazam ze jest najlepsza. Pozniejsze wersje - 4 i 5 - to juz nie to. * 3.0 czy 3.1 juz mi sie w glowie miesza. Korzystam z netu poza chata. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baltazaar Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 a ja 2.42, inrfanview jakos do gustu mi nie przypadl, ani acdsee od 3.0 w gore (troche za ladnie wyglada) ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...